Gürsel Baran: Yüksek komisyon zorluyor

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 07.02.2024 - 11:43, Güncelleme: 07.02.2024 - 11:43
 

Gürsel Baran: Yüksek komisyon zorluyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yüksek kredi kartı komisyon oranlarından kaynaklanan sıkıntılar yaşadığını belirtti.
ATO Başkanı Gürsel Baran, "Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı kullanımı yüzde 90'lara ulaşıyor. Sektör temsilcileri, bankaların bu yüksek komisyon oranlarını göz önünde bulundurarak düşürmesini talep ediyor" dedi. ATO'nun 51 No'lu Akaryakıt Tesisleri, Petrol ve Petrol Ürünleri Meslek Komitesi üyeleri, Başkan Gürsel Baran'ı ziyaret ederek sektörde yaşanan sorunları aktardı. Baran, yapılan ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, ATO'nun bu komitesinin Başkent'te faaliyet gösteren yaklaşık 400 bayiyi temsil ettiğini ancak dile getirilen sıkıntıların ülke genelinde 13 bine yakın akaryakıt bayisini ilgilendirdiğini belirtti. Akaryakıt istasyonlarının 7 gün 24 saat hizmet verdiğini ve bu nedenle vardiyalı personel istihdamı, elektrik, su, kira gibi temel giderleri karşılamak zorunda olduğunu vurgulayan Baran, "Bayilerin genel giderleri zaten yüksekken, satışlarının büyük bir kısmı kredi kartıyla yapılıyor. Bu durumda bayiler yüksek kredi kartı komisyonları ödemek zorunda kalıyor. Düşük kar marjıyla çalışan akaryakıt bayileri, yüksek komisyon oranları yüzünden zor durumda kalıyor" dedi. Baran, bankaları, enflasyonla mücadele sürecinde işletmeleri desteklemeye ve kredi kartı komisyon oranlarını en aza indirmeye çağırdı. Ayrıca, akaryakıt sektörünün yeni nesil yazar kasaya geçiş sürecinde maliyetlerin vergiden düşürülerek desteklenmesini talep etti.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yüksek kredi kartı komisyon oranlarından kaynaklanan sıkıntılar yaşadığını belirtti.

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı kullanımı yüzde 90'lara ulaşıyor. Sektör temsilcileri, bankaların bu yüksek komisyon oranlarını göz önünde bulundurarak düşürmesini talep ediyor" dedi.

ATO'nun 51 No'lu Akaryakıt Tesisleri, Petrol ve Petrol Ürünleri Meslek Komitesi üyeleri, Başkan Gürsel Baran'ı ziyaret ederek sektörde yaşanan sorunları aktardı. Baran, yapılan ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, ATO'nun bu komitesinin Başkent'te faaliyet gösteren yaklaşık 400 bayiyi temsil ettiğini ancak dile getirilen sıkıntıların ülke genelinde 13 bine yakın akaryakıt bayisini ilgilendirdiğini belirtti.

Akaryakıt istasyonlarının 7 gün 24 saat hizmet verdiğini ve bu nedenle vardiyalı personel istihdamı, elektrik, su, kira gibi temel giderleri karşılamak zorunda olduğunu vurgulayan Baran, "Bayilerin genel giderleri zaten yüksekken, satışlarının büyük bir kısmı kredi kartıyla yapılıyor. Bu durumda bayiler yüksek kredi kartı komisyonları ödemek zorunda kalıyor. Düşük kar marjıyla çalışan akaryakıt bayileri, yüksek komisyon oranları yüzünden zor durumda kalıyor" dedi.

Baran, bankaları, enflasyonla mücadele sürecinde işletmeleri desteklemeye ve kredi kartı komisyon oranlarını en aza indirmeye çağırdı. Ayrıca, akaryakıt sektörünün yeni nesil yazar kasaya geçiş sürecinde maliyetlerin vergiden düşürülerek desteklenmesini talep etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.