GESAM, Ressam Mustafa Kumcu'yu Anma Etkinliği Düzenledi

Kültür-Sanat 26.09.2022 - 08:43, Güncelleme: 26.09.2022 - 08:43
 

GESAM, Ressam Mustafa Kumcu'yu Anma Etkinliği Düzenledi

Sema KUMRULU Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Haysiyet Kurulu Başkanı, kumlama tekniği ustası Ressam Mustafa Kumcu için 2. evim dediği GESAM da anma etkinliği düzenledi.
Geçtiğimiz Temmuz ayında vefat eden Kumcu'nun anma etkinliğine eşi Ressam Şerife Kumcu, kızı, akrabaları ve GESAM üyeleri katıldı. Anma gününde GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe'nin konuşması ardından ailesi ve sanatçılar rahmetli Mustafa Kumcu ile ilgili anılarını dile getirdi. Kumcu'nun değerlerinin çok ölçülü olduğu, bir öğretmenden önce baba şefkatiyle yaklaşımı, konuşmaların ortak noktası oldu.    Türkiye'de resim anlayışına değişik bir boyut kazandıran Kumcu, boya ve fırça kullanmadan doğadan topladığı taşları kırıp kum haline getirerek çalışıyordu. Eşi Ressam Şerife Kumcu ile Gölbaşı Belediyesi-Kaymakamlık arasındaki köprü altının yan duvarlarına 2,5 metre uzunluğunda, toplam 360 metrekare alana Ankara'nın en büyük tablosunu yaparak güzel bir anı bıraktı.  Mustafa Kumcu'yu rahmetle anıyor, eşi, kızı ve sevenlerine sabır diliyoruz.
Sema KUMRULU Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Haysiyet Kurulu Başkanı, kumlama tekniği ustası Ressam Mustafa Kumcu için 2. evim dediği GESAM da anma etkinliği düzenledi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında vefat eden Kumcu'nun anma etkinliğine eşi Ressam Şerife Kumcu, kızı, akrabaları ve GESAM üyeleri katıldı. Anma gününde GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe'nin konuşması ardından ailesi ve sanatçılar rahmetli Mustafa Kumcu ile ilgili anılarını dile getirdi. Kumcu'nun değerlerinin çok ölçülü olduğu, bir öğretmenden önce baba şefkatiyle yaklaşımı, konuşmaların ortak noktası oldu.   

Türkiye'de resim anlayışına değişik bir boyut kazandıran Kumcu, boya ve fırça kullanmadan doğadan topladığı taşları kırıp kum haline getirerek çalışıyordu. Eşi Ressam Şerife Kumcu ile Gölbaşı Belediyesi-Kaymakamlık arasındaki köprü altının yan duvarlarına 2,5 metre uzunluğunda, toplam 360 metrekare alana Ankara'nın en büyük tablosunu yaparak güzel bir anı bıraktı.

 Mustafa Kumcu'yu rahmetle anıyor, eşi, kızı ve sevenlerine sabır diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.