HER ŞEY GÜZELDİ, BİR ŞEY EKSİKTİ!

Güncel 16.02.2023 - 12:27, Güncelleme: 16.02.2023 - 12:27
 

HER ŞEY GÜZELDİ, BİR ŞEY EKSİKTİ!

“Türkiye Tek Yürek” diyerek düzenlenen ve televizyonlardan canlı yayınlanan programda 115,1 milyar liralık bağış, 9 milyonu aşkın SMS başarısı sağlanırken; Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Merkezi Sorumlusu Ali Daşdan, “Hiçbir televizyon kanalında işaret dili tercümanı bulunmaması tüm engelli camiasını derinden yaralamıştır” dedi.
ANKHABER Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber olurken TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ve TV8 başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda yayınlanan kampanyada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara bağış toplamak için ortak canlı yayın yapıldı. Kampanyada 115,1 milyar liralık bağış yapılırken, 9 milyonu aşkın da SMS gönderildi. BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSEMLER VARDI Moderatörlüğünü Pelin Çift, Nihat Hatipoğlu, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şikel ve Tümer Doğru’nun üstlendiği canlı yayında ünlü dizi ve program yüzlerinden Barış Arduç, Berk Oktay, Burak Özçivit, Alişan, Deniz Baysal, Hande Erçel, Engin Akyürek, Esra Erol, Afra Saraçoğlu, Burak Deniz, Alp Navruz, Aslı Enver, Merve Dizdar, Barış Falay, Selahattin Paşalı, Özge Özpirinçci, Uğur Güneş, Murat Yıldırım, Mehmet Özgür, Birkan Sokullu, Cem Öğretir, Eda Ece, Melisa Aslı Pamuk, Serdar Tuncer, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Hacıoğlu, Kadir Doğulu ve eşi Neslihan Atagül Doğulu, Seda Sayan, Sibel Can, Hasan Can Kaya, Yılmaz Erdoğan, Eser Yenenler, Aras Bulut İynemli, Demet Özdemir, Ezgi Mola, Halit Ergenç stüdyoya gelen isimler arasında yer aldı. Ekranın ünlü isimleri bağış için gelen telefonlara baktı. Yayının devamında Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz, Ebru Gündeş, Erkan Petekkaya, Sedef Avcı, Engin Altan Düzyatan, Serenay Sarıkaya, Esra Ketenci, Sümeyye Aydoğan, Hilal Anay, Mert Ramazan Demir, Mehmet Yalçınkaya, Zuhal Topal, Barış Kılıç, Feyyaz Şerifoğlu, Rojda Demirer, Kaan Urgancıoğlu, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Canan Ergüder, Doğa Rutkay ve Binnur Kaya kampanyaya destek vermek üzere gelen telefonları yanıtladı.   EKSİK OLAN BİR ŞEY VARDI…   Program dev bir kampanyaya dönüşüp 115,1 milyar liralık bağış, 9 milyonu aşkın SMS ile depremzedelerin derdine derman olacak bir kaynağa dönüşürken, eksik olan şey, programı izleyen işitme engellilerin olup biteni takip edememesiydi. Çünkü hiçbir kanalda işaret dili tercümanı yoktu. Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Merkezi Sorumlusu Ali Daşdan, bu duruma dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “Yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmak için birlik, beraberlik, dayanışma adına düzenlenen Türkiye Tek Yürek bağış kampanyası amacına ulaştı. Katkı sunan, bağışta bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Merkezi olarak hiçbir televizyon kanalında işaret dili tercümanı bulunmamasını da büyük bir eksiklik olarak kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bu durum tüm engelli camiasını derinden yaralamıştır. Bundan sonra bu tür organizasyonlarda bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz.”
“Türkiye Tek Yürek” diyerek düzenlenen ve televizyonlardan canlı yayınlanan programda 115,1 milyar liralık bağış, 9 milyonu aşkın SMS başarısı sağlanırken; Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Merkezi Sorumlusu Ali Daşdan, “Hiçbir televizyon kanalında işaret dili tercümanı bulunmaması tüm engelli camiasını derinden yaralamıştır” dedi.

ANKHABER

Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber olurken TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ve TV8 başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda yayınlanan kampanyada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara bağış toplamak için ortak canlı yayın yapıldı.

Kampanyada 115,1 milyar liralık bağış yapılırken, 9 milyonu aşkın da SMS gönderildi.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSEMLER VARDI

Moderatörlüğünü Pelin Çift, Nihat Hatipoğlu, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şikel ve Tümer Doğru’nun üstlendiği canlı yayında ünlü dizi ve program yüzlerinden Barış Arduç, Berk Oktay, Burak Özçivit, Alişan, Deniz Baysal, Hande Erçel, Engin Akyürek, Esra Erol, Afra Saraçoğlu, Burak Deniz, Alp Navruz, Aslı Enver, Merve Dizdar, Barış Falay, Selahattin Paşalı, Özge Özpirinçci, Uğur Güneş, Murat Yıldırım, Mehmet Özgür, Birkan Sokullu, Cem Öğretir, Eda Ece, Melisa Aslı Pamuk, Serdar Tuncer, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Hacıoğlu, Kadir Doğulu ve eşi Neslihan Atagül Doğulu, Seda Sayan, Sibel Can, Hasan Can Kaya, Yılmaz Erdoğan, Eser Yenenler, Aras Bulut İynemli, Demet Özdemir, Ezgi Mola, Halit Ergenç stüdyoya gelen isimler arasında yer aldı. Ekranın ünlü isimleri bağış için gelen telefonlara baktı. Yayının devamında Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz, Ebru Gündeş, Erkan Petekkaya, Sedef Avcı, Engin Altan Düzyatan, Serenay Sarıkaya, Esra Ketenci, Sümeyye Aydoğan, Hilal Anay, Mert Ramazan Demir, Mehmet Yalçınkaya, Zuhal Topal, Barış Kılıç, Feyyaz Şerifoğlu, Rojda Demirer, Kaan Urgancıoğlu, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Canan Ergüder, Doğa Rutkay ve Binnur Kaya kampanyaya destek vermek üzere gelen telefonları yanıtladı.

 

EKSİK OLAN BİR ŞEY VARDI…

 

Program dev bir kampanyaya dönüşüp 115,1 milyar liralık bağış, 9 milyonu aşkın SMS ile depremzedelerin derdine derman olacak bir kaynağa dönüşürken, eksik olan şey, programı izleyen işitme engellilerin olup biteni takip edememesiydi. Çünkü hiçbir kanalda işaret dili tercümanı yoktu.

Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Merkezi Sorumlusu Ali Daşdan, bu duruma dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

“Yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmak için birlik, beraberlik, dayanışma adına düzenlenen Türkiye Tek Yürek bağış kampanyası amacına ulaştı. Katkı sunan, bağışta bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Merkezi olarak hiçbir televizyon kanalında işaret dili tercümanı bulunmamasını da büyük bir eksiklik olarak kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bu durum tüm engelli camiasını derinden yaralamıştır. Bundan sonra bu tür organizasyonlarda bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.