Yenimahalleli çocuklar Gezici Müze ile buluştu

Ankara 23.05.2023 - 15:38, Güncelleme: 23.05.2023 - 15:38
 

Yenimahalleli çocuklar Gezici Müze ile buluştu

Yenimahalle Belediyesi, 18 Mayıs-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikle çocukların yüzünü güldürdü.
Müzeler Haftası’nda müze ziyaretine gidemeyen çocukların ayağına müzeyi götüren Yenimahalle Belediyesi Evrensel Değerler Çocuk Müzesi birden fazla alan eğitimleri ve sanat etkinlikleri ile Memlik Şehit Mehmet Uygun İlkokulu öğrencileriyle buluştu. Ziyaret edilen okulda öğrenciler bilimsel ve evrensel değerler konusunda hem eğitim aldı hem doyasıya eğlendi. Yenimahalle Belediyesi Evrensel Değerler Çocuk Müzesi Gezgin Müze etkinliğinde çocuklar Arkeoloji ve Arkeolog nedir? Arkeoloji bizler için neden önemlidir ve bizlere neler öğretir sorularına uygulamalar yaparak yanıtlar buldu. Öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için oluşturulan Veterinerlik ve Sevgi Alanı’nda ise acaba hayvanlar neden hasta oluyor? Yardıma ihtiyacı olan bir hayvan gördüğümüzde nasıl anlarız ve neler yapmalıyız? sorularının cevapları uygulamalı olarak öğretildi. Birbirinden renkli etkinlikler yüzleri güldürdü Gün boyunca süren etkinliklerde doyasıya eğlenen çocuklar Etkinlik Atölyesi bölümünde ise hayal güçlerini geliştirerek kendi bez çantalarını tasarlayıp boyayarak yaratıcılıklarını sergiledi. Etkinliklerin en son alanı Masal Atölyesi’nde anlatılan Pamuk ile Tekir adlı masal ile çocuklar arkadaşları ile etkileşime girerek kendilerini adeta masalın içinde buldu. Anlatılan masalda öğrencilere sorumluluk değeri üzerinden düzenli olma bilincini aşılandı.
Yenimahalle Belediyesi, 18 Mayıs-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikle çocukların yüzünü güldürdü.

Müzeler Haftası’nda müze ziyaretine gidemeyen çocukların ayağına müzeyi götüren Yenimahalle Belediyesi Evrensel Değerler Çocuk Müzesi birden fazla alan eğitimleri ve sanat etkinlikleri ile Memlik Şehit Mehmet Uygun İlkokulu öğrencileriyle buluştu. Ziyaret edilen okulda öğrenciler bilimsel ve evrensel değerler konusunda hem eğitim aldı hem doyasıya eğlendi.

Yenimahalle Belediyesi Evrensel Değerler Çocuk Müzesi Gezgin Müze etkinliğinde çocuklar Arkeoloji ve Arkeolog nedir? Arkeoloji bizler için neden önemlidir ve bizlere neler öğretir sorularına uygulamalar yaparak yanıtlar buldu. Öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için oluşturulan Veterinerlik ve Sevgi Alanı’nda ise acaba hayvanlar neden hasta oluyor? Yardıma ihtiyacı olan bir hayvan gördüğümüzde nasıl anlarız ve neler yapmalıyız? sorularının cevapları uygulamalı olarak öğretildi.

Birbirinden renkli etkinlikler yüzleri güldürdü

Gün boyunca süren etkinliklerde doyasıya eğlenen çocuklar Etkinlik Atölyesi bölümünde ise hayal güçlerini geliştirerek kendi bez çantalarını tasarlayıp boyayarak yaratıcılıklarını sergiledi. Etkinliklerin en son alanı Masal Atölyesi’nde anlatılan Pamuk ile Tekir adlı masal ile çocuklar arkadaşları ile etkileşime girerek kendilerini adeta masalın içinde buldu. Anlatılan masalda öğrencilere sorumluluk değeri üzerinden düzenli olma bilincini aşılandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.