İlk Kez Böyle Bir Çalışma Yapılıyor.... Endemik Çiçekler Resim Sergisine Büyük İlgi

Kültür-Sanat 01.03.2024 - 17:00, Güncelleme: 01.03.2024 - 17:00
 

İlk Kez Böyle Bir Çalışma Yapılıyor.... Endemik Çiçekler Resim Sergisine Büyük İlgi

Halim UTLU / Sevgi Çiçeği, Ay Şalbanı, Ankara Çiğdemi, Kırçayı, Şah Sümbülü, Beypazarı Geveni, Angora tırfılı, Karaca Fiği, Koca Soda, Gürsöğüt Geveni, Dişli Çakşır, Ayaş Çan Çiçeği...
Endemik ve nesli tükenmekte olan türlerden sadece çok az bir kısmı. Ankara'da yaşayan 2340 bitki türünden,391'i endemik. Yani Ankara'ya özgü. İnsanlar bilinçli ya da bilinçsiz veya ticari amaçlı, bir şekilde, bu çiçekleri yok ediyor.. MUHTEŞEM BİR SERGİ Bu katliam devam ederse, dünya bu güzellikleri görmekten mahrum kalacak.. İşte bu tehlikeyi fark eden bir kısım insanlar, bu konuya dikkat çekmek için, sanatsal bir çalışma ortaya koydular.. Ankara’daki biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilirliği ve geleceğe aktarılmasında, toplumda farkındalık yaratmak için küratörlüğünü Tezcan SARCAN’ın yaptığı, Ankara’nın “Endemik Çiçekleri“ temalı bir resim sergisi düzenlendi..                    MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KUTLADI Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan. resim sergisi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde 22 Şubat'ta açıldı. Sergiye; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tülüce, İlçe Millî Eğitim Müdürü Elif Özbek, Şube Müdürleri, çok sayıda yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli katıldı. SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Sergide, Ayşe Naz Aksoy, Betül Şevval Eryaşar, Duygu Çakmak, Duru Aslan, Eda Koçyiğit, Ela Karadoğan, Esmagül Yağcı, Ezgi Ilgın Özsoy, Irmak Ilıkça, İremgül Kutlu, İrem Su Demirbaş, Kemal Efe Kurulay, Nazlı Deniz Bölücek, Nehir Eliş, Öykü Kılcı, Özgenaz Ertuğrul, Sema Bere Küçük, Şimal Demir, Yağmur Güçlü, Yüsra Nur Çalışkan, Zeynep Akarsu, Zeynep Toker isimli öğrencilerin eserleri yer aldı. ÖKTEN ÇOK DEĞERLİ BİR ÇALIŞMA Gölbaşı Sevgi Çiçeği, Beypazarı Geveni, Şah Sümbülü,Gürsöğüt Geveni, Angora Tırfılı, Karaca Fiği, Dişli Çakşır, Ayaş Çan Çiçeği Ay Şalbanı, Koca Soda, Kırçayı gibi endemik ve nesli tükenmekte olan türlerin sergisi, çok yoğun bir ilgiyle karşılandı. Sergide eseri olan öğrenciler, eserlerini sergilerken,aynı zamanda halkı  bilgilendirdiler.  Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, açılan bu serginin çok değerli bir çalışma olduğunu dile getirdiler. Okul Müdürü Murat Kara’nın destekleriyle açılan sergiye, halkın da yoğun ilgisi dikkat çekti...
Halim UTLU / Sevgi Çiçeği, Ay Şalbanı, Ankara Çiğdemi, Kırçayı, Şah Sümbülü, Beypazarı Geveni, Angora tırfılı, Karaca Fiği, Koca Soda, Gürsöğüt Geveni, Dişli Çakşır, Ayaş Çan Çiçeği...

Endemik ve nesli tükenmekte olan türlerden sadece çok az bir kısmı. Ankara'da yaşayan 2340 bitki türünden,391'i endemik. Yani Ankara'ya özgü.

İnsanlar bilinçli ya da bilinçsiz veya ticari amaçlı, bir şekilde, bu çiçekleri yok ediyor..

MUHTEŞEM BİR SERGİ

Bu katliam devam ederse, dünya bu güzellikleri görmekten mahrum kalacak.. İşte bu tehlikeyi fark eden bir kısım insanlar, bu konuya dikkat çekmek için, sanatsal bir çalışma ortaya koydular..

Ankara’daki biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilirliği ve geleceğe aktarılmasında, toplumda farkındalık yaratmak için küratörlüğünü Tezcan SARCAN’ın yaptığı, Ankara’nın “Endemik Çiçekleri“ temalı bir resim sergisi düzenlendi..                   

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KUTLADI

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan. resim sergisi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde 22 Şubat'ta açıldı. Sergiye; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tülüce, İlçe Millî Eğitim Müdürü Elif Özbek, Şube Müdürleri, çok sayıda yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sergide, Ayşe Naz Aksoy, Betül Şevval Eryaşar, Duygu Çakmak, Duru Aslan, Eda Koçyiğit, Ela Karadoğan, Esmagül Yağcı, Ezgi Ilgın Özsoy, Irmak Ilıkça, İremgül Kutlu, İrem Su Demirbaş, Kemal Efe Kurulay, Nazlı Deniz Bölücek, Nehir Eliş, Öykü Kılcı, Özgenaz Ertuğrul, Sema Bere Küçük, Şimal Demir, Yağmur Güçlü, Yüsra Nur Çalışkan, Zeynep Akarsu, Zeynep Toker isimli öğrencilerin eserleri yer aldı.

ÖKTEN ÇOK DEĞERLİ BİR ÇALIŞMA

Gölbaşı Sevgi Çiçeği, Beypazarı Geveni, Şah Sümbülü,Gürsöğüt Geveni, Angora Tırfılı, Karaca Fiği, Dişli Çakşır, Ayaş Çan Çiçeği Ay Şalbanı, Koca Soda, Kırçayı gibi endemik ve nesli tükenmekte olan türlerin sergisi, çok yoğun bir ilgiyle karşılandı. Sergide eseri olan öğrenciler, eserlerini sergilerken,aynı zamanda halkı  bilgilendirdiler. 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, açılan bu serginin çok değerli bir çalışma olduğunu dile getirdiler. Okul Müdürü Murat Kara’nın destekleriyle açılan sergiye, halkın da yoğun ilgisi dikkat çekti...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.