Her Tespihe 20 Sayfa Kuran İşlendi

Kültür-Sanat 02.12.2023 - 11:46, Güncelleme: 02.12.2023 - 11:46
 

Her Tespihe 20 Sayfa Kuran İşlendi

İranlı Sanatçı Sayın Arya Kamalı'nın tespihi minyatür, tezhip ve hat sanatıyla buluşturduğu "Ah Mine'l Aşk" isimli sergisi Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda açıldı.
Sergide yer alan her bir tespihe Kuran-Kerim’in bir cüzünün 20 sayfası işlendi.Serginin açılışını Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel gerçekleştirdi. Kamalı, her bir tespih tanesine Kuran-ı Kerim’den ayetleri işlediğini belirterek, tespihin her boncuk tanesine işleme yaptığını, bir cüzün 20 sayfasını 33 taneli bir tespihe sığdırdığını söyledi. İşleme sürecinin zor ve meşakkatli olduğunu kaydeden Kamalı, “Harflerin büyüklük, küçüklüğünü yazıp bir habbeye sığması için uzun süre farklı denemeler yaptım, kamışlarla, fırçalarla, farklı tekniklerle. Hat sanatının farklı hat üslupları var, bu kadar küçük yazıya 'gubari' denir. Bunlardan bir tanesine de mikro art denir, çünkü o kadar küçük bir yere kocaman bir sayfayı sığdırmak, arkasına kocaman cami detaylarıyla beraber... Bir santimden daha küçük, o habbelerin her bir tanesi." dedi. Başkan Demirel de sanatçıyı tebrik ederek, “Gerçekten büyük emek var alın teri var. Her bir tespih tanesi ince ince işlenmiş. Hayran olmamak elde değil. 20 Aralık’a kadar açık olacak sergiyi tüm Ankaralıları davet ediyorum” dedi.
İranlı Sanatçı Sayın Arya Kamalı'nın tespihi minyatür, tezhip ve hat sanatıyla buluşturduğu "Ah Mine'l Aşk" isimli sergisi Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda açıldı.

Sergide yer alan her bir tespihe Kuran-Kerim’in bir cüzünün 20 sayfası işlendi.Serginin açılışını Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel gerçekleştirdi.

Kamalı, her bir tespih tanesine Kuran-ı Kerim’den ayetleri işlediğini belirterek, tespihin her boncuk tanesine işleme yaptığını, bir cüzün 20 sayfasını 33 taneli bir tespihe sığdırdığını söyledi. İşleme sürecinin zor ve meşakkatli olduğunu kaydeden Kamalı, “Harflerin büyüklük, küçüklüğünü yazıp bir habbeye sığması için uzun süre farklı denemeler yaptım, kamışlarla, fırçalarla, farklı tekniklerle. Hat sanatının farklı hat üslupları var, bu kadar küçük yazıya 'gubari' denir. Bunlardan bir tanesine de mikro art denir, çünkü o kadar küçük bir yere kocaman bir sayfayı sığdırmak, arkasına kocaman cami detaylarıyla beraber... Bir santimden daha küçük, o habbelerin her bir tanesi." dedi.

Başkan Demirel de sanatçıyı tebrik ederek, “Gerçekten büyük emek var alın teri var. Her bir tespih tanesi ince ince işlenmiş. Hayran olmamak elde değil. 20 Aralık’a kadar açık olacak sergiyi tüm Ankaralıları davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.