Gürsel Baran:30 Ağustos Türk Mucizesidir

Güncel 29.08.2023 - 10:38, Güncelleme: 29.08.2023 - 10:38
 

Gürsel Baran:30 Ağustos Türk Mucizesidir

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde girdiği tüm mücadelelerden zaferle çıkma kararlılığının ifadesi olduğunu belirterek, “Milletimiz, Büyük Taarruz ile bağımsızlığına sahip çıkmış, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanını yazarak hiçbir koşulda bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran,  30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümünü bir mesaj yayımlayarak kutladı. Türk Milletinin, 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar Kocatepe’de başlayan ve 30 Ağustos’ta sonuçlanan Büyük Taarruz ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere en güzel cevabı verdiğini kaydeden Baran, “30 Ağustos Zaferi savaş meydanında kazanılan bir zaferden öte, zulüm, işgal ve esaret karşısında Türk milletinin duruşudur. Dünya savaşının ardından verdiği İstiklal Savaşı ile varoluş mücadelesi veren milletimiz, tüm yokluk ve zorluklara rağmen dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanını yazmış, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini yedi düvele ilan etmiştir. Asker, silah, araç gereç bakımından üstünlük sağlamadan, sınırlı imkânlarla düşmanın alt edilmesi tarihte az görünen olaylardan biridir. Bu büyük zafer aynı zamanda bir Türk mucizesidir. Bu zafer, milletimizi bağımsız, vatanımızı bölünmez yaparken mazlum uluslara da umut ve cesaret kaynağı olmuştur” dedi. Baran, mesajında şu görüşlere yer verdi: “İş dünyası olarak tarihimizin dönüm noktaları olan Sakarya Meydan Muharebesi’ni de Büyük Taarruzu da, Çanakkale Savaşlarını da unutmuyor, siyasi bağımsızlığı sürdürebilmenin ekonomik bağımsızlıkla mümkün olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz. Bugünün bağımsızlık mücadelesini fabrikalarda, üretim tezgâhlarında,  teknokentlerde veriyor, iş insanları olarak güçlü Türkiye’nin devamı için çalışıyoruz. Bu önemli günün yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık yolunda destan yazan tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde girdiği tüm mücadelelerden zaferle çıkma kararlılığının ifadesi olduğunu belirterek, “Milletimiz, Büyük Taarruz ile bağımsızlığına sahip çıkmış, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanını yazarak hiçbir koşulda bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran,  30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümünü bir mesaj yayımlayarak kutladı. Türk Milletinin, 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar Kocatepe’de başlayan ve 30 Ağustos’ta sonuçlanan Büyük Taarruz ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere en güzel cevabı verdiğini kaydeden Baran, “30 Ağustos Zaferi savaş meydanında kazanılan bir zaferden öte, zulüm, işgal ve esaret karşısında Türk milletinin duruşudur. Dünya savaşının ardından verdiği İstiklal Savaşı ile varoluş mücadelesi veren milletimiz, tüm yokluk ve zorluklara rağmen dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanını yazmış, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini yedi düvele ilan etmiştir. Asker, silah, araç gereç bakımından üstünlük sağlamadan, sınırlı imkânlarla düşmanın alt edilmesi tarihte az görünen olaylardan biridir. Bu büyük zafer aynı zamanda bir Türk mucizesidir. Bu zafer, milletimizi bağımsız, vatanımızı bölünmez yaparken mazlum uluslara da umut ve cesaret kaynağı olmuştur” dedi. Baran, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“İş dünyası olarak tarihimizin dönüm noktaları olan Sakarya Meydan Muharebesi’ni de Büyük Taarruzu da, Çanakkale Savaşlarını da unutmuyor, siyasi bağımsızlığı sürdürebilmenin ekonomik bağımsızlıkla mümkün olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz. Bugünün bağımsızlık mücadelesini fabrikalarda, üretim tezgâhlarında,  teknokentlerde veriyor, iş insanları olarak güçlü Türkiye’nin devamı için çalışıyoruz. Bu önemli günün yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık yolunda destan yazan tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.