HALİL İBRAHİM YILMAZ’DAN ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 103. YILI MESAJI

Ankara 27.12.2022 - 11:41, Güncelleme: 27.12.2022 - 11:41
 

HALİL İBRAHİM YILMAZ’DAN ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 103. YILI MESAJI

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı: “27 Aralık 1919 tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Heyet-i Temsiliye ile Ankara’ya gelişi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu aşamasında en mühim, en stratejik adımlardandır. Büyük Atatürk’ün, ‘Hürriyet ve bağımsızlık aşığı kahraman Ankaralıların gösterdikleri vefa ve yardımları her vakit minnetle anarım’ sözleriyle yücelttiği bu şehirde, 103 sene önce bugün Milli Mücadele için toplumun her kesimi bir bütün olmuştur. 27 Aralık, Türk Milleti’nin, emperyalizme ve onun temsilcilerine karşı zafer ilan ettiği gündür... Ve 27 Aralık ruhu ‘Umut çiçeklerinin açması için birleş, bütünleş’ der. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yılını kutluyor, bu vesileyle şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum.”
Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“27 Aralık 1919 tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Heyet-i Temsiliye ile Ankara’ya gelişi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu aşamasında en mühim, en stratejik adımlardandır.

Büyük Atatürk’ün, ‘Hürriyet ve bağımsızlık aşığı kahraman Ankaralıların gösterdikleri vefa ve yardımları her vakit minnetle anarım’ sözleriyle yücelttiği bu şehirde, 103 sene önce bugün Milli Mücadele için toplumun her kesimi bir bütün olmuştur. 27 Aralık, Türk Milleti’nin, emperyalizme ve onun temsilcilerine karşı zafer ilan ettiği gündür... Ve 27 Aralık ruhu ‘Umut çiçeklerinin açması için birleş, bütünleş’ der.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yılını kutluyor, bu vesileyle şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.