HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz’den muhteşem Neşet Ertaş Destanı’

Kültür-Sanat 30.09.2022 - 13:15, Güncelleme: 30.09.2022 - 13:15
 

HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz’den muhteşem Neşet Ertaş Destanı’

ANKHABER / Bozkırın tezenesi, ‘Garip’ mahlaslı büyük ozan Neşet Ertaş, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Keçiören’de de anıldı.
Bu çerçevede Keçiören Belediyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu iş birliğinde usta ozan Neşet Ertaş’ın 10. yıl dönümü anısına ‘Neşet Ertaş Destanı’ adıyla anma etkinliği düzenlendi. Yazan, hazırlayan, sunan: Abdullah Gündüz HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz'ün yazıp, hazırlayıp sunduğu ve HAMOY'un ses ve saz sanatçılarının Neşet Ertaş’ın birbirinden güzel ezgilerini seslendirdiği program, Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen anma programında Neşet Ertaş türkülerine vatandaşlar da eşlik ederek hem hüzünlü hem de eğlenceli anlar yaşadı. Programa yoğun katılım yaşandı Neşet Ertaş'ın yaşamını, sanat anlayışını ve yaşam felsefesini şiirsel bir biçimde dile getiren programa; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, milletvekilleri Hacı Turan, Mustafa Kendirli, Nevin Taşlıçay, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Anayasa Mahkemesi üyesi Recai Akyel, Kamu Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör, Vali Kadir Çakır ve Lütfullah Bilgin, Ankara Vali Yardımcısı Sibel Köse, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Hasan Hüseyin Atar, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, birçok bürokrat ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Protokol konuşmaları ve Abdullah Gündüz’e plaket Törende Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve milletvekilleri Nevin Taşlıçay ile Hacı Turan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz'e Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Keçiören Belediyesi tarafından birer plaket verilerek teşekkür edildi.
ANKHABER / Bozkırın tezenesi, ‘Garip’ mahlaslı büyük ozan Neşet Ertaş, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Keçiören’de de anıldı.

Bu çerçevede Keçiören Belediyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu iş birliğinde usta ozan Neşet Ertaş’ın 10. yıl dönümü anısına ‘ Neşet Ertaş Destanı’ adıyla anma etkinliği düzenlendi.

Yazan, hazırlayan, sunan: Abdullah Gündüz

HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz'ün yazıp, hazırlayıp sunduğu ve HAMOY'un ses ve saz sanatçılarının Neşet Ertaş’ın birbirinden güzel ezgilerini seslendirdiği program, Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen anma programında Neşet Ertaş türkülerine vatandaşlar da eşlik ederek hem hüzünlü hem de eğlenceli anlar yaşadı.

Programa yoğun katılım yaşandı

Neşet Ertaş'ın yaşamını, sanat anlayışını ve yaşam felsefesini şiirsel bir biçimde dile getiren programa; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, milletvekilleri Hacı Turan, Mustafa Kendirli, Nevin Taşlıçay, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Anayasa Mahkemesi üyesi Recai Akyel, Kamu Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör, Vali Kadir Çakır ve Lütfullah Bilgin, Ankara Vali Yardımcısı Sibel Köse, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Hasan Hüseyin Atar, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, birçok bürokrat ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Protokol konuşmaları ve Abdullah Gündüz’e plaket

Törende Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve milletvekilleri Nevin Taşlıçay ile Hacı Turan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz'e Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Keçiören Belediyesi tarafından birer plaket verilerek teşekkür edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.