İMEF'ten dijital kültüre katkı sunacak önemli proje

Kültür-Sanat 15.06.2022 - 23:36, Güncelleme: 15.06.2022 - 23:36
 

İMEF'ten dijital kültüre katkı sunacak önemli proje

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu, “Gençler Dijital Kültür Endüstri Sektörüne Giriyor Projesi”ne başladı...
İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun, Kültür ve Turizm Bakanlığı “Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı “ kapsamında yürüttüğü “Gençler Dijital Kültür Endüstri Sektörüne Giriyor Projesi”, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile başladı. Projenin açılış dersi AHBV Turkuaz salonda gerçekleştirildi. Ankara’nın tanıtımına dijital destek Açılış programına Telif Hakları Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Emire Cete, AHBV İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ve öğretim üyesi Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve eğitimlere katılmak için başvuru yapan öğrenciler katılım gösterdi. Ayrıca projeyi çevrimiçi olarak Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce öğrenci takip etti. Dr. Basa: Hayallerimizi dijitale taşımak için buradayız Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, “İMEF güvenli interneti önemsediğimiz kadar internetin kültür endüstrisi üzerindeki etkisini de yakından takip ediyoruz. “Gençler Dijital Kültür Endüstri Sektörüne Giriyor Projesi” ile kültür endüstrisinde önemli yer edinen NFT konusunda ilk adımı atmış bulunuyoruz. Proje sonunda Ankara’nın 100 değerinin NFT’sini yaparak dijital sergi açmış olacağız. Böylece hayallerimizi dijitale taşımış olacağız. Ben bize bu imkanı sağlayan proje paydaşımız AHBV İletişim Fakültesi’ne ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza teşekkür ediyorum “ dedi. İMEF başkanı Dr. Basa’nın ardından AHBV İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Emire Cete’de açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Avşar konuşmasında içeriklerin özgünlüğü konusuna vurgu yaparken, proje daire başkanı Emire Cete ise bakanlığın sağladığı desteğin amaçları ve hedeflerinden bahsetti. İlk Ders: "Kültür Endüstrisi ve Djital Çağ" Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Himmet Hülür tarafından “ Kültür Endüstrisi ve Dijital Çağ” dersine geçildi ve ilk ders başladı. Katılımcıların dikkatle takip ettiği dersin ardından derslere Doç.Dr. Bahar Kayhan tarafından “Dijital Dönüşüm” başlıklı ders ile devam edildi. Proje kapsamında; Dijital Telif ve Mülkiyet/ Araştırma Görevlisi Emrah Öztürk, Veri Görselleştirme Doç.Dr. Fatıma Bilge Şenyüz, Animasyon Yaratma Dr. Öğretim Üyesi Konuralp Koz, Dijital Ürün Dr. Öğretim Üyesi Emrah Ayaşlıoğlu, Dijital Piyasa Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Selman Seyhan, Dijital Sanat Üretimi Ömer Faruk Zararsız tarafından verilecek.
İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu, “Gençler Dijital Kültür Endüstri Sektörüne Giriyor Projesi”ne başladı...

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun, Kültür ve Turizm Bakanlığı “Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı “ kapsamında yürüttüğü “Gençler Dijital Kültür Endüstri Sektörüne Giriyor Projesi”, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile başladı. Projenin açılış dersi AHBV Turkuaz salonda gerçekleştirildi.

Ankara’nın tanıtımına dijital destek

Açılış programına Telif Hakları Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Emire Cete, AHBV İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ve öğretim üyesi Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve eğitimlere katılmak için başvuru yapan öğrenciler katılım gösterdi. Ayrıca projeyi çevrimiçi olarak Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce öğrenci takip etti.

Dr. Basa: Hayallerimizi dijitale taşımak için buradayız

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, “İMEF güvenli interneti önemsediğimiz kadar internetin kültür endüstrisi üzerindeki etkisini de yakından takip ediyoruz. “Gençler Dijital Kültür Endüstri Sektörüne Giriyor Projesi” ile kültür endüstrisinde önemli yer edinen NFT konusunda ilk adımı atmış bulunuyoruz.

Proje sonunda Ankara’nın 100 değerinin NFT’sini yaparak dijital sergi açmış olacağız. Böylece hayallerimizi dijitale taşımış olacağız. Ben bize bu imkanı sağlayan proje paydaşımız AHBV İletişim Fakültesi’ne ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza teşekkür ediyorum “ dedi.

İMEF başkanı Dr. Basa’nın ardından AHBV İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Emire Cete’de açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Avşar konuşmasında içeriklerin özgünlüğü konusuna vurgu yaparken, proje daire başkanı Emire Cete ise bakanlığın sağladığı desteğin amaçları ve hedeflerinden bahsetti.

İlk Ders: "Kültür Endüstrisi ve Djital Çağ"

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Himmet Hülür tarafından “ Kültür Endüstrisi ve Dijital Çağ” dersine geçildi ve ilk ders başladı. Katılımcıların dikkatle takip ettiği dersin ardından derslere Doç.Dr. Bahar Kayhan tarafından “Dijital Dönüşüm” başlıklı ders ile devam edildi. Proje kapsamında; Dijital Telif ve Mülkiyet/ Araştırma Görevlisi Emrah Öztürk, Veri Görselleştirme Doç.Dr. Fatıma Bilge Şenyüz, Animasyon Yaratma Dr. Öğretim Üyesi Konuralp Koz, Dijital Ürün Dr. Öğretim Üyesi Emrah Ayaşlıoğlu, Dijital Piyasa Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Selman Seyhan, Dijital Sanat Üretimi Ömer Faruk Zararsız tarafından verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.