Gezmeye, görmeye doyulmayan şehir: Bursa

Kültür-Sanat 18.11.2023 - 10:35, Güncelleme: 18.11.2023 - 10:41
 

Gezmeye, görmeye doyulmayan şehir: Bursa

Bursa gezimizden izlenimlere devam edelim...
Dursun ERKILIÇ Bursa; menendi bulunmaz bir şehir olmanın… Sırtını Uludağ’a yaslamış olmanın… Evliya Çelebi ve Moltke gibi isimlerin kalemine dolanmış olmanın… Dara düşenin yardımına koşar olmanın… Gelene hoş geldin deyip, gidende silinmez hatıralar bırakıyor olmanın… Kısacası; yaşanacak şehir olmanın huzuru içindeyken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘gelin / görün’ davetiyle bizi de bastı bağrına… Bu vesile ile hem tarihi yer ve mekanları hem kültür/sanat eserlerini hem doğanın sunduğu güzellikleri hem de yapılan hizmetlerin şehre neler kattığını yerinde gördük ÖZETLEMEK İSTİYORUM Cami, türbe, külliye şehrin ana teması Buna teşne olanlar burda kurar teması Kem küm etmek boşuna yok ancak ve aması Alinur Aktaş Başkan güzel işler yapıyor BURSA MEVLEVİHANESİ… Osmanlı Sultanı 1. Ahmed’in emriyle 1615 yılında Cünûnî Ahmed Dede tarafından kurulan ve zaman içinde büyük bölümü yıkılan Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ihya edilerek kullanıma açıldı. 98 YIL SONRA İLK AYİN 1925 yılında yasayla kapatılan Bursa Mevlevihanesi’nde, 98 yıl sonra ilk sema ayini geçtiğimiz ekim ayındaki açılışın ardından gerçekleştirildi.     BİZİM DE İZLEDİĞİMİZ AYİN Şehirde gerçekleştirdiğimiz yoğun gezme/görme trafiğinin ardından, günü Bursa Mevlevihanesindeki sema ayini ile taçlandırdık. Ayine bizimle birlikte Başkan Aktaş ve kalabalık bir insan grubu katıldı. ÖZETLEMEK İSTİYORUM Gencecik semazenler sema döndü burada Bir manevi mukaddes gizli idi orada Bir gerçeği anlatmak istiyorum şurada Alinur Aktaş Başkan güzel işler yapıyor
Bursa gezimizden izlenimlere devam edelim...

Dursun ERKILIÇ

Bursa; menendi bulunmaz bir şehir olmanın… Sırtını Uludağ’a yaslamış olmanın… Evliya Çelebi ve Moltke gibi isimlerin kalemine dolanmış olmanın… Dara düşenin yardımına koşar olmanın… Gelene hoş geldin deyip, gidende silinmez hatıralar bırakıyor olmanın… Kısacası; yaşanacak şehir olmanın huzuru içindeyken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘gelin / görün’ davetiyle bizi de bastı bağrına…

Bu vesile ile hem tarihi yer ve mekanları hem kültür/sanat eserlerini hem doğanın sunduğu güzellikleri hem de yapılan hizmetlerin şehre neler kattığını yerinde gördük

ÖZETLEMEK İSTİYORUM

Cami, türbe, külliye şehrin ana teması

Buna teşne olanlar burda kurar teması

Kem küm etmek boşuna yok ancak ve aması

Alinur Aktaş Başkan güzel işler yapıyor

BURSA MEVLEVİHANESİ…

Osmanlı Sultanı 1. Ahmed’in emriyle 1615 yılında Cünûnî Ahmed Dede tarafından kurulan ve zaman içinde büyük bölümü yıkılan Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ihya edilerek kullanıma açıldı.

98 YIL SONRA İLK AYİN

1925 yılında yasayla kapatılan Bursa Mevlevihanesi’nde, 98 yıl sonra ilk sema ayini geçtiğimiz ekim ayındaki açılışın ardından gerçekleştirildi.

 

 

BİZİM DE İZLEDİĞİMİZ AYİN

Şehirde gerçekleştirdiğimiz yoğun gezme/görme trafiğinin ardından, günü Bursa Mevlevihanesindeki sema ayini ile taçlandırdık. Ayine bizimle birlikte Başkan Aktaş ve kalabalık bir insan grubu katıldı.

ÖZETLEMEK İSTİYORUM

Gencecik semazenler sema döndü burada

Bir manevi mukaddes gizli idi orada

Bir gerçeği anlatmak istiyorum şurada

Alinur Aktaş Başkan güzel işler yapıyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.