Haymana’da Uluslararası Halk Oyunları Festivali

Ankara 09.09.2023 - 10:42, Güncelleme: 09.09.2023 - 10:42
 

Haymana’da Uluslararası Halk Oyunları Festivali

Haymana Belediyesi tarafından, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Halk Oyunları Festivali” düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında düzenlenen festivale, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kazakistan ve Makedonya’nın yanı sıra Mamak ve Polatlı Belediyeleri halk oyunları ekipleri katıldı. Turgut “ Etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor.” Sakarya Meydan Muharebesi’nin 22 gün 22 gece sürdüğünü kendilerinin bu nedenle etkinliklerini 22 güne yaydıklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “23 Ağustos’ta Anıtkabir’e çelenk sunma ve Mangal Dağı’nda gerçekleştirdiğimiz Meşaleli Yürüyüş ile başlayan etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor. Futbol turnuvası, Giresun ve kardeş ilçe Tirebolu’dan gelen dostlarımızla gerçekleştirdiğimiz Şehitleri Anma Programı ve Kızılay Metro Sanat Galerisinde açtığımız Haymana temalı fotoğraf sergimiz şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz diğer önemli programlar oldu. Bugün de  ‘Uluslararası Halk Oyunları Festivali’mizi gerçekleştirdik. Hafta sonu ise ‘Haymana İller Arası Kick Boks Turnuvası” düzenleyeceğiz. Pazartesi günü ise Sındıran mahallemizde Meydan Açılışı ve Çocuk Şenliği etkinliğimiz olacak.  Programımız 12 Eylül günü ‘Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu’ ile sona erecek. Uluslararası Halk Oyunları Festivalimize katılan tüm ekiplere, desteklerinden ötürü Mamak Belediyesi’ne ve Festivali beraber organize ettiğimiz Polatlı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi. Halk oyunları gösterilerinin ardından katılan ekiplere Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Haymana Belediyesi tarafından, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Halk Oyunları Festivali” düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında düzenlenen festivale, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kazakistan ve Makedonya’nın yanı sıra Mamak ve Polatlı Belediyeleri halk oyunları ekipleri katıldı.

Turgut “ Etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor.”

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 22 gün 22 gece sürdüğünü kendilerinin bu nedenle etkinliklerini 22 güne yaydıklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “23 Ağustos’ta Anıtkabir’e çelenk sunma ve Mangal Dağı’nda gerçekleştirdiğimiz Meşaleli Yürüyüş ile başlayan etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor. Futbol turnuvası, Giresun ve kardeş ilçe Tirebolu’dan gelen dostlarımızla gerçekleştirdiğimiz Şehitleri Anma Programı ve Kızılay Metro Sanat Galerisinde açtığımız Haymana temalı fotoğraf sergimiz şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz diğer önemli programlar oldu. Bugün de  ‘Uluslararası Halk Oyunları Festivali’mizi gerçekleştirdik. Hafta sonu ise ‘ Haymana İller Arası Kick Boks Turnuvası” düzenleyeceğiz. Pazartesi günü ise Sındıran mahallemizde Meydan Açılışı ve Çocuk Şenliği etkinliğimiz olacak.  Programımız 12 Eylül günü ‘ Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu’ ile sona erecek. Uluslararası Halk Oyunları Festivalimize katılan tüm ekiplere, desteklerinden ötürü Mamak Belediyesi’ne ve Festivali beraber organize ettiğimiz Polatlı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından katılan ekiplere Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.