HAK-İŞ; Kudüs için ayakta, Filistin’in yanında

Güncel 11.04.2023 - 15:47, Güncelleme: 11.04.2023 - 15:47
 

HAK-İŞ; Kudüs için ayakta, Filistin’in yanında

HAK-İŞ, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırıları protesto etti.
İsrail Büyükelçiliği önündeki eylemde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistinlilerin tarihi direnişinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. Sessiz kalanlara lanet… Mahmut Arslan konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere Avrupa Birliği, Arap Birliği ve pek çok uluslararası kuruluş bu konuda sınıfta kalmıştır. Onlara yazıklar olsun. Bu işgalin, bu emperyalist saldırıların, bu insanlık dışı uygulamaların, bu ırkçı, faşist yaklaşımın karşısında sessiz kalanları lanetliyoruz.” Arslan, Filistin'in Türkiye'den, Kudüs'ün de İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa’dan ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, “Aksa bizim ilk kıblemizdir. Aksa'yı Cenabıhak Kur'an-ı Kerim'inde mübarek kılmıştır. Bizim kutsalımızdır. Aksa'ya saldırılara karşı sessiz kalmak, inançlarımızı yok saymak demektir” dedi. Arslan: Sessiz kalamayız Mahmut Arslan, “Provokasyon yaparak Filistinlilere katliam uygulamak istenmektedir. Onun için Mescid-i Aksa'ya giren ve orada kirli ayaklarıyla mescidimizi kirleten alçaklara karşı sessiz kalamayız” dediği konuşmasında, faşist ve terörist İsrail'i lanetlediklerini belirterek şöyle konuştu: “Zaten işgal ettikleri Filistin topraklarını daha da fazla işgal etmek istiyorlar. Her gün yerleşimci İsrailli faşistler, Filistinlilerin topraklarını işgal etmektedir. Doğu Kudüs'ü adım adım kendi topraklarına katmak istiyorlar. Gazze'yi büyük bir hapishaneye çevirdiler. Batı Şeria'da katliamlar devam ediyor. İsrail hapishaneleri Filistinli esirlerle dolup taşıyor. Ama 'insanlık suçu, insan hakları' diyenlerin, teröristlerin arkasında duranların, emperyalist güçlerin sesi çıkmıyor. Batı emperyalizmi, Amerikan emperyalizmi ne yazık ki Filistin'de olup bitenleri görmüyor, görmezden geliyorlar. Bu çifte standardı lanetliyoruz.” Arslan, Filistinlilere duyarsız kalanların tarih önünde hesap vereceklerini vurgularken, eyleme katılanlar, “Siyonist İsrail'in işgalini lanetliyoruz” yazılı siyah çelenk bıraktı. Heyet oradan destek ve taziyelerini iletmek için Filistin'in Ankara Büyükelçiliğine geçti.   Pankartlar ve sloganlar   HAK-İŞ üyeleri, eylem esnasında; - Kudüs, kırmızı çizgimizdir… - Kudüs için ayaktayız, Filistin halkının yanındayız… Yazılı pankartlar taşırken; “Filistin yalnız değildir”, “Filistin’e selam direnişe devam” gibi sloganlar atıldı.
HAK-İŞ, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırıları protesto etti.

İsrail Büyükelçiliği önündeki eylemde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistinlilerin tarihi direnişinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sessiz kalanlara lanet…

Mahmut Arslan konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere Avrupa Birliği, Arap Birliği ve pek çok uluslararası kuruluş bu konuda sınıfta kalmıştır. Onlara yazıklar olsun. Bu işgalin, bu emperyalist saldırıların, bu insanlık dışı uygulamaların, bu ırkçı, faşist yaklaşımın karşısında sessiz kalanları lanetliyoruz.”

Arslan, Filistin'in Türkiye'den, Kudüs'ün de İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa’dan ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, “Aksa bizim ilk kıblemizdir. Aksa'yı Cenabıhak Kur'an-ı Kerim'inde mübarek kılmıştır. Bizim kutsalımızdır. Aksa'ya saldırılara karşı sessiz kalmak, inançlarımızı yok saymak demektir” dedi.

Arslan: Sessiz kalamayız

Mahmut Arslan, “Provokasyon yaparak Filistinlilere katliam uygulamak istenmektedir. Onun için Mescid-i Aksa'ya giren ve orada kirli ayaklarıyla mescidimizi kirleten alçaklara karşı sessiz kalamayız” dediği konuşmasında, faşist ve terörist İsrail'i lanetlediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Zaten işgal ettikleri Filistin topraklarını daha da fazla işgal etmek istiyorlar. Her gün yerleşimci İsrailli faşistler, Filistinlilerin topraklarını işgal etmektedir. Doğu Kudüs'ü adım adım kendi topraklarına katmak istiyorlar. Gazze'yi büyük bir hapishaneye çevirdiler. Batı Şeria'da katliamlar devam ediyor. İsrail hapishaneleri Filistinli esirlerle dolup taşıyor. Ama 'insanlık suçu, insan hakları' diyenlerin, teröristlerin arkasında duranların, emperyalist güçlerin sesi çıkmıyor. Batı emperyalizmi, Amerikan emperyalizmi ne yazık ki Filistin'de olup bitenleri görmüyor, görmezden geliyorlar. Bu çifte standardı lanetliyoruz.”

Arslan, Filistinlilere duyarsız kalanların tarih önünde hesap vereceklerini vurgularken, eyleme katılanlar, “Siyonist İsrail'in işgalini lanetliyoruz” yazılı siyah çelenk bıraktı. Heyet oradan destek ve taziyelerini iletmek için Filistin'in Ankara Büyükelçiliğine geçti.

 

Pankartlar ve sloganlar

 

HAK-İŞ üyeleri, eylem esnasında;

- Kudüs, kırmızı çizgimizdir…

- Kudüs için ayaktayız, Filistin halkının yanındayız…

Yazılı pankartlar taşırken; “Filistin yalnız değildir”, “Filistin’e selam direnişe devam” gibi sloganlar atıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.