Gürsel Baran: Ankara bilişim alanında öncü bir şehir

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 14.02.2024 - 13:19, Güncelleme: 14.02.2024 - 13:19
 

Gürsel Baran: Ankara bilişim alanında öncü bir şehir

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bilişim sektörünün toplumsal ve ekonomik kalkınmanın önemli bir aktörü olduğunu belirterek, “Bilişim teknolojileri artık sürdürülebilir refahın reçetesi haline geldi. Ekonomiye yön veriyor ve sosyal hayatı dönüştürüyor” dedi.
ATO 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi tarafından düzenlenen “Bilişim Sektörü Buluşmaları”, ATO Başkanı Gürsel Baran, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz ve birçok ATO Komite ve Meclis Üyesi ile sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti. ATO Meclis Toplantı Salonu’ndaki açılış konuşmalarında, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz ve ATO 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi Başkanı Gökhan Ertek söz aldı. Baran, gelişmişliğin en temel unsurlarından biri olan bilişim sektörünün, toplumsal ve ekonomik kalkınmanın öncüsü haline geldiğini ifade etti. Değişim ve dönüşüm sürecinin hızla devam ettiğine dikkat çeken Baran, geleneksel iş modellerinden vazgeçip yeniliklere odaklanmanın önemini vurguladı. Dijitalleşmenin sınırları kaldırarak işletmelerin rekabet alanını genişlettiğine değinen Baran, bilişim teknolojilerinin ekonomik büyümeye doğrudan ve dolaylı yoldan katkı sağladığını belirtti. Sektördeki gelişmelerin diğer sektörlerin de gelişmesine katkı sağladığını vurgulayan Baran, Ankara’nın bilişim alanında öncü bir şehir olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz ise dijitalleşmenin sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde değişimlere yol açtığını belirtti. Pandemi sürecinin birçok dijital uygulamanın hızlı bir şekilde kullanılmasını sağladığını ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin dijital dönüşümü ve teknolojik verimliliği artırarak küresel bir güç olma yolunda ilerlediğini söyledi. ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi Üyesi Adem Ali Yılmaz da sektörlerde başarının güçlü bir bilişim altyapısından geçtiğini belirtti. Ankara Ticaret Odası olarak bilişim sektörünün güçlü bir temsilini hedeflediklerini ve sektördeki firmaların kurumsal bir yapı kazanmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Komite Başkanı Gökhan Ertek ise Ankara Ticaret Odası’nın dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi ve sektörün beklenti, sorun ve çözüm önerilerini ele aldıkları bir bölümde katılımcıların sorularını yanıtladı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bilişim sektörünün toplumsal ve ekonomik kalkınmanın önemli bir aktörü olduğunu belirterek, “Bilişim teknolojileri artık sürdürülebilir refahın reçetesi haline geldi. Ekonomiye yön veriyor ve sosyal hayatı dönüştürüyor” dedi.

ATO 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi tarafından düzenlenen “Bilişim Sektörü Buluşmaları”, ATO Başkanı Gürsel Baran, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz ve birçok ATO Komite ve Meclis Üyesi ile sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti.

ATO Meclis Toplantı Salonu’ndaki açılış konuşmalarında, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz ve ATO 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi Başkanı Gökhan Ertek söz aldı.

Baran, gelişmişliğin en temel unsurlarından biri olan bilişim sektörünün, toplumsal ve ekonomik kalkınmanın öncüsü haline geldiğini ifade etti. Değişim ve dönüşüm sürecinin hızla devam ettiğine dikkat çeken Baran, geleneksel iş modellerinden vazgeçip yeniliklere odaklanmanın önemini vurguladı.

Dijitalleşmenin sınırları kaldırarak işletmelerin rekabet alanını genişlettiğine değinen Baran, bilişim teknolojilerinin ekonomik büyümeye doğrudan ve dolaylı yoldan katkı sağladığını belirtti. Sektördeki gelişmelerin diğer sektörlerin de gelişmesine katkı sağladığını vurgulayan Baran, Ankara’nın bilişim alanında öncü bir şehir olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz ise dijitalleşmenin sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde değişimlere yol açtığını belirtti. Pandemi sürecinin birçok dijital uygulamanın hızlı bir şekilde kullanılmasını sağladığını ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin dijital dönüşümü ve teknolojik verimliliği artırarak küresel bir güç olma yolunda ilerlediğini söyledi.

ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve 8 No’lu Bilişim Teknolojileri Meslek Komitesi Üyesi Adem Ali Yılmaz da sektörlerde başarının güçlü bir bilişim altyapısından geçtiğini belirtti. Ankara Ticaret Odası olarak bilişim sektörünün güçlü bir temsilini hedeflediklerini ve sektördeki firmaların kurumsal bir yapı kazanmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Komite Başkanı Gökhan Ertek ise Ankara Ticaret Odası’nın dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi ve sektörün beklenti, sorun ve çözüm önerilerini ele aldıkları bir bölümde katılımcıların sorularını yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.