Gölbaşı'nda 'Sıfır Atık Merkezi' ile iklim değişikliği anlatılıyor

Ankara 08.05.2023 - 16:30, Güncelleme: 08.05.2023 - 16:30
 

Gölbaşı'nda 'Sıfır Atık Merkezi' ile iklim değişikliği anlatılıyor

Dünyanın en büyük problemleri arasında yer alan 'iklim değişikliği' için yerel yönetimlerin çalışmaları devam ediyor. Gölbaşı Belediyesi, 'Sıfır Atık Merkezi' ile gelecek nesillere iklim değişikliğini anlatıyor...
Gölbaşı Belediyesi Sıfır Atık Merkezi’nde, ilçedeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulu öğrencilerine iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı bilgilendirme amaçlı geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitimler uygulamalı olarak verilmeye devam ediliyor. Bir buçuk ay boyunca sürecek eğitimlerle ilçe genelinde köy okulları da dâhil olmak üzere toplamda 1500 anaokulu öğrencisi Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde eğitim alacak. Sıfır Atık Merkezi’ne gelen öğrenciler, tamamen belediye çalışanlarının emeğiyle atık malzemelerden yapılan Sıfır Atık Parkı’nı da geziyor. Sıfır Atık Parkı için hazırlanan uçak, fincan, kayık gibi maketler aynı zamanda iklim krizi, su ve kuraklık ile ilgili mesajlar içeriyor.   “Sıfır Atık Merkezi Yaşayan Bir Alan”   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılarak israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin atık toplama sistemlerinin kurulması ve atıkların geri kazanılması konularını kapsayan bir atık önleme yaklaşımı ve hedefi olan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Sıfır Atık Merkezi’ni kurarken aynı zamanda benzerlerinden ayrışmayı planladıklarının altını çizerek, “Sıfır Atık Projesi'ne belediye olarak önem veriyoruz. Projenin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için eğitimler veriyoruz. Sıfır Atık Merkezi’mizde aynı zamanda Eğitim Merkezi kurduk. Burası yaşayan bir alan. Oluşturduğumuz dersliklerde Sıfır Atık Merkezi’mize gelen anaokulundan daha üst sınıftaki öğrencilerimize kadar farkındalık eğitimi veriyoruz. Birçok atık merkezinde bulunmayan ama Gölbaşı’nda kurduğumuz Sıfır Atık Merkezimizde bulunan kompost makinesi ile atıkların geri dönüşümünü çocuklarımıza uygulamalı olarak gösteriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın yanında bulunan merkezimiz trafik parkımıza gelen çocuklarımızla koordineli şekilde çalışıyor ve bu sayede geleceğin bilinçli bireylerini hem trafik alanında hem de çevre alanında yetiştiriyoruz” dedi.
Dünyanın en büyük problemleri arasında yer alan 'iklim değişikliği' için yerel yönetimlerin çalışmaları devam ediyor. Gölbaşı Belediyesi, 'Sıfır Atık Merkezi' ile gelecek nesillere iklim değişikliğini anlatıyor...
Gölbaşı Belediyesi Sıfır Atık Merkezi’nde, ilçedeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulu öğrencilerine iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı bilgilendirme amaçlı geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitimler uygulamalı olarak verilmeye devam ediliyor. Bir buçuk ay boyunca sürecek eğitimlerle ilçe genelinde köy okulları da dâhil olmak üzere toplamda 1500 anaokulu öğrencisi Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde eğitim alacak. Sıfır Atık Merkezi’ne gelen öğrenciler, tamamen belediye çalışanlarının emeğiyle atık malzemelerden yapılan Sıfır Atık Parkı’nı da geziyor. Sıfır Atık Parkı için hazırlanan uçak, fincan, kayık gibi maketler aynı zamanda iklim krizi, su ve kuraklık ile ilgili mesajlar içeriyor.
 
“Sıfır Atık Merkezi Yaşayan Bir Alan”
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılarak israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin atık toplama sistemlerinin kurulması ve atıkların geri kazanılması konularını kapsayan bir atık önleme yaklaşımı ve hedefi olan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Sıfır Atık Merkezi’ni kurarken aynı zamanda benzerlerinden ayrışmayı planladıklarının altını çizerek, “Sıfır Atık Projesi'ne belediye olarak önem veriyoruz. Projenin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için eğitimler veriyoruz. Sıfır Atık Merkezi’mizde aynı zamanda Eğitim Merkezi kurduk. Burası yaşayan bir alan. Oluşturduğumuz dersliklerde Sıfır Atık Merkezi’mize gelen anaokulundan daha üst sınıftaki öğrencilerimize kadar farkındalık eğitimi veriyoruz. Birçok atık merkezinde bulunmayan ama Gölbaşı’nda kurduğumuz Sıfır Atık Merkezimizde bulunan kompost makinesi ile atıkların geri dönüşümünü çocuklarımıza uygulamalı olarak gösteriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın yanında bulunan merkezimiz trafik parkımıza gelen çocuklarımızla koordineli şekilde çalışıyor ve bu sayede geleceğin bilinçli bireylerini hem trafik alanında hem de çevre alanında yetiştiriyoruz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.