Harun Antakyalı'nın ''20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla'' Sergisi

Kültür-Sanat 10.11.2023 - 01:27, Güncelleme: 10.11.2023 - 01:27
 

Harun Antakyalı'nın ''20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla'' Sergisi

Sema KUMRULU / Ressam Harun Antakyalı'nın, ''20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla'' retrospektif sergisi 6 Kasım 2023 tarihinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşti.
  Osman Hamdi Bey Sergi Salonu'nda açılan sergi, sanatçının 1992 yılından günümüze kadar üretmiş olduğu 165 eseri, kronolojik olarak düzenlenmiş. İzleyiciler, QR kodları tarayarak eser hakkındaki bilgilere de ulaşabiliyor.   Antakyalı'nın, iki yüzyılı birbirine bağlayan sergisinin küratörlüğünü kızı Ece Antakyalı üstlendi.    ''Büyük Yüzeylerin Ressamı'' olarak tanınan Ressam Harun Antakyalı, kendi dilinde oluşturduğu kompozisyonları, gençlik işleriyle birlikte yeni dönem çalışmaları özgür figürleri ile uzun zaman sonra Ankaralı izleyiciler ile buluşmuş oldu. Ayrıca sergide, 200×450 boyutunda tuval üzerine ürettiği eseri ilk defa görücüye çıktı.    Sergi 27 Kasım 2023 tarihine kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Osman Hamdi Bey Sergi Salonu'nda izlenebilir.
Sema KUMRULU / Ressam Harun Antakyalı'nın, ''20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla'' retrospektif sergisi 6 Kasım 2023 tarihinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşti.

  Osman Hamdi Bey Sergi Salonu'nda açılan sergi, sanatçının 1992 yılından günümüze kadar üretmiş olduğu 165 eseri, kronolojik olarak düzenlenmiş. İzleyiciler, QR kodları tarayarak eser hakkındaki bilgilere de ulaşabiliyor.

  Antakyalı'nın, iki yüzyılı birbirine bağlayan sergisinin küratörlüğünü kızı Ece Antakyalı üstlendi.

   ''Büyük Yüzeylerin Ressamı'' olarak tanınan Ressam Harun Antakyalı, kendi dilinde oluşturduğu kompozisyonları, gençlik işleriyle birlikte yeni dönem çalışmaları özgür figürleri ile uzun zaman sonra Ankaralı izleyiciler ile buluşmuş oldu. Ayrıca sergide, 200×450 boyutunda tuval üzerine ürettiği eseri ilk defa görücüye çıktı.

   Sergi 27 Kasım 2023 tarihine kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Osman Hamdi Bey Sergi Salonu'nda izlenebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.