Hayatını Sanata Adayan Meral Otan, 21. Resim Sergisini Açtı

Kültür-Sanat 12.10.2023 - 09:11, Güncelleme: 12.10.2023 - 09:11
 

Hayatını Sanata Adayan Meral Otan, 21. Resim Sergisini Açtı

Sema KUMRULU / Eğitimci, Şair, Yazar, Ressam Meral Otan'ın resim sergisi, 10 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Sergi Salonu'nda görkemli bir açılış yaptı.
     Sanat adına çok büyük emekler veren Meral Otan, Kız Teknik Yüksek Okulu mezunu. Öğretmen ve idareci olarak değişik bölgelerde resim, el sanatları, seramik ve kumaş boyama öğretmenliği yaptı. Milli Eğitim Program Geliştirme ve Uygulamada görev aldı. Türkkuşu Model Uçak öğretmenliği yaptı. Son olarak Çankaya Atatürk Anadolu Lisesi'nden emekli oldu.    Emeklilikten sonra da sanatın her alanında faaliyetlerine devam eden sanatçı, ''Sanat adına aynı şekilde yoluma devam ediyorum. 20 kişisel sergi açtım. 7'si yurt dışında olmak üzere 400 karma sergiye katıldım. Yağlı boya resimlerimi genellikle peyzaj, natürmort, portre ve doğa olarak çalışıyorum. 21. sergimde de 35 çalışmamı sanatseverlerle paylaşmak istedim" diye konuştu.    Sanatçımızın anlattıkları bu kadar değil tabii. GESAM, İLESAM ve Ankara Kulübü üyesi olan Otan, uluslararası sergilere katılmış, kataloglarda resimleri yer alıyor. Şiir de yazan sanatçının sayısız dergi ve kitaplarda şiirleri bulunuyor. GESAM'ın yurt içi ve yurt dışı sergilerine katılarak Polonya, Romanya, Arnavutluk, Ukrayna ve İran uluslararası kataloglarında resimleri ve şiirleri yer alıyor. Halen GESAM Haysiyet Kurulu Başkanı, Türkiye Şair, Ozan ve Yazarlar Derneği Genel Merkezi Yürütme Kurulu Üyeliği, Vakıflar Bankası Emekliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'nda korist olarak görev yapıyor.    Sanatçı 2013 yılında, ''Annem'',  2014 yılında ''Çanakkale Şehit Askerlerimiz'' şiirleri ile mansiyon  ve 2023 yılında yurt içi ve yurt dışında açılan ''Altın Kalemler'' şiir yarışmasında ''Türkiyem'' adlı eseriyle yılın şair ve yazar ödülüne laik görüldü. Kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmekte, ders vermektedir.     Meral Otan'ın resim sergisi 16 Ekim 2023 tarihine kadar TESK Sergi Salonunda izlenebilir.     Edebiyata olan ilgisi onu yazar yapmış, ardından şiir yazmaya başlamış. Bununla da kalmayıp fırçasıyla tablolarına imza atmış. Kısacası Meral Otan, hayatını sanatına adamış bir kadın. Aynı zamanda iyi bir arkadaş olan Meral Otan'ı kutluyorum. Enerjisi hiç bitmesin.
Sema KUMRULU / Eğitimci, Şair, Yazar, Ressam Meral Otan'ın resim sergisi, 10 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Sergi Salonu'nda görkemli bir açılış yaptı.

 

   Sanat adına çok büyük emekler veren Meral Otan, Kız Teknik Yüksek Okulu mezunu. Öğretmen ve idareci olarak değişik bölgelerde resim, el sanatları, seramik ve kumaş boyama öğretmenliği yaptı. Milli Eğitim Program Geliştirme ve Uygulamada görev aldı. Türkkuşu Model Uçak öğretmenliği yaptı. Son olarak Çankaya Atatürk Anadolu Lisesi'nden emekli oldu.

   Emeklilikten sonra da sanatın her alanında faaliyetlerine devam eden sanatçı, ''Sanat adına aynı şekilde yoluma devam ediyorum. 20 kişisel sergi açtım. 7'si yurt dışında olmak üzere 400 karma sergiye katıldım. Yağlı boya resimlerimi genellikle peyzaj, natürmort, portre ve doğa olarak çalışıyorum. 21. sergimde de 35 çalışmamı sanatseverlerle paylaşmak istedim" diye konuştu.

   Sanatçımızın anlattıkları bu kadar değil tabii. GESAM, İLESAM ve Ankara Kulübü üyesi olan Otan, uluslararası sergilere katılmış, kataloglarda resimleri yer alıyor. Şiir de yazan sanatçının sayısız dergi ve kitaplarda şiirleri bulunuyor. GESAM'ın yurt içi ve yurt dışı sergilerine katılarak Polonya, Romanya, Arnavutluk, Ukrayna ve İran uluslararası kataloglarında resimleri ve şiirleri yer alıyor. Halen GESAM Haysiyet Kurulu Başkanı, Türkiye Şair, Ozan ve Yazarlar Derneği Genel Merkezi Yürütme Kurulu Üyeliği, Vakıflar Bankası Emekliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'nda korist olarak görev yapıyor.

   Sanatçı 2013 yılında, ''Annem'',  2014 yılında ''Çanakkale Şehit Askerlerimiz'' şiirleri ile mansiyon  ve 2023 yılında yurt içi ve yurt dışında açılan ''Altın Kalemler'' şiir yarışmasında ''Türkiyem'' adlı eseriyle yılın şair ve yazar ödülüne laik görüldü. Kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmekte, ders vermektedir. 

   Meral Otan'ın resim sergisi 16 Ekim 2023 tarihine kadar TESK Sergi Salonunda izlenebilir.

    Edebiyata olan ilgisi onu yazar yapmış, ardından şiir yazmaya başlamış. Bununla da kalmayıp fırçasıyla tablolarına imza atmış. Kısacası Meral Otan, hayatını sanatına adamış bir kadın. Aynı zamanda iyi bir arkadaş olan Meral Otan'ı kutluyorum. Enerjisi hiç bitmesin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sabri TOPDAĞI
(12.10.2023 10:53 - #394)
Meral hocamızı kutluyorum, sağlık içinde daha nice güzel eserler, başarılı sergiler diliyorum. Sema hanım, böyle değerli bir sanatçıyı bizlere tanıttığınız ve önemli etkinlikten bizleri haberdar ettiğiniz için de size minnettarız, sağ olun.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.