Haftada 4 gün çalışma yaygınlaşıyor! Sıra Almanya'da

Çalışma Hayatı (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 31.01.2024 - 19:46, Güncelleme: 31.01.2024 - 19:49
 

Haftada 4 gün çalışma yaygınlaşıyor! Sıra Almanya'da

Dünya'nın farklı ülkelerinde uygulanan ve olumlu sonuçlar veren 4 günlük çalışma ve 3 günlük tatil denemesine Almanya'da 45 şirket ile başlıyor...
Almanya, iş dünyasında bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. 1 Şubat 2024'ten itibaren, 45 öncü şirket, çalışanlarının iş yaşamlarına getireceği olası etkileri değerlendirmek amacıyla dört günlük çalışma haftası modelini test edecek. Bu uygulama ile üç günlük hafta sonunun, çalışanların genel mutluluğunu, sağlığını ve üretkenliğini nasıl etkilediği detaylı bir şekilde analiz edilecek. Almanya'daki katılımcı şirketler, çalışanlarına her hafta bir gün ek izin hakkı tanıyacak ve bu süreçte maaşlarını tam olarak ödemeye devam edecek. Bu adımın, iş hayatında denge ve esneklik arayan bireyler üzerinde olumlu bir etki yaratması bekleniyor. ÇALIŞANLAR DAHA MUTLU OLDU; OLUYOR; OLACAK... Almanya'nın bu inisiyatifi, benzer bir uygulamanın Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Şarika kentinde geçen yıl başlatılmasından ilham alıyor. BAE'de devlet kurumu çalışanlarına sunulan üç günlük hafta sonu tatili, üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçtikten sonra yapılan hükümet araştırmasında, iş performansında, genel mutluluk seviyelerinde ve zihinsel sağlıklarında yüzde 90'lık bir artış ortaya koydu. Almanya'nın bu dört günlük çalışma haftası denemesi, iş dünyasında gelecekteki çalışma modellerine dair önemli bir pilot proje olma potansiyeline sahip. Bu değişikliğin, çalışanların yaşam kalitesini artırma ve iş verimliliğini artırma konusundaki etkileri yakından takip edilecek.
Dünya'nın farklı ülkelerinde uygulanan ve olumlu sonuçlar veren 4 günlük çalışma ve 3 günlük tatil denemesine Almanya'da 45 şirket ile başlıyor...

Almanya, iş dünyasında bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. 1 Şubat 2024'ten itibaren, 45 öncü şirket, çalışanlarının iş yaşamlarına getireceği olası etkileri değerlendirmek amacıyla dört günlük çalışma haftası modelini test edecek. Bu uygulama ile üç günlük hafta sonunun, çalışanların genel mutluluğunu, sağlığını ve üretkenliğini nasıl etkilediği detaylı bir şekilde analiz edilecek.

Almanya'daki katılımcı şirketler, çalışanlarına her hafta bir gün ek izin hakkı tanıyacak ve bu süreçte maaşlarını tam olarak ödemeye devam edecek. Bu adımın, iş hayatında denge ve esneklik arayan bireyler üzerinde olumlu bir etki yaratması bekleniyor.

ÇALIŞANLAR DAHA MUTLU OLDU; OLUYOR; OLACAK...

Almanya'nın bu inisiyatifi, benzer bir uygulamanın Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Şarika kentinde geçen yıl başlatılmasından ilham alıyor. BAE'de devlet kurumu çalışanlarına sunulan üç günlük hafta sonu tatili, üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçtikten sonra yapılan hükümet araştırmasında, iş performansında, genel mutluluk seviyelerinde ve zihinsel sağlıklarında yüzde 90'lık bir artış ortaya koydu.

Almanya'nın bu dört günlük çalışma haftası denemesi, iş dünyasında gelecekteki çalışma modellerine dair önemli bir pilot proje olma potansiyeline sahip. Bu değişikliğin, çalışanların yaşam kalitesini artırma ve iş verimliliğini artırma konusundaki etkileri yakından takip edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.