Murat Köse köy düğününe katıldı

Ankara 22.05.2023 - 14:03, Güncelleme: 22.05.2023 - 14:03
 

Murat Köse köy düğününe katıldı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kutludüğün Mahallesi’nde yöresel köy düğünlerine katıldı...
Geleneklerini her anlamda yaşatan, özünü unutmayan Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi’nde köy düğünleri geleneğine uygun şekilde yapılmaya devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kutludüğün Mahallesi’nde yöresel köy düğünlerine katıldı. Kazanlar kuruldu, düğün yemekleri pişirildi. Gelin ata bindi, düğün alayı köy meydanından yürüdü. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de düğün alayına eşlik etti. Düğünde en dikkat çeken ise kendine has el işlemesi ile gelin duvağı idi. Başkan Murat Köse, geleneksel köy düğünlerine dair sosyal medya hesabından paylaşım yaparak “ Geleneğine, örfüne sahip çıkmasıyla, mertliği ve dürüstlüğü ile, her zaman haktan ve hakikatten yana olmasıyla, bana göre her zaman birinci sırada. Kadim kültürümüzün izlerini taşıyan, bu kültürü yaşatan nadide bir mahallemiz Kutludüğün. Kutludüğün’ü ve Kutludüğünlüleri seviyorum” diye yazdı.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kutludüğün Mahallesi’nde yöresel köy düğünlerine katıldı...

Geleneklerini her anlamda yaşatan, özünü unutmayan Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi’nde köy düğünleri geleneğine uygun şekilde yapılmaya devam ediyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kutludüğün Mahallesi’nde yöresel köy düğünlerine katıldı.

Kazanlar kuruldu, düğün yemekleri pişirildi. Gelin ata bindi, düğün alayı köy meydanından yürüdü. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de düğün alayına eşlik etti. Düğünde en dikkat çeken ise kendine has el işlemesi ile gelin duvağı idi.

Başkan Murat Köse, geleneksel köy düğünlerine dair sosyal medya hesabından paylaşım yaparak “ Geleneğine, örfüne sahip çıkmasıyla,

mertliği ve dürüstlüğü ile, her zaman haktan ve hakikatten yana olmasıyla, bana göre her zaman birinci sırada. Kadim kültürümüzün izlerini taşıyan, bu kültürü yaşatan nadide bir mahallemiz Kutludüğün. Kutludüğün’ü ve Kutludüğünlüleri seviyorum” diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.