Hizmet-İş ile Mamak Belediyesi emekçileri sevindirdi

Çalışma Hayatı 11.01.2024 - 17:31, Güncelleme: 11.01.2024 - 17:31
 

Hizmet-İş ile Mamak Belediyesi emekçileri sevindirdi

Mamak Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi çalışanlara yevmiye ücretlerinde 1 Ocak itibarıyla yüzde 50 düzeyinde iyileştirme sağladı.
ANKHABER Mamak Belediyesi çalışanları arasında toplu iş sözleşmesi sevinci yaşanıyor. Hizmet-İş ile Mamak Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Mamak Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık bin 600 belediye işçisinin çalışma saatleri, mesai ücretleri ve iş haklarını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan imza attı.   EMEKÇİLERİN LEHİNE GELİŞMELER…   Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada kamudaki taşeron işçilerin 2017’de kadroya alınmaması durumunda sözleşmeden sadece 50 işçinin yararlanabileceğini fakat bugünkü sözleşmeden yaklaşık bin 600 işçinin faydalandığını söyledi. Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla belediyeler dahil kamudaki taşeron işçilerin kadroya alındığını belirterek şunları söyledi: “Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması, çalışma hayatımızın en büyük reformuydu. Bu reformla 500 bini belediyelerde olmak üzere 1 milyona yakın taşeron işçi, kamunun kadrolu işçisi oldu.”   ÇALIŞANLARIN MUTLULUĞU İÇİN…   Mamak’ta her zaman ilkleri yaşadıklarını belirten Arslan, “Çalışanların mutluluğu için hep birlikte çalışarak zorlukları ve engelleri aşacağız. Pandemi döneminde belediye çalışanları asla şikâyet etmeden canla başla çalışarak büyük bir başarıya imza attı. Sağlık çalışanları ile belediye çalışanları büyük bir teşekkürü hak ediyor. İyi ki onlar var, iyi ki biz onlarla birlikte bu şehre hizmet ediyoruz. Sorunlarımızı çözme noktasında irade ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.   KÖSE: İMKANLAR SONUNA KADAR ZORLANDI   Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise toplu iş sözleşmesini belediyenin imkanlarını sonuna kadar zorladıklarını söyledi. Başkan Köse, sözleşmeyle çalışanların yevmiye ücretlerinde 1 Ocak itibarıyla yüzde 50 düzeyinde zam uygulanacağını ifade ederek, temmuz ayında imzalayacakları yeni dönem sözleşmede de çalışanlara iyi imkanlar sunmak istediklerini ifade etti. Sözleşmeyle çalışanlara yaptıkları işlerin kadrosuna uygun ücretler verecek bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini bildiren Köse, sorumluluk makamında bulunup bunun maddi karşılığını almayan çalışanlara da ek ödeme yapılacağını belirtti.   GENİŞ KATILIMLI İMZA TÖRENİ   Ek protokol imza törenine HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sipahi, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Papuçcu, Molla Ali, Bayram Kubaşık, Mamak Belediyesi Personel Ltd. Şti. Müdürü Muslahattin Kale, şube başkan ve yardımcıları katıldı.
Mamak Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi çalışanlara yevmiye ücretlerinde 1 Ocak itibarıyla yüzde 50 düzeyinde iyileştirme sağladı.

ANKHABER

Mamak Belediyesi çalışanları arasında toplu iş sözleşmesi sevinci yaşanıyor. Hizmet-İş ile Mamak Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Mamak Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık bin 600 belediye işçisinin çalışma saatleri, mesai ücretleri ve iş haklarını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan imza attı.

 

EMEKÇİLERİN LEHİNE GELİŞMELER…

 

Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada kamudaki taşeron işçilerin 2017’de kadroya alınmaması durumunda sözleşmeden sadece 50 işçinin yararlanabileceğini fakat bugünkü sözleşmeden yaklaşık bin 600 işçinin faydalandığını söyledi. Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla belediyeler dahil kamudaki taşeron işçilerin kadroya alındığını belirterek şunları söyledi:

“Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması, çalışma hayatımızın en büyük reformuydu. Bu reformla 500 bini belediyelerde olmak üzere 1 milyona yakın taşeron işçi, kamunun kadrolu işçisi oldu.”

 

ÇALIŞANLARIN MUTLULUĞU İÇİN…

 

Mamak’ta her zaman ilkleri yaşadıklarını belirten Arslan, “Çalışanların mutluluğu için hep birlikte çalışarak zorlukları ve engelleri aşacağız. Pandemi döneminde belediye çalışanları asla şikâyet etmeden canla başla çalışarak büyük bir başarıya imza attı. Sağlık çalışanları ile belediye çalışanları büyük bir teşekkürü hak ediyor. İyi ki onlar var, iyi ki biz onlarla birlikte bu şehre hizmet ediyoruz. Sorunlarımızı çözme noktasında irade ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

 

KÖSE: İMKANLAR SONUNA KADAR ZORLANDI

 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise toplu iş sözleşmesini belediyenin imkanlarını sonuna kadar zorladıklarını söyledi.

Başkan Köse, sözleşmeyle çalışanların yevmiye ücretlerinde 1 Ocak itibarıyla yüzde 50 düzeyinde zam uygulanacağını ifade ederek, temmuz ayında imzalayacakları yeni dönem sözleşmede de çalışanlara iyi imkanlar sunmak istediklerini ifade etti.

Sözleşmeyle çalışanlara yaptıkları işlerin kadrosuna uygun ücretler verecek bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini bildiren Köse, sorumluluk makamında bulunup bunun maddi karşılığını almayan çalışanlara da ek ödeme yapılacağını belirtti.

 

GENİŞ KATILIMLI İMZA TÖRENİ

 

Ek protokol imza törenine HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sipahi, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Papuçcu, Molla Ali, Bayram Kubaşık, Mamak Belediyesi Personel Ltd. Şti. Müdürü Muslahattin Kale, şube başkan ve yardımcıları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.