İbrahim Uysal'dan "Yüzüncü Yılda Atatürk" Resim Sergisi TESK Sanat Galerisi'de

Kültür-Sanat 25.02.2024 - 14:02, Güncelleme: 25.02.2024 - 15:30
 

İbrahim Uysal'dan "Yüzüncü Yılda Atatürk" Resim Sergisi TESK Sanat Galerisi'de

Sema KUMRULU / Ressam İbrahim Uysal'ın "100. Yılda Atatürk'' resim sergisi 21 Şubat 2024 tarihinde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.
İbrahim Uysal, Mersin ilçesi Mut doğumlu. Mut Lisesi'ni bitirip, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi aldı. Uysal: ''Lise yıllarında; şiir sevgisini Karacaoğlan'dan, Müzik sevgisini Musa Eroğlu'ndan, resim sevgisini de insan ve doğadan aldım. Mühendis olarak hayata atıldıktan sonra yurt içi ve yurt dışında inşaat projelerinde bulundum. İş hayatımın yoğunluğu içerisinde resme ara vermek zorunda kaldım. 2016 yılında Ankara Bahçem Sanat Atölyesinde Ressam Nazlı Er'den 4 yıl eğitim alarak küllerimden yeniden doğdum. Bu 4. kişisel sergim. Daha çok Atatürk ve toplumsal resimler yapıyorum. Duygu çalışmalarını seviyorum. Yüzlerdeki ifadeyi işlemeye çalışıyorum. İnsanda sadece zeka değil duygu da gelişmeli. Realist olarak yaptığım çalışmalarımda soft pastel kullanıyorum. Çok zor ama iyi sonuçlar veriyor. Bir yıldır emekliyim. Evimdeki atölyemde resim çalışmalarım dışında müzik dinleyerek, kitap okuyarak, spor da yaparak kendimi korumaya çalışıyorum'' diyerek sanat sürecini anlattı.      Sanatçı İbrahim Uysal'ın  Atatürk ve duygu yüklü portrelerinden oluşan sergisi, 28 Şubat 2024 tarihine gezilebilir.      Girişte Atatürk resimlerinin sizi karşıladığı sergide, portre, manzara resimleri, Anadolu kadınlarının eserleri de yer alıyor. Keyifle gezilen bir sergi olmuş. Tebrikler İbrahim Uysal...
Sema KUMRULU / Ressam İbrahim Uysal'ın "100. Yılda Atatürk'' resim sergisi 21 Şubat 2024 tarihinde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

İbrahim Uysal, Mersin ilçesi Mut doğumlu. Mut Lisesi'ni bitirip, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi aldı.

Uysal: ''Lise yıllarında; şiir sevgisini Karacaoğlan'dan, Müzik sevgisini Musa Eroğlu'ndan, resim sevgisini de insan ve doğadan aldım. Mühendis olarak hayata atıldıktan sonra yurt içi ve yurt dışında inşaat projelerinde bulundum. İş hayatımın yoğunluğu içerisinde resme ara vermek zorunda kaldım. 2016 yılında Ankara Bahçem Sanat Atölyesinde Ressam Nazlı Er'den 4 yıl eğitim alarak küllerimden yeniden doğdum. Bu 4. kişisel sergim. Daha çok Atatürk ve toplumsal resimler yapıyorum. Duygu çalışmalarını seviyorum. Yüzlerdeki ifadeyi işlemeye çalışıyorum. İnsanda sadece zeka değil duygu da gelişmeli. Realist olarak yaptığım çalışmalarımda soft pastel kullanıyorum. Çok zor ama iyi sonuçlar veriyor. Bir yıldır emekliyim. Evimdeki atölyemde resim çalışmalarım dışında müzik dinleyerek, kitap okuyarak, spor da yaparak kendimi korumaya çalışıyorum'' diyerek sanat sürecini anlattı.

     Sanatçı İbrahim Uysal'ın  Atatürk ve duygu yüklü portrelerinden oluşan sergisi, 28 Şubat 2024 tarihine gezilebilir. 

    Girişte Atatürk resimlerinin sizi karşıladığı sergide, portre, manzara resimleri, Anadolu kadınlarının eserleri de yer alıyor. Keyifle gezilen bir sergi olmuş. Tebrikler İbrahim Uysal...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.