Genç Yetenek Özlem Doğan

Kültür-Sanat 10.04.2023 - 00:00, Güncelleme: 10.04.2023 - 00:00
 

Genç Yetenek Özlem Doğan

Sema KUMRULU / Ankara Divriği Kültür Derneği, Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde, 7 Nisan 2023 tarihinde kermes ve resim sergisi kapsamında Başkentlilere kapılarını açtı.
    Sergiye sulu boya resimleriyle katılan Özlem Doğan, Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirerek, Ankara Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görev yapıyor.    Sergide resimleri ilgi gören Özlem Doğan ile çalışmaları üzerine konuştuk.     Kısaca sizi tanıyalım.     Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum resim sanatı, annemle her çeşit kurslara giderek başladı. Üniversite yıllarında da resim kurslarına devam ettim. Annemin ressam olması ve bana çok destek vermesi benim için avantaj oldu tabii. Yağlı boya çalışmalarım da var ama ben her zaman kendimi sulu boya çalışmalara daha yakın hissettim. İlk bakışta sanat eserlerini, resimleri beğenerek başladım ardından sanatçıları araştırdım. Hep sulu boya eserleri beğendiğimi fark ettim. Şehir planlamacısı olduğum için daha çok kent manzaraları ve sulu boya olarak çalışmalarıma devam etmek istiyorum     Sergi hakkında neler söylersiniz?      Bu benim katıldığım ilk sergi. Divriği Derneği'nin düzenlediği bu etkinlik ve sergiye katılmayı çok istemiştim. Annemle katılmak daha da güzel oldu. Sergimiz çok yoğun geçiyor. Ankaralıların ilgi göstermesi de çok güzel.     Özlem Doğan'ın bir özelliği de Ressam Döndü Işıl Doğan'ın kızı olması.Son derece zarif, genç bir yetenek. Ben kendisini kutluyorum ve teşekkür ediyorum.    Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / Ankara Divriği Kültür Derneği, Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde, 7 Nisan 2023 tarihinde kermes ve resim sergisi kapsamında Başkentlilere kapılarını açtı.

    Sergiye sulu boya resimleriyle katılan Özlem Doğan, Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirerek, Ankara Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görev yapıyor.

   Sergide resimleri ilgi gören Özlem Doğan ile çalışmaları üzerine konuştuk.

    Kısaca sizi tanıyalım.

    Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum resim sanatı, annemle her çeşit kurslara giderek başladı. Üniversite yıllarında da resim kurslarına devam ettim. Annemin ressam olması ve bana çok destek vermesi benim için avantaj oldu tabii. Yağlı boya çalışmalarım da var ama ben her zaman kendimi sulu boya çalışmalara daha yakın hissettim. İlk bakışta sanat eserlerini, resimleri beğenerek başladım ardından sanatçıları araştırdım. Hep sulu boya eserleri beğendiğimi fark ettim. Şehir planlamacısı olduğum için daha çok kent manzaraları ve sulu boya olarak çalışmalarıma devam etmek istiyorum

    Sergi hakkında neler söylersiniz?

     Bu benim katıldığım ilk sergi. Divriği Derneği'nin düzenlediği bu etkinlik ve sergiye katılmayı çok istemiştim. Annemle katılmak daha da güzel oldu. Sergimiz çok yoğun geçiyor. Ankaralıların ilgi göstermesi de çok güzel.

    Özlem Doğan'ın bir özelliği de Ressam Döndü Işıl Doğan'ın kızı olması.Son derece zarif, genç bir yetenek. Ben kendisini kutluyorum ve teşekkür ediyorum.

   Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.