GESAM Cumartesi Etkinliği'nde Can Akın ile ''Ece Amca ve Ben'' Kitap Tanıtımı

Kültür-Sanat 27.02.2023 - 18:37, Güncelleme: 27.02.2023 - 18:37
 

GESAM Cumartesi Etkinliği'nde Can Akın ile ''Ece Amca ve Ben'' Kitap Tanıtımı

Sema KUMRULU / Türkiye Güzel Sanat Eseri Meslek Birliği'nin (GESAM) 25 Şubat 2023 tarihinde ki etkinliğinde, GESAM Bilişim ve Yayın Kurulu Başkanı Can Akın, ''Ece Amca ve Ben'' isimli kitabının tanıtımını yaptı.
Yazar, Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Can Akın, çocukluğunun kahramanı olan, Balıkesir'de okulları dolaşarak, küresel ısınma sonucu; açlık, hastalık, depremler, mevsim kaymalarının meydana gelebileceği konusunda 1960'lı yıllarda uyarı yapan, Balıkesir'de 12 okul yaptıran, Kurtuluş Savaşı Gazisi Ece Amcayı tanıttı. Kitap, İngilizce, İspanyolca, Bulgarca, Azerice dillere de çevrildi. Akın, yurt dışında 22 ülkede açtığı kişisel sergilerde, Türkiye'nin 58 şehrinde katıldığı karma sergilerde ''Ece Amca ve Ben'' kitabını tanıtarak ücretsiz olarak dağıttı. Can Akın sunumunda, ''Çocukluk anılarımın sisli görüntüleri arasında bana öğrettiklerini ve kendisini asla unutamadığım birisi vardı. Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Gazi Ali Saip  Ece Amca. Ne zaman onu düşünsem, 'Can oğlum' diyen asker vurgulu sesini duyarım kulaklarımda. Ece Amca'nın öğrencileri olmak ve onu tanıyor olmak gerçek nedenimizdi. Ece Amca, Balıkesirli öğrencilerin kahramanı ve öğretmeni olmuştu. Babasından kalan miras ve kendi gazi maaşıyla Balıkesir'in köylerinde 12 tane, şehrin merkezinde de Ece Amca İlkokulu'nun kurulmasına yardımcı olmuştu'' diye anlatarak, ''Ülkemizde ve dünyada Ece Amca gibi kendini insanlığın gelişiminin ve geleceğinin, bilinçli bir şekilde inşasına adamış kahramanların hep var olmasını diliyorum. Gerçek kahramanlar, içimizde bizden biri olarak yaşayan, kendisini gösterişten uzak insanlığın gelişimine adayan, büyük değişimleri, küçük çabalarıyla değiştirebilme cesaretinde olanlardır''  dedi. Kitap tanıtımı ve sunumun ardından, Tezhip Sanatçımız Mükerrem Taşkapılıoğlu, 'Semazen' adlı tablosunu Can Akın'a hediye etti. GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe de teşekkür ederek, sertifika takdim etti. GESAM Cumartesi toplantımızda bize kitabını tanıtan, imzalayan ve bize hediye eden, sevgili Can Akın'a teşekkür ederim.
Sema KUMRULU / Türkiye Güzel Sanat Eseri Meslek Birliği'nin (GESAM) 25 Şubat 2023 tarihinde ki etkinliğinde, GESAM Bilişim ve Yayın Kurulu Başkanı Can Akın, ''Ece Amca ve Ben'' isimli kitabının tanıtımını yaptı.

Yazar, Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Can Akın, çocukluğunun kahramanı olan, Balıkesir'de okulları dolaşarak, küresel ısınma sonucu; açlık, hastalık, depremler, mevsim kaymalarının meydana gelebileceği konusunda 1960'lı yıllarda uyarı yapan, Balıkesir'de 12 okul yaptıran, Kurtuluş Savaşı Gazisi Ece Amcayı tanıttı. Kitap, İngilizce, İspanyolca, Bulgarca, Azerice dillere de çevrildi.

Akın, yurt dışında 22 ülkede açtığı kişisel sergilerde, Türkiye'nin 58 şehrinde katıldığı karma sergilerde ''Ece Amca ve Ben'' kitabını tanıtarak ücretsiz olarak dağıttı.

Can Akın sunumunda, ''Çocukluk anılarımın sisli görüntüleri arasında bana öğrettiklerini ve kendisini asla unutamadığım birisi vardı. Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Gazi Ali Saip  Ece Amca. Ne zaman onu düşünsem, 'Can oğlum' diyen asker vurgulu sesini duyarım kulaklarımda. Ece Amca'nın öğrencileri olmak ve onu tanıyor olmak gerçek nedenimizdi. Ece Amca, Balıkesirli öğrencilerin kahramanı ve öğretmeni olmuştu. Babasından kalan miras ve kendi gazi maaşıyla Balıkesir'in köylerinde 12 tane, şehrin merkezinde de Ece Amca İlkokulu'nun kurulmasına yardımcı olmuştu'' diye anlatarak, ''Ülkemizde ve dünyada Ece Amca gibi kendini insanlığın gelişiminin ve geleceğinin, bilinçli bir şekilde inşasına adamış kahramanların hep var olmasını diliyorum. Gerçek kahramanlar, içimizde bizden biri olarak yaşayan, kendisini gösterişten uzak insanlığın gelişimine adayan, büyük değişimleri, küçük çabalarıyla değiştirebilme cesaretinde olanlardır''  dedi.

Kitap tanıtımı ve sunumun ardından, Tezhip Sanatçımız Mükerrem Taşkapılıoğlu, 'Semazen' adlı tablosunu Can Akın'a hediye etti. GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe de teşekkür ederek, sertifika takdim etti.

GESAM Cumartesi toplantımızda bize kitabını tanıtan, imzalayan ve bize hediye eden, sevgili Can Akın'a teşekkür ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.