GÜRSEL BARAN: SERVİS TAŞIMACILIĞINDA SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ

Güncel 28.09.2022 - 11:57, Güncelleme: 28.09.2022 - 11:57
 

GÜRSEL BARAN: SERVİS TAŞIMACILIĞINDA SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, servis taşımacılığı sektörünün sorunlarının çözümünde sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin kıymetli olduğunu belirterek, “C” plakanın artırılması gerektiğin dile getirdiniz, bu talebinizin bir an önce çözüme kavuşmasını isteriz” dedi.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, ATO’nun52 No’lu Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi’ninAnkara Toplu Taşımacılar Derneği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacıve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği istişare toplantısına katıldı. ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, servis taşımacılığı yapan firmaların son dönemde yaşadığı sorunların çözümü konusunda sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin kıymetli olduğunu söyledi. Servis taşımacılığı hizmetinin çok hassas ve önemli bir meslek olduğunu kaydeden Baran, “Sizler can taşıyorsunuz, evlatlarımızı, çocuklarımızı, kendimizi size emanet ediyoruz. Düzenli ve güvenli taşımacılık yapabilmek adına “C” plakanın artırılması gerektiğini dile getirdiniz,bu talebinizin bir an önce çözüme kavuşmasını isteriz” dedi. Servis taşımacılığı alanında faaliyet gösteren firmaların sorunlarını ATO’nun 52 No’lu Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi aracılığıyla yakından takip ettiklerini ifade eden Baran, “Bugün yapılan istişareler neticesinde biz de Ankara Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. -“ KAMUNUN SORUNU OLDU”- Ankara Toplu Taşımacılar Derneği Başkanı Cemal Baltacı da konuşmasında Ankara’da personel ve öğrenci ulaşım hizmetlerininçoğunlukla umum servis araçlarıyla sağlandığını belirterek “C” plakalı bu araçların sayısının 7 bin 211 adet olduğu bilgisini verdi. “C” plaka yetersizliğinin sektörü olumsuz etkilediğini kaydeden Baltacı,“Pandemi döneminde okul ve iş yerlerinin kapalı olması nedeniyle umum servis araçları, hizmeti karşılama noktasında yeterliydi. Fakat geçen yıl okulların açılmasıyla birlikte bu servis hizmetlerinin yetersiz kaldığını gördük. “C” plaka yetersizliği nedeniyle okula 1 saat erken giden ya da geç kalan öğrenciler oldu. Bunun yanı sıra resmi kurumlarda “C” plaka olmadığı için sözleşmeler feshedildi ve sektörde çalışan pek çok arkadaşımız gelir kaybına uğradı” diye konuştu. 52 No’lu Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ünsal Akkuş da, ihtiyaç üzerine istenen yeni “C” plakalarına izin verilmediği halde, özel okul ve fabrikaların servis bulamaması nedeniyle izin belgesiyle araç kullanmaya başladığını, bu araçların sayısının da 3 bini aştığının tahmin edildiğini anlattı. Akkuş, “Belediye kontrolünde sisteme girecek araçlara karşı çıkılıyor ancak ihtiyaç nedeniyle özel izin belgeleriyle servis araçları kullanılıyor ve bu araçların sayısı da kontrolsüz bir biçimde artıyor. Bu durumu anlamak mümkün değil” dedi. Açılış konuşmalarının ardından sektör temsilcilerinin soruları yanıtlandı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, servis taşımacılığı sektörünün sorunlarının çözümünde sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin kıymetli olduğunu belirterek, “C” plakanın artırılması gerektiğin dile getirdiniz, bu talebinizin bir an önce çözüme kavuşmasını isteriz” dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, ATO’nun52 No’lu Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi’ninAnkara Toplu Taşımacılar Derneği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacıve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği istişare toplantısına katıldı.

ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, servis taşımacılığı yapan firmaların son dönemde yaşadığı sorunların çözümü konusunda sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin kıymetli olduğunu söyledi. Servis taşımacılığı hizmetinin çok hassas ve önemli bir meslek olduğunu kaydeden Baran, “Sizler can taşıyorsunuz, evlatlarımızı, çocuklarımızı, kendimizi size emanet ediyoruz. Düzenli ve güvenli taşımacılık yapabilmek adına “C” plakanın artırılması gerektiğini dile getirdiniz,bu talebinizin bir an önce çözüme kavuşmasını isteriz” dedi.

Servis taşımacılığı alanında faaliyet gösteren firmaların sorunlarını ATO’nun 52 No’lu Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi aracılığıyla yakından takip ettiklerini ifade eden Baran, “Bugün yapılan istişareler neticesinde biz de Ankara Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

-“ KAMUNUN SORUNU OLDU”-

Ankara Toplu Taşımacılar Derneği Başkanı Cemal Baltacı da konuşmasında Ankara’da personel ve öğrenci ulaşım hizmetlerininçoğunlukla umum servis araçlarıyla sağlandığını belirterek “C” plakalı bu araçların sayısının 7 bin 211 adet olduğu bilgisini verdi.

“C” plaka yetersizliğinin sektörü olumsuz etkilediğini kaydeden Baltacı,“Pandemi döneminde okul ve iş yerlerinin kapalı olması nedeniyle umum servis araçları, hizmeti karşılama noktasında yeterliydi. Fakat geçen yıl okulların açılmasıyla birlikte bu servis hizmetlerinin yetersiz kaldığını gördük. “C” plaka yetersizliği nedeniyle okula 1 saat erken giden ya da geç kalan öğrenciler oldu. Bunun yanı sıra resmi kurumlarda “C” plaka olmadığı için sözleşmeler feshedildi ve sektörde çalışan pek çok arkadaşımız gelir kaybına uğradı” diye konuştu.

52 No’lu Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ünsal Akkuş da, ihtiyaç üzerine istenen yeni “C” plakalarına izin verilmediği halde, özel okul ve fabrikaların servis bulamaması nedeniyle izin belgesiyle araç kullanmaya başladığını, bu araçların sayısının da 3 bini aştığının tahmin edildiğini anlattı. Akkuş, “Belediye kontrolünde sisteme girecek araçlara karşı çıkılıyor ancak ihtiyaç nedeniyle özel izin belgeleriyle servis araçları kullanılıyor ve bu araçların sayısı da kontrolsüz bir biçimde artıyor. Bu durumu anlamak mümkün değil” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sektör temsilcilerinin soruları yanıtlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.