Halil İbrahim Yılmaz'dan ATA'ya 'Hoş Geldin' mesajı

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2020 - 07:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 07:45
 

Halil İbrahim Yılmaz'dan ATA'ya 'Hoş Geldin' mesajı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişiyle başlayan sürecin şehrin ve Türk milletinin kaderini değiştirdiğini belirterek “101 sene önce Millî Mücadele için toplumun her kesimini bir araya getiren 27 Aralık coşkusunu, bugün Ankara’yı dünya başkenti yapmak için yaşatıyoruz. 101. yılında da ‘İyi ki Geldin’ diyoruz.” dedi. ANKARALILAR KUCAK AÇTI, BAĞRINA BASTI Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Yılmaz, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101’nci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nin ardından illerden gelecek temsilcileri güvenli bir bölgede toplamak için Ankara’ya geldiğini anlatan Yılmaz, “İşte bu kritik eşikte geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara, Mustafa Kemal Paşa ve milletin temsilcilerine maddi ve manevi her türlü desteği vermek için kucak açtı.”dedi. Ankara’nın binlerce yıllık tarihinden getirdiği sorumluluğuyla Millî Mücadele’nin karargâhı olmayı hak ettiğini kaydeden Yılmaz, Ankaralıların Mustafa Kemal Atatürk’ü Çankaya ve Dikmen tepelerinde, güzel sesli hafızların ezan ve salatlarıyla, at ve kağnılarla gelen binlerce kişiyle ve seymen alaylarıyla karşıladığını söyledi. Hititlerden Roma’ya, Galatlar’dan Selçuklulara köklü tarih ve kültürel birikimini, Ahilerin ahlak, terbiye, gelenek ve görenekleriyle birleştirmiş eşsiz ve özel bir şehir olan Ankara’nın, Mustafa Kemal Atatürk’ün kararıyla Millî Mücadele’nin karargâhı olduğunu ifade eden Yılmaz,“Anadolu’nun ortasında, kendi kaderine terk edilmiş, unutulmuş bir bozkır şehrinde bir milletin yeniden var oluş destanı yazıldı.” dedi. KUTLAMALARA KORONAVİRÜS ENGELİ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100’ncü yıl dönümünü geçen sene, Ankara Kent Konseyi’nin (AKK) öncülüğünde toplumun her kesiminden geniş katılımlı bir organizasyonla, bayram havasında kutlandıklarını hatırlatan Yılmaz, bu sene koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda, caddelerde kutlama yapamadıklarını belirtti. Ankara Kent Konseyi (AKK) bileşenlerinden Organize Sanayi Bölgeleri’nin katkılarıyla Atatürk’ün gelişinin 101. yılında Genelkurmay kavşağına “Anıt” kazandırmış olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Yılmaz,“Ankara’nın tarihinde hiçbir olay ve hiçbir hareket, Atatürk’ün 27 Aralık günü Ankara’ya gelişinde yaşananlar kadar milletin içinden, kalbinden, ruhundan doğmamıştır. Ankaralıların Bayramı olan 27 Aralık gününü salgın bittiğinde, en güzel şekilde yeniden kutlamak istiyoruz” söyledi.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişiyle başlayan sürecin şehrin ve Türk milletinin kaderini değiştirdiğini belirterek “101 sene önce Millî Mücadele için toplumun her kesimini bir araya getiren 27 Aralık coşkusunu, bugün Ankara’yı dünya başkenti yapmak için yaşatıyoruz. 101. yılında da ‘İyi ki Geldin’ diyoruz.” dedi.

ANKARALILAR KUCAK AÇTI, BAĞRINA BASTI

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Yılmaz, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101’nci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nin ardından illerden gelecek temsilcileri güvenli bir bölgede toplamak için Ankara’ya geldiğini anlatan Yılmaz, “İşte bu kritik eşikte geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara, Mustafa Kemal Paşa ve milletin temsilcilerine maddi ve manevi her türlü desteği vermek için kucak açtı.”dedi.

Ankara’nın binlerce yıllık tarihinden getirdiği sorumluluğuyla Millî Mücadele’nin karargâhı olmayı hak ettiğini kaydeden Yılmaz, Ankaralıların Mustafa Kemal Atatürk’ü Çankaya ve Dikmen tepelerinde, güzel sesli hafızların ezan ve salatlarıyla, at ve kağnılarla gelen binlerce kişiyle ve seymen alaylarıyla karşıladığını söyledi.

Hititlerden Roma’ya, Galatlar’dan Selçuklulara köklü tarih ve kültürel birikimini, Ahilerin ahlak, terbiye, gelenek ve görenekleriyle birleştirmiş eşsiz ve özel bir şehir olan Ankara’nın, Mustafa Kemal Atatürk’ün kararıyla Millî Mücadele’nin karargâhı olduğunu ifade eden Yılmaz,“Anadolu’nun ortasında, kendi kaderine terk edilmiş, unutulmuş bir bozkır şehrinde bir milletin yeniden var oluş destanı yazıldı.” dedi.

KUTLAMALARA KORONAVİRÜS ENGELİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100’ncü yıl dönümünü geçen sene, Ankara Kent Konseyi’nin (AKK) öncülüğünde toplumun her kesiminden geniş katılımlı bir organizasyonla, bayram havasında kutlandıklarını hatırlatan Yılmaz, bu sene koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda, caddelerde kutlama yapamadıklarını belirtti.

Ankara Kent Konseyi (AKK) bileşenlerinden Organize Sanayi Bölgeleri’nin katkılarıyla Atatürk’ün gelişinin 101. yılında Genelkurmay kavşağına “Anıt” kazandırmış olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Yılmaz,“Ankara’nın tarihinde hiçbir olay ve hiçbir hareket, Atatürk’ün 27 Aralık günü Ankara’ya gelişinde yaşananlar kadar milletin içinden, kalbinden, ruhundan doğmamıştır. Ankaralıların Bayramı olan 27 Aralık gününü salgın bittiğinde, en güzel şekilde yeniden kutlamak istiyoruz” söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.