''Günebakan Çocuklar'' Resim ve Heykel Sergisi Açıldı

Kültür-Sanat 08.06.2024 - 20:39, Güncelleme: 08.06.2024 - 20:43
 

''Günebakan Çocuklar'' Resim ve Heykel Sergisi Açıldı

Sema KUMRULU / ''Günebakan Çocuklar'' resim ve heykel sergisi 7 Haziran 2024 tarihinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.
    Yaratıcılık temelli akademik resim, heykel ve sanat eğitimleri veren Günebakan Çocuk Sanat Atölyesi bünyesinde farklı disiplinlerde eğitim alan, 5-17 yaş arası 99 öğrencinin ilk resim ve heykel sergisi gerçekleşti. Öğrencilerin farklı teknikler kullanarak ortaya koyduğu çalışmalar sergide yer aldı.     Sergilenen yapıtlar arasında Cumhuriyet Müzesi, Selçuklu mimarisi, Çini sanatı, heykeltıraş Burhan Alkar, Ressam Nuri Abaç, Aşık Veysel, Doğan Cüceloğlu, Vecihi Hürkuş, mimari sütun tasarımları, Ressam Botero, Ressam Vincent Van Gogh, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kibele ve ikiz idol baskı tekniği çalışmaları yanında yaklaşık 35-40 tema konusu ile ortaya konan resim, heykel ve atık malzemelerden oluşan çalışmalar beğeni topladı.      Günebakan Sanat Atölyesi sanat eğitmenleri Nisa ve Elif Kılınç, sanatın fiziksel sınırları ortadan kaldırabildiği, hayal gücü ve yeteneğin benzersiz eserler ortaya çıkmasını sağladığını ifade etti. Sanata ilgi duyan özellikle çocuklar için ufuk açıcı eserlerin yer aldığı sergiye tüm sanatseverleri beklediklerini belirtiler.      7 Haziran Cuma günü Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ''Günebakan Çocuklar'' resim ve heykel sergisi, 12 Haziran 2024 tarihine kadar açık olacak.     Günebakan Sanat Atölyesi eğitmenleri Nisa ve Elif Kılınç ile, geleceğin sanatçıları çocuklarımızı kutluyorum.
Sema KUMRULU / ''Günebakan Çocuklar'' resim ve heykel sergisi 7 Haziran 2024 tarihinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

    Yaratıcılık temelli akademik resim, heykel ve sanat eğitimleri veren Günebakan Çocuk Sanat Atölyesi bünyesinde farklı disiplinlerde eğitim alan, 5-17 yaş arası 99 öğrencinin ilk resim ve heykel sergisi gerçekleşti. Öğrencilerin farklı teknikler kullanarak ortaya koyduğu çalışmalar sergide yer aldı.

    Sergilenen yapıtlar arasında Cumhuriyet Müzesi, Selçuklu mimarisi, Çini sanatı, heykeltıraş Burhan Alkar, Ressam Nuri Abaç, Aşık Veysel, Doğan Cüceloğlu, Vecihi Hürkuş, mimari sütun tasarımları, Ressam Botero, Ressam Vincent Van Gogh, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kibele ve ikiz idol baskı tekniği çalışmaları yanında yaklaşık 35-40 tema konusu ile ortaya konan resim, heykel ve atık malzemelerden oluşan çalışmalar beğeni topladı.

     Günebakan Sanat Atölyesi sanat eğitmenleri Nisa ve Elif Kılınç, sanatın fiziksel sınırları ortadan kaldırabildiği, hayal gücü ve yeteneğin benzersiz eserler ortaya çıkmasını sağladığını ifade etti. Sanata ilgi duyan özellikle çocuklar için ufuk açıcı eserlerin yer aldığı sergiye tüm sanatseverleri beklediklerini belirtiler.

     7 Haziran Cuma günü Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ''Günebakan Çocuklar'' resim ve heykel sergisi, 12 Haziran 2024 tarihine kadar açık olacak.

    Günebakan Sanat Atölyesi eğitmenleri Nisa ve Elif Kılınç ile, geleceğin sanatçıları çocuklarımızı kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.