Gürol Sözen’den “'1919/23 Destan ve Onlar'” Sergisi

Kültür-Sanat 06.11.2022 - 22:04, Güncelleme: 06.11.2022 - 22:04
 

Gürol Sözen’den “'1919/23 Destan ve Onlar'” Sergisi

Sema KUMRULU / Ressam, yazar, heykeltıraş, sanat tarihçisi Gürol Sözen muhteşem bir sergiye imza attı.
Ankara Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatçımız Gürol Sözen'in ''1919/23 Destan ve Onlar''  sergisi 28 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşti. Sanatçının, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı Anadolu uygarlıkları ve coğrafyasının kültürel mirasından esinlenerek yazdığı kapsamlı kitaplar, Anadolu Uygarlıkları hakkında yapmış olduğu araştırmalar, belgesellerin sanatçıda bıraktığı izler farklı bir çalışma ile izleyicinin karşısına çıkıyor. Sözen; Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren büyük destanı, bu büyük olguyu resimlemesini ve yorumlamasını, gelecek kuşaklara 'Hatırlatma' olarak tanımlıyor. Serginin bir başka özelliği; Kurtuluş Savaşını konu alan bu görkemli olguyu ilk kez şiirler ve kendine özgü ustalığı ile savaşın destansı özelliğini yansıtması. Mekan tasarımı ve küratörlüğünü Dr. Meltem Giray'ın yaptığı sergi,  27 Kasım'a kadar ziyaret edilebilir. Kurtuluş Savaşı Destanını sanatla birleştiren bir sergi olmuş. Sanatçımız Gürol Sözen, sağlık ve sanatla kal...
Sema KUMRULU / Ressam, yazar, heykeltıraş, sanat tarihçisi Gürol Sözen muhteşem bir sergiye imza attı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.