TEKNOFEST HEYECANI! BAŞKENT ANKARA 30 AĞUSTOS’U BEKLİYOR

Ankara 17.05.2023 - 09:04, Güncelleme: 17.05.2023 - 09:04
 

TEKNOFEST HEYECANI! BAŞKENT ANKARA 30 AĞUSTOS’U BEKLİYOR

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen ve alanında dünyanın en büyüğü olan TEKNOFEST’in bu yılki son etkinliği 30 Ağustos’ta Ankara’da yapılacak.
Festival hakkında bilgi veren TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, çarpıcı bilgiler verdi. Şöyle: “TEKNOFEST, dünden bugüne zihinlerde başlayan sessiz bir devrimin adı oldu. Bu sessiz devrimin dalgaları her geçen yıl genişliyor. 2018'de yola çıkarken TEKNOFEST’te düzenlediğimiz teknoloji yarışmalarına 20 bin genç kardeşimiz başvurmuştu. Aradan geçen bu kısa sürede TEKNOFEST 2023’ün teknoloji yarışmalarına başvuran genç kardeşlerimizin sayısı 1 milyonu aştı.” Bu eşsiz ve dev organizasyon bir gurur vesilesi olması gerekirken, siyasete malzeme yapılarak kafa karıştıran bir ortam oluşturulması hiç hoş olmadı.   ANKARA TELAFİSİ Yaşanan tüm olumsuzlukların Ağustos ayında Ankara’da yapılacak TEKNOFEST ile giderilmesi herkesin en büyük temennisi. Çünkü TEKNOFEST çığ gibi büyümeye devam ediyor. 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak Ankara ayağı bu sürece büyük katkı sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST'e katılarak yaptığı konuşmada, “Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul’da, ardından da inşallah Ankara’da yapıyoruz.” dedi. TEKNOFEST, “Ankara Çağı” dedirten gelişmeler yaşanan ve bir dünya şehrine dönüşen Başkent’e yakışacaktır. Selçuk Bayraktar, 6. yılında olan dev etkinliğin sürecini şöyle özetledi: “TEKNOFEST çığ gibi büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sınırlarımızı aştık ve kardeş ülkemiz can Azerbaycan'da da TEKNOFEST düzenledik. İnşallah dost ve kardeş ülkelerde bu hayal büyüyerek gelişecek. Deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelediğimiz İzmir'de ve başkentimiz Ankara'da, Cumhuriyetimizin 100. yılını inşallah TEKNOFEST'le taçlandıracağız.”   GELECEĞİ PARLAK Bu dev organizasyonun geleceği nasıl olmalı? Şöyle: “TEKNOFEST’in her daim yaşaması lazım. 2053’te, 2071'de çok daha büyük TEKNOFEST'leri milyonlarca kardeşimizle hep birlikte düzenleyeceğiz. Bizim hikayemiz üzerinden anlatmak istiyorum. Küçük bir ekiple ülkemizin ilk milli güdüm sistemine sahip insansız hava aracı Bayraktar Mini yola çıktı. Maket uçak boyutunda bir uçaktı. Kazandığınız tecrübeyle dünya harp tarihini değiştiren Bayraktar TB2'yi geliştirdik. Elde ettiğimiz deneyimle alanında dünyanın en iyisi diyebileceğimiz 6 tonluk Bayraktar Akıncı’yı ordumuza teslim ettik.” TEKNOFEST; korunmalı, kollanmalı, güçlendirilmeli ve yaygınlaştırılmalı…
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen ve alanında dünyanın en büyüğü olan TEKNOFEST’in bu yılki son etkinliği 30 Ağustos’ta Ankara’da yapılacak.

Festival hakkında bilgi veren TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, çarpıcı bilgiler verdi. Şöyle:

“TEKNOFEST, dünden bugüne zihinlerde başlayan sessiz bir devrimin adı oldu. Bu sessiz devrimin dalgaları her geçen yıl genişliyor. 2018'de yola çıkarken TEKNOFEST’te düzenlediğimiz teknoloji yarışmalarına 20 bin genç kardeşimiz başvurmuştu. Aradan geçen bu kısa sürede TEKNOFEST 2023’ün teknoloji yarışmalarına başvuran genç kardeşlerimizin sayısı 1 milyonu aştı.”

Bu eşsiz ve dev organizasyon bir gurur vesilesi olması gerekirken, siyasete malzeme yapılarak kafa karıştıran bir ortam oluşturulması hiç hoş olmadı.

 

ANKARA TELAFİSİ

Yaşanan tüm olumsuzlukların Ağustos ayında Ankara’da yapılacak TEKNOFEST ile giderilmesi herkesin en büyük temennisi. Çünkü TEKNOFEST çığ gibi büyümeye devam ediyor.

30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak Ankara ayağı bu sürece büyük katkı sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST'e katılarak yaptığı konuşmada, “Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul’da, ardından da inşallah Ankara’da yapıyoruz.” dedi. TEKNOFEST, “Ankara Çağı” dedirten gelişmeler yaşanan ve bir dünya şehrine dönüşen Başkent’e yakışacaktır.

Selçuk Bayraktar, 6. yılında olan dev etkinliğin sürecini şöyle özetledi:

TEKNOFEST çığ gibi büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sınırlarımızı aştık ve kardeş ülkemiz can Azerbaycan'da da TEKNOFEST düzenledik. İnşallah dost ve kardeş ülkelerde bu hayal büyüyerek gelişecek. Deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelediğimiz İzmir'de ve başkentimiz Ankara'da, Cumhuriyetimizin 100. yılını inşallah TEKNOFEST'le taçlandıracağız.”

 

GELECEĞİ PARLAK

Bu dev organizasyonun geleceği nasıl olmalı? Şöyle:

“TEKNOFEST’in her daim yaşaması lazım. 2053’te, 2071'de çok daha büyük TEKNOFEST'leri milyonlarca kardeşimizle hep birlikte düzenleyeceğiz. Bizim hikayemiz üzerinden anlatmak istiyorum. Küçük bir ekiple ülkemizin ilk milli güdüm sistemine sahip insansız hava aracı Bayraktar Mini yola çıktı. Maket uçak boyutunda bir uçaktı. Kazandığınız tecrübeyle dünya harp tarihini değiştiren Bayraktar TB2'yi geliştirdik. Elde ettiğimiz deneyimle alanında dünyanın en iyisi diyebileceğimiz 6 tonluk Bayraktar Akıncı’yı ordumuza teslim ettik.”

TEKNOFEST; korunmalı, kollanmalı, güçlendirilmeli ve yaygınlaştırılmalı…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.