HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Güncel 15.10.2022 - 03:54, Güncelleme: 15.10.2022 - 17:50
 

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamadan duyduğu üzüntüyü belirterek “Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 41 madenci kardeşimizi kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Amasra'dan gelen haberler, milletimizin yüreğini dağladı. Ocaklara ateş düştü. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan,  Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 41 madenci kardeşimizi kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Amasra'dan gelen haberler, milletimizin yüreğini dağladı. Ocaklara ateş düştü. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, hayatlarının baharında toprağa düşen maden emekçisi kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, başta madenci kardeşlerimizin aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz. HAK-İŞ olarak, göçük altındaki madenci kardeşlerimizin sapasağlam kurtarılmasını temenni ediyoruz. Yaralanan madencilerimize acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye’de son 20 yıl içinde iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli yasal düzenlemeler yapılmış olmasına karşın, çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu yaşadığımız bu kaza bize acı bir şekilde hatırlatmaktadır. İş kazalarının yüzde 95’inin önlenebilir kazalar olmasına karşın, neredeyse her gün, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda işçiler hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli ve yeterli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı, iş sağlığı ve güvenliği alanında bir zihniyet dönüşümü yaşanmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği maalesef görülmektedir. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki ihmallerin, eksikliklerin ve hataların faturası doğrudan ölümdür. Bu bir gün madende, inşaatta, bir gün tekstil fabrikasında görülmektedir. HAK-İŞ olarak, kazalarda emekçilerimizi kaybetmek istemiyoruz. Amasra’da yaşanan bu kazanın bütün yönleriyle incelenerek, varsa eksikliklerin tespit edilmesini, gerekli tedbirlerin acilen alınarak bir daha benzer kazaların yaşanmasının önüne geçilmesini istiyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Cenab-ı Hak'dan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor; halen göçük altında olduğu belirtilen işçi kardeşlerimize salimen en kısa sürede ulaşılmasını temenni ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamadan duyduğu üzüntüyü belirterek “Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 41 madenci kardeşimizi kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Amasra'dan gelen haberler, milletimizin yüreğini dağladı. Ocaklara ateş düştü. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan,  Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 41 madenci kardeşimizi kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Amasra'dan gelen haberler, milletimizin yüreğini dağladı. Ocaklara ateş düştü.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, hayatlarının baharında toprağa düşen maden emekçisi kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, başta madenci kardeşlerimizin aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz. HAK-İŞ olarak, göçük altındaki madenci kardeşlerimizin sapasağlam kurtarılmasını temenni ediyoruz. Yaralanan madencilerimize acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türkiye’de son 20 yıl içinde iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli yasal düzenlemeler yapılmış olmasına karşın, çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu yaşadığımız bu kaza bize acı bir şekilde hatırlatmaktadır. İş kazalarının yüzde 95’inin önlenebilir kazalar olmasına karşın, neredeyse her gün, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda işçiler hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli ve yeterli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı, iş sağlığı ve güvenliği alanında bir zihniyet dönüşümü yaşanmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği maalesef görülmektedir.

İş sağlığı ve güvenliği konusundaki ihmallerin, eksikliklerin ve hataların faturası doğrudan ölümdür. Bu bir gün madende, inşaatta, bir gün tekstil fabrikasında görülmektedir. HAK-İŞ olarak, kazalarda emekçilerimizi kaybetmek istemiyoruz. Amasra’da yaşanan bu kazanın bütün yönleriyle incelenerek, varsa eksikliklerin tespit edilmesini, gerekli tedbirlerin acilen alınarak bir daha benzer kazaların yaşanmasının önüne geçilmesini istiyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Cenab-ı Hak'dan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor; halen göçük altında olduğu belirtilen işçi kardeşlerimize salimen en kısa sürede ulaşılmasını temenni ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.