GÜRSEL BARAN: MESLEKİ EĞİTİM, DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNÜN KATMA DEĞERLİ İHRACATINI ARTTIRIR

Ekonomi 19.01.2023 - 13:05, Güncelleme: 19.01.2023 - 13:05
 

GÜRSEL BARAN: MESLEKİ EĞİTİM, DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNÜN KATMA DEĞERLİ İHRACATINI ARTTIRIR

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, doğal taş sektöründe mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, “Mesleki eğitim, doğal taş sektörünün katma değerli ihracatını arttırır.” dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi’nin organizasyonunda, sektör temsilcileri ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri ile mesleki eğitim uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısına katıldı. Sektörün nitelikli eleman sorunu başta olmak üzere, güncel talep, sorun, görüş ve önerilerinin ele alındığı ATO Duatepe Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda,ATO30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü, Komite Üyeleri ile Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Hanifi Şimşek ve Ankara Taşçı Mermer Mezar Ustaları ve Sanatkârları Odası Başkanı Hakan Sarıkaya da yer aldı. ATO Başkanı Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, nitelikli istihdam sorununundoğal taş sektörününgündeminde yer aldığını belirterek, sektörde usta öğretici sıkıntısının da yaşandığını söyledi. Baran, “ATO olarak mesleki eğitimin öneminin farkındayız. Birçok sektörde mesleki eğitimin üniversite programlarına dâhil edilmesi ve mesleki yeterlilikle ilgili çalışmalarımız var. Sektörü, ticareti, insan ilişkilerini öğrenmek için mesleki eğitim çok büyük bir kazanç. Doğal taş sektöründe de hem nitelikli istihdam hem de gençlere doğal taşları işlemeyi ve ekonomiye kazandırılmış bir ürün haline getirmeyi öğretecek usta yetiştiricilere ihtiyaç var. Usta öğreticilerin elinde mesleki eğitimle bezenmiş gençler, doğal taş sektörünün katma değerli ihracatını arttırır. Sektörün mesleki eğitimle taçlanması hem şehrimizin hem ülkemizin ekonomisini olumlu etkiler” dedi. Ankara Ticaret Odası’nınDoğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi’nin çalışmalarıyla “Ankara Taşı” olarak da bilinen“Andezit Taşı”na Coğrafi İşaret tescili aldığını hatırlatan Baran, coğrafi işaretli ürünlerin sektörleraçısından kıymetli olduğunu ifade etti. -“ÖĞRENCİLERE SEKTÖRÜN TANITIMINI YAPALIM”- ATO’nun 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Ali ihsan Güçlü de konuşmasında, okullarda doğal taş sektörü ile ilgili mesleki eğitim bölümünün açılması, sektöre mesleki yeterlilik kazandırılması, çoğunluğu Ankara Yuvaköy’de yer alan firmaların işlerini zorlaştıran yolların yapımının tamamlanması, maden ruhsat ve harç bedellerinin yüksek olması, madencilik faaliyetlerinin çevreyle barışık bir şekilde yapılabilirliğininkamuoyunu gösterilmesi, maden ve doğal taş sektörüne karşı bakış açısını değiştirmeye yönelik çalışmalar yapılması konularına değindi. Gençlerin mesleki eğitime özendirilmesi gerektiğini kaydeden Güçlü,“Meslek sahibi olmanın önemini vurgulayan televizyon dizileri, belgeseller, kamu spotlarıyla öğrencilere sektörün tanıtımını yapalım” dedi. Toplantıda, 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek KomitesiBaşkan Yardımcısı Zübeyde Sarıkaya, Komite Üyeleri Murtaza Tosun, Serkan Fındık, Erol Yıldırımoğluda yer aldı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, doğal taş sektöründe mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, “Mesleki eğitim, doğal taş sektörünün katma değerli ihracatını arttırır.” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi’nin organizasyonunda, sektör temsilcileri ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri ile mesleki eğitim uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısına katıldı. Sektörün nitelikli eleman sorunu başta olmak üzere, güncel talep, sorun, görüş ve önerilerinin ele alındığı ATO Duatepe Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda,ATO30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü, Komite Üyeleri ile Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Hanifi Şimşek ve Ankara Taşçı Mermer Mezar Ustaları ve Sanatkârları Odası Başkanı Hakan Sarıkaya da yer aldı.

ATO Başkanı Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, nitelikli istihdam sorununun doğal taş sektörününgündeminde yer aldığını belirterek, sektörde usta öğretici sıkıntısının da yaşandığını söyledi. Baran, “ ATO olarak mesleki eğitimin öneminin farkındayız. Birçok sektörde mesleki eğitimin üniversite programlarına dâhil edilmesi ve mesleki yeterlilikle ilgili çalışmalarımız var.

Sektörü, ticareti, insan ilişkilerini öğrenmek için mesleki eğitim çok büyük bir kazanç. Doğal taş sektöründe de hem nitelikli istihdam hem de gençlere doğal taşları işlemeyi ve ekonomiye kazandırılmış bir ürün haline getirmeyi öğretecek usta yetiştiricilere ihtiyaç var. Usta öğreticilerin elinde mesleki eğitimle bezenmiş gençler, doğal taş sektörünün katma değerli ihracatını arttırır. Sektörün mesleki eğitimle taçlanması hem şehrimizin hem ülkemizin ekonomisini olumlu etkiler” dedi.

Ankara Ticaret Odası’nınDoğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi’nin çalışmalarıyla “Ankara Taşı” olarak da bilinen“Andezit Taşı”na Coğrafi İşaret tescili aldığını hatırlatan Baran, coğrafi işaretli ürünlerin sektörleraçısından kıymetli olduğunu ifade etti.

-“ÖĞRENCİLERE SEKTÖRÜN TANITIMINI YAPALIM”-

ATO’nun 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Ali ihsan Güçlü de konuşmasında, okullarda doğal taş sektörü ile ilgili mesleki eğitim bölümünün açılması, sektöre mesleki yeterlilik kazandırılması, çoğunluğu Ankara Yuvaköy’de yer alan firmaların işlerini zorlaştıran yolların yapımının tamamlanması, maden ruhsat ve harç bedellerinin yüksek olması, madencilik faaliyetlerinin çevreyle barışık bir şekilde yapılabilirliğininkamuoyunu gösterilmesi, maden ve doğal taş sektörüne karşı bakış açısını değiştirmeye yönelik çalışmalar yapılması konularına değindi.

Gençlerin mesleki eğitime özendirilmesi gerektiğini kaydeden Güçlü,“Meslek sahibi olmanın önemini vurgulayan televizyon dizileri, belgeseller, kamu spotlarıyla öğrencilere sektörün tanıtımını yapalım” dedi.

Toplantıda, 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek KomitesiBaşkan Yardımcısı Zübeyde Sarıkaya, Komite Üyeleri Murtaza Tosun, Serkan Fındık, Erol Yıldırımoğluda yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.