Güzel Ankara sanat dolu şubatın konuğu

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.02.2024 - 10:56, Güncelleme: 01.02.2024 - 10:56
 

Güzel Ankara sanat dolu şubatın konuğu

Ankara'nın Çankaya ilçesi, bu şubat ayında da sanatseverleri ağırlayacak zengin etkinliklere ev sahipliği yapacak. O etkinliklerden biri de Güzel Ankara sergisi...
Çankaya Belediyesi, kültür merkezlerindeki dopdolu programıyla sergilerden tiyatro oyunlarına, belgesel gösterimlerinden konserlere kadar birçok etkinlikle şehir sakinlerine kültür ve sanat dolu bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Çankaya Belediyesi, Şubat ayında da birbirinden çeşitli kültür ve sanat etkinlikleriyle şehrin sosyal yaşamına renk katacak. Sergiler, tiyatro oyunları, belgesel gösterimleri, paneller ve konserler gibi birçok etkinlik, Çankayalıları bekliyor olacak. Gökçen Ataman Tanyer'in "Güzel Ankara" adlı sergisi, 1 Şubat'ta Fikret Otyam Sanat Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açacak. 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti ilan edilen Ankara'nın mimari değişimini inceleyen sergi, Doruk Erdal'ın metinleriyle zenginleşerek 1 Mart'a kadar görülebilecek. Şinasi Bozatlı'nın "Anlar ve Anılar" sergisi ise Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde 27 Şubat'a kadar sanatseverleri ağırlayacak. Geçmiş yüzyılda savaşlar, salgın hastalıklar ve depremlerle şekillenen bir evrim hikayesini anlatan sergi, 2 Şubat'ta açılışını yapacak. 14 Şubat'ta Yılmaz Güney Sahnesi'nde ücretsiz sahnelenecek "Dönme Dolap" tiyatro oyunu ise Sedef Şahin ve Hakan Bilgin'in performansıyla dikkat çekecek. Emre Kınay'ın yönetmenliğini üstlendiği oyun, 7 Şubat'tan itibaren Yılmaz Güney Sahnesi'nden temin edilebilecek. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, 14 Şubat'ta Dünya Öykü Günü etkinliğine ev sahipliği yapacak. Tiyatro oyunları, bildiri okumaları, öykü okumaları ve türkü dinletisinin yer aldığı ücretsiz etkinlik, sanatseverleri buluşturacak. ANKARA'DA ÜCRETSİZ KONSERİ KAÇIRMAYIN 15 Şubat'ta Neyzen Bilgin Canaz ve Arpist Çağatay Akyol'un "Arp'ın Nefesi" konseri, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Bu ücretsiz konserin yer fişleri, 8 Şubat'tan itibaren kültür merkezinden temin edilebilecek. Aynı gün, piyanist Günay Tuzkaya, kemanist Ebru Karaağaç ve çellist Kerem Aykal'ın katılımıyla gerçekleşecek "Romantizmin Işığında Kış" temalı konser, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak. 16 Şubat'ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gösterilecek "Gülten" belgeseli, yönetmen Sefa Sarı tarafından hazırlandı. Senaryosu Asuman Susam'a ait olan belgesel, Gülten Akın'ın hayatını anlatıyor. Çankaya Belediyesi'nin Şubat ayı kültür sanat etkinliklerine dair detaylar, 'https://kultursanat.cankaya.bel.tr/' adresinden ulaşılabilirken, etkinlikler 'cankayaks' Facebook, Twitter ve Instagram sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.
Ankara'nın Çankaya ilçesi, bu şubat ayında da sanatseverleri ağırlayacak zengin etkinliklere ev sahipliği yapacak. O etkinliklerden biri de Güzel Ankara sergisi...

Çankaya Belediyesi, kültür merkezlerindeki dopdolu programıyla sergilerden tiyatro oyunlarına, belgesel gösterimlerinden konserlere kadar birçok etkinlikle şehir sakinlerine kültür ve sanat dolu bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Çankaya Belediyesi, Şubat ayında da birbirinden çeşitli kültür ve sanat etkinlikleriyle şehrin sosyal yaşamına renk katacak. Sergiler, tiyatro oyunları, belgesel gösterimleri, paneller ve konserler gibi birçok etkinlik, Çankayalıları bekliyor olacak.

Gökçen Ataman Tanyer'in "Güzel Ankara" adlı sergisi, 1 Şubat'ta Fikret Otyam Sanat Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açacak. 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti ilan edilen Ankara'nın mimari değişimini inceleyen sergi, Doruk Erdal'ın metinleriyle zenginleşerek 1 Mart'a kadar görülebilecek.

Şinasi Bozatlı'nın "Anlar ve Anılar" sergisi ise Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde 27 Şubat'a kadar sanatseverleri ağırlayacak. Geçmiş yüzyılda savaşlar, salgın hastalıklar ve depremlerle şekillenen bir evrim hikayesini anlatan sergi, 2 Şubat'ta açılışını yapacak.

14 Şubat'ta Yılmaz Güney Sahnesi'nde ücretsiz sahnelenecek "Dönme Dolap" tiyatro oyunu ise Sedef Şahin ve Hakan Bilgin'in performansıyla dikkat çekecek. Emre Kınay'ın yönetmenliğini üstlendiği oyun, 7 Şubat'tan itibaren Yılmaz Güney Sahnesi'nden temin edilebilecek.

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, 14 Şubat'ta Dünya Öykü Günü etkinliğine ev sahipliği yapacak. Tiyatro oyunları, bildiri okumaları, öykü okumaları ve türkü dinletisinin yer aldığı ücretsiz etkinlik, sanatseverleri buluşturacak.

ANKARA'DA ÜCRETSİZ KONSERİ KAÇIRMAYIN

15 Şubat'ta Neyzen Bilgin Canaz ve Arpist Çağatay Akyol'un "Arp'ın Nefesi" konseri, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Bu ücretsiz konserin yer fişleri, 8 Şubat'tan itibaren kültür merkezinden temin edilebilecek.

Aynı gün, piyanist Günay Tuzkaya, kemanist Ebru Karaağaç ve çellist Kerem Aykal'ın katılımıyla gerçekleşecek "Romantizmin Işığında Kış" temalı konser, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak.

16 Şubat'ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gösterilecek "Gülten" belgeseli, yönetmen Sefa Sarı tarafından hazırlandı. Senaryosu Asuman Susam'a ait olan belgesel, Gülten Akın'ın hayatını anlatıyor.

Çankaya Belediyesi'nin Şubat ayı kültür sanat etkinliklerine dair detaylar, 'https://kultursanat.cankaya.bel.tr/' adresinden ulaşılabilirken, etkinlikler 'cankayaks' Facebook, Twitter ve Instagram sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.