Gölbaşı 'Sıfır Atık Günü'nü kutladı

Ankara 31.03.2023 - 22:15, Güncelleme: 31.03.2023 - 22:15
 

Gölbaşı 'Sıfır Atık Günü'nü kutladı

Gölbaşı Belediyesi, bu yıl ilk kez kutlanan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü ilkokul öğrencileriyle kutladı... Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, öğrencilere geri dönüşümü uygulamalı öğrettiklerini söyledi.
30 Mart, Türkiye’nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan kararla Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl ilk kez kutlanan Sıfır Atık Günü kapsamında Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ayşe Özbağı İlkokulu 2. sınıf öğrencilerine "Sıfır Atık Farkındalık Eğitimi" verdi. Eğitim kapsamında çocuklara, “sıfır atık” kavramı tanıtılırken çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda farkındalık sağlaması hedefleniyor. Aynı zamanda yaşayan bir alan olarak planlanan ve yapılan Gölbaşı Belediyesi Sıfır Atık Merkezi’nde de ilçedeki anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitimler uygulamalı olarak verilmeye devam ediyor. RAMAZAN ŞİMŞEK: GERİ DÖNÜŞÜMÜ UYGULAMALI ÖĞRETİYORUZ Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Sıfır Atık Merkezi’ni kurarken aynı zamanda benzerlerinden ayrışmayı planladıklarının altını çizerek, “Sıfır Atık Merkezi’mizde aynı zamanda Eğitim Merkezi kurduk. Oluşturduğumuz dersliklerde Sıfır Atık Merkezi’mize gelen çocuklarımıza farkındalık eğitimi veriyoruz. Birçok atık merkezinde bulunmayan ama Gölbaşı’nda kurduğumuz Sıfır Atık Merkezimizde bulunan kompost makinesi ile çocuklarımıza atıkların geri dönüşümünü uygulamalı olarak gösteriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın yanında bulunan merkezimiz trafik parkımıza gelen çocuklarımızla koordineli şekilde çalışıyor ve bu sayede geleceğin bilinçli bireylerini hem trafik alanında hem de çevre alanında yetiştiriyoruz" dedi.
Gölbaşı Belediyesi, bu yıl ilk kez kutlanan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü ilkokul öğrencileriyle kutladı... Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, öğrencilere geri dönüşümü uygulamalı öğrettiklerini söyledi.

30 Mart, Türkiye’nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan kararla Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl ilk kez kutlanan Sıfır Atık Günü kapsamında Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ayşe Özbağı İlkokulu 2. sınıf öğrencilerine "Sıfır Atık Farkındalık Eğitimi" verdi. Eğitim kapsamında çocuklara, “sıfır atık” kavramı tanıtılırken çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda farkındalık sağlaması hedefleniyor. Aynı zamanda yaşayan bir alan olarak planlanan ve yapılan Gölbaşı Belediyesi Sıfır Atık Merkezi’nde de ilçedeki anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitimler uygulamalı olarak verilmeye devam ediyor.

RAMAZAN ŞİMŞEK: GERİ DÖNÜŞÜMÜ UYGULAMALI ÖĞRETİYORUZ

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Sıfır Atık Merkezi’ni kurarken aynı zamanda benzerlerinden ayrışmayı planladıklarının altını çizerek, “Sıfır Atık Merkezi’mizde aynı zamanda Eğitim Merkezi kurduk. Oluşturduğumuz dersliklerde Sıfır Atık Merkezi’mize gelen çocuklarımıza farkındalık eğitimi veriyoruz. Birçok atık merkezinde bulunmayan ama Gölbaşı’nda kurduğumuz Sıfır Atık Merkezimizde bulunan kompost makinesi ile çocuklarımıza atıkların geri dönüşümünü uygulamalı olarak gösteriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın yanında bulunan merkezimiz trafik parkımıza gelen çocuklarımızla koordineli şekilde çalışıyor ve bu sayede geleceğin bilinçli bireylerini hem trafik alanında hem de çevre alanında yetiştiriyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.