Halil İbrahim Yılmaz: Servis ücretleri okul ücretleri ile yarışıyor

Ankara 19.08.2023 - 08:42, Güncelleme: 19.08.2023 - 08:42
 

Halil İbrahim Yılmaz: Servis ücretleri okul ücretleri ile yarışıyor

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’da öğrenci ve velilerin C plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle sıkıntıya gireceklerini belirterek, okullar açılmadan sorunun aşılması için S plakalı umum servis araçlarının devreye alınabileceğini söyledi.
Servis ücretlerinin okul ücretleri ile yarıştığına dikkat çeken AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz hem esnafın kazanması hem de velilerin zor duruma düşmemesi için önlem alınması çağrısında bulunarak, “Okul zili çalmadan servis konusunu sorun olmaktan çıkartalım” dedi. AKK Başkanı Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da 60 bini okul öncesi, 310 bini ilkokul, 300 bini ortaokul, 300 bini de lise olmak üzere yaklaşık bir milyon öğrenci ile velilerinin 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesinde C plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle sıkıntıya girdiğini kaydetti. Akaryakıt fiyat artışları ile C plakalı araç sayısının azlığı nedeniyle servis ücretlerinin okul ücretleriyle yarışır hale geldiğine dikkat çeken Yılmaz, “Şehrimizde 1 milyon öğrencimiz varken servis sayımız yaklaşık 7 bin 500 civarında. Mevcut servis araçları ihtiyacı karşılayamıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hem öğrenciler hem de veliler, servis konusunu bir sorun olarak önlerinde buldu. Akaryakıt fiyat artışları nedeniyle servis güzergâh ücretlerinin yükseldiğini, sayının az olması nedeniyle de rekabet şansı bulunmadığını görüyoruz. Sorunun çözümü için Başkent Ankara’da tüm kurum ve kuruluşlar seferber olmuş durumda. Sorun kökten çözülünceye kadar S plakalı araçların devreye alınması velileri rahatlatacak, büyük bir kaosun önüne geçilmesini sağlayacaktır” dedi. Servis ücretlerinin okul ücretleri ile yarıştığına dikkat çeken, hem esnafın kazanması hem de velilerin zor duruma düşmemesi için önlem alınması çağrısında bulunan Yılmaz, “Servis araçları konusunda yaşanan sorunun çözümü için vakit kaybetmeden harekete geçmek gerekiyor. Okul zili çalmadan servis konusunu sorun olmaktan çıkartalım” diye konuştu.  Servis sayısının yetersizliği nedeniyle korsan taşımacılık şeklinde tabir edilen mevzuata aykırı, yetkisiz ve izinsiz olarak taşımacılık yapılabileceğine dikkat çeken Yılmaz bu taşımacılığın güven içerisinde yolculuk yapma hakkı ve trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyebileceğine belirtti.
Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’da öğrenci ve velilerin C plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle sıkıntıya gireceklerini belirterek, okullar açılmadan sorunun aşılması için S plakalı umum servis araçlarının devreye alınabileceğini söyledi.

Servis ücretlerinin okul ücretleri ile yarıştığına dikkat çeken AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz hem esnafın kazanması hem de velilerin zor duruma düşmemesi için önlem alınması çağrısında bulunarak, “Okul zili çalmadan servis konusunu sorun olmaktan çıkartalım” dedi.

AKK Başkanı Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da 60 bini okul öncesi, 310 bini ilkokul, 300 bini ortaokul, 300 bini de lise olmak üzere yaklaşık bir milyon öğrenci ile velilerinin 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesinde C plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle sıkıntıya girdiğini kaydetti. Akaryakıt fiyat artışları ile C plakalı araç sayısının azlığı nedeniyle servis ücretlerinin okul ücretleriyle yarışır hale geldiğine dikkat çeken Yılmaz, “Şehrimizde 1 milyon öğrencimiz varken servis sayımız yaklaşık 7 bin 500 civarında. Mevcut servis araçları ihtiyacı karşılayamıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hem öğrenciler hem de veliler, servis konusunu bir sorun olarak önlerinde buldu. Akaryakıt fiyat artışları nedeniyle servis güzergâh ücretlerinin yükseldiğini, sayının az olması nedeniyle de rekabet şansı bulunmadığını görüyoruz. Sorunun çözümü için Başkent Ankara’da tüm kurum ve kuruluşlar seferber olmuş durumda. Sorun kökten çözülünceye kadar S plakalı araçların devreye alınması velileri rahatlatacak, büyük bir kaosun önüne geçilmesini sağlayacaktır” dedi.

Servis ücretlerinin okul ücretleri ile yarıştığına dikkat çeken, hem esnafın kazanması hem de velilerin zor duruma düşmemesi için önlem alınması çağrısında bulunan Yılmaz, “Servis araçları konusunda yaşanan sorunun çözümü için vakit kaybetmeden harekete geçmek gerekiyor. Okul zili çalmadan servis konusunu sorun olmaktan çıkartalım” diye konuştu. 

Servis sayısının yetersizliği nedeniyle korsan taşımacılık şeklinde tabir edilen mevzuata aykırı, yetkisiz ve izinsiz olarak taşımacılık yapılabileceğine dikkat çeken Yılmaz bu taşımacılığın güven içerisinde yolculuk yapma hakkı ve trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyebileceğine belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.