Lozan Mübadelesinin 100. Yılında anma...

Güncel 30.01.2023 - 17:21, Güncelleme: 30.01.2023 - 17:21
 

Lozan Mübadelesinin 100. Yılında anma...

SEMA KUMRULU / Ankara Lozan Mübadilleri Derneğinin 100. Yıl Etkinlikleri, yıl dönümüne yakışır şekilde gerçekleşti.
Ankara Lozan Mübadilleri Derneği, 100. Yılı Anma etkinlikleri kapsamında, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde ''Mübadil İnsanlar'' fotoğraf sergisi açılışıyla başladı. Atatürk Mozolesine çelenk konması, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyareti ardından Mamak Belediyesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 100. Yıl konferansı Dernek Başkanı Necati Eyduran'ın açılış konuşması, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yonca İldeş sunumu yapılırken; Ankara Rumeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Müzik Topluluğu ile Mübadele Konseri verildi. Ankara Lozan Mübadilleri Dernek Başkanı Necati Eyduran, ''Toplumların yaşayışlarını, örflerini, adetlerini, ekonomik durumlarını anlatan en önemli belgeler arasında fotoğraflar vardır. Fotoğraflar yaşanan anı olduğu gibi yorum katmadan belgeleyen, her bakışta farklı şeyler anlatan tarihi kanıtlardır. Bizde yaptığımız etkinliklerle ve 1. Kuşak Mübadillerin fotoğraflarını sergileyerek, büyüklerimizi bir kez daha özlemle anmış olduk'' diye konuştu. Muhsin Ertuğrul Sahnesinde ''1. Kuşak Mübadiller'' sergisi Mamak Belediyesi yemek ikramı ile son buldu.
SEMA KUMRULU / Ankara Lozan Mübadilleri Derneğinin 100. Yıl Etkinlikleri, yıl dönümüne yakışır şekilde gerçekleşti.

Ankara Lozan Mübadilleri Derneği, 100. Yılı Anma etkinlikleri kapsamında, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde ''Mübadil İnsanlar'' fotoğraf sergisi açılışıyla başladı.

Atatürk Mozolesine çelenk konması, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyareti ardından Mamak Belediyesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 100. Yıl konferansı Dernek Başkanı Necati Eyduran'ın açılış konuşması, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yonca İldeş sunumu yapılırken; Ankara Rumeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Müzik Topluluğu ile Mübadele Konseri verildi.

Ankara Lozan Mübadilleri Dernek Başkanı Necati Eyduran, ''Toplumların yaşayışlarını, örflerini, adetlerini, ekonomik durumlarını anlatan en önemli belgeler arasında fotoğraflar vardır. Fotoğraflar yaşanan anı olduğu gibi yorum katmadan belgeleyen, her bakışta farklı şeyler anlatan tarihi kanıtlardır. Bizde yaptığımız etkinliklerle ve 1. Kuşak Mübadillerin fotoğraflarını sergileyerek, büyüklerimizi bir kez daha özlemle anmış olduk'' diye konuştu.

Muhsin Ertuğrul Sahnesinde ''1. Kuşak Mübadiller'' sergisi Mamak Belediyesi yemek ikramı ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.