GGYD ve Yenimahalle Belediyesi’nden anlamlı konser

Kültür-Sanat 23.06.2023 - 14:22, Güncelleme: 23.06.2023 - 14:22
 

GGYD ve Yenimahalle Belediyesi’nden anlamlı konser

Yenimahalle Belediyesi, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) tarafından düzenlenen Antakya Medeniyetler Korosu Dayanışma Konserine ev sahipliği yaptı. Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu sanatçılarının ailelerine yardım için düzenlenen konsere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da katıldı.
Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen dayanışma konserine Başkan Yaşar’ın yanı sıra Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu ve dernek üyeleri, çok sayıda STK yöneticisi ve vatandaş katıldı. Konserin başlamasından 4 dakika 17 saniye sonra şarkıya ara vererek “Sesimi duyan var mı?” diye seslenen koro, dinleyicilere duygu dolu dakikalar yaşattı. Gelirlerinin tamamının depremde hayatını kaybeden koristlerin ailelerine bağışlandığı konserde, Şef Yılmaz Özfırat önderliğinde geçmişten bugüne üç semavi dinden farklı kültürel ezgiler müzikseverlerle buluştu. Hatay eşine az rastlanan barış şehridir Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hatay çok büyük bir deprem felaketini yaşadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir Hatay. Bunun yanında geçmişten bugüne birçok kültürden ve farklı dinlerden insanların bir arada kardeşçe yaşadığı, kültürün ve sanatın kentidir. Hatay, Dünya’da örneğine az rastlanan bir barış şehridir ve Hatay’ın o güzel günlerine tekrar kavuşacağına yürekten inanıyorum. Depremde 7 sanatçısını kaybeden ve Anadolu kültürünü müzik ve ezgilerle dünyaya duyuran böylesine büyük bir koroyu Yenimahalle’de ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi. Bu acıyı yıllarca unutmayacağız Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu da “Ülke olarak zor günler geçirdik. Hepimizi yasa boğan depremlerde binlerce canımızı kaybettik. Günlerce uyumadık. Biliyoruz ki bu acıyı yıllarca unutmayacağız. Deprem haberini alır almaz dernek olarak üyelerimizle birlikte deprem bölgesindeydik. Kültürlerin güzelliklerini müzikle buluşturan Antakya Medeniyetler Korosuna ve depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza yardım elini uzatmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Yenimahalle Belediyesi, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) tarafından düzenlenen Antakya Medeniyetler Korosu Dayanışma Konserine ev sahipliği yaptı. Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu sanatçılarının ailelerine yardım için düzenlenen konsere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da katıldı.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen dayanışma konserine Başkan Yaşar’ın yanı sıra Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu ve dernek üyeleri, çok sayıda STK yöneticisi ve vatandaş katıldı.

Konserin başlamasından 4 dakika 17 saniye sonra şarkıya ara vererek “Sesimi duyan var mı?” diye seslenen koro, dinleyicilere duygu dolu dakikalar yaşattı. Gelirlerinin tamamının depremde hayatını kaybeden koristlerin ailelerine bağışlandığı konserde, Şef Yılmaz Özfırat önderliğinde geçmişten bugüne üç semavi dinden farklı kültürel ezgiler müzikseverlerle buluştu.

Hatay eşine az rastlanan barış şehridir

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hatay çok büyük bir deprem felaketini yaşadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir Hatay. Bunun yanında geçmişten bugüne birçok kültürden ve farklı dinlerden insanların bir arada kardeşçe yaşadığı, kültürün ve sanatın kentidir. Hatay, Dünya’da örneğine az rastlanan bir barış şehridir ve Hatay’ın o güzel günlerine tekrar kavuşacağına yürekten inanıyorum. Depremde 7 sanatçısını kaybeden ve Anadolu kültürünü müzik ve ezgilerle dünyaya duyuran böylesine büyük bir koroyu Yenimahalle’de ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi.

Bu acıyı yıllarca unutmayacağız

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu da “Ülke olarak zor günler geçirdik. Hepimizi yasa boğan depremlerde binlerce canımızı kaybettik. Günlerce uyumadık. Biliyoruz ki bu acıyı yıllarca unutmayacağız. Deprem haberini alır almaz dernek olarak üyelerimizle birlikte deprem bölgesindeydik. Kültürlerin güzelliklerini müzikle buluşturan Antakya Medeniyetler Korosuna ve depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza yardım elini uzatmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.