Genç Yetenek Burak Erim'in ''Mesafe'' Temalı Resim Sergisi Kuğulu Sanat Galerisi'nde Açıldı

Kültür-Sanat 26.12.2023 - 14:02, Güncelleme: 26.12.2023 - 14:02
 

Genç Yetenek Burak Erim'in ''Mesafe'' Temalı Resim Sergisi Kuğulu Sanat Galerisi'nde Açıldı

Sema KUMRULU / Ressam Burak Erim, küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray'ın yaptığı ''Mesafe'' temalı resim sergisini 25 Aralık 2023 tarihinde Kuğulu Sanat Galerisi'nde açtı.26 Ocak 2024 tarihine kadar açık olan sergi, görülmeye değer.
   Görsel sanatın, genç sanatçısı Burak Erim, 1987 Eskişehir doğumlu. 2006 yılında Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'nü ardından 2010'da Adnan Menderes Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. 2017 yılında ise Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Tasarım Yüksek Lisans programını tamamladı. Şu an ise Aydın Bahçeşehir Koleji'nde görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapıyor. Başarılı bir resim öğretmeni olan Erim öğrencilerinin, Pınar Çocuk Resim Yarışmasında Aydın bölge 1 inciliği, Memorial Hastanelerinin düzenlediği Yarışmada Türkiye 1 inciliği ve Dalin'in Türkiye Genelinde düzenlediği Resim Yarışmasında ise 10 öğrencisinin ödül aldığını söyledi. ''Mümkün olduğu kadar öğrencilerimi resim yarışmalarına gönderiyorum'' diyor.     24. kişisel sergisini açan sanatçı, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 250 karma sergide yer aldı. 2. Yunus Ensari Resim Yarışması, 2. Söbütay Özer Resim Yarışması, Uluslararası Portekiz 7. Genç Ressamlar Resim Yarışması olmak üzere toplam 37 ödül sahibi.   Sanatçıya ait eserler, birçok kurumsal ve kişisel koleksiyonun yanı sıra Polonya (Varşova), Singapur, Amerika ( New York) ve Fransa (Paris) koleksiyonunda yer alıyor.   Bisiklet resimleri ile tanınan Burak Erim'e Neden bisiklet diye sordum:   "Bisikletleri çok estetik buluyorum. Aynı detayda yuvarlaklar, dikeyler, yataylar dağınık ve dik kompozisyonların olduğu estetik bir obje gibi geliyor bana. Bisikletlerle ortamı birleştirdiğiniz zaman tüm sanat ögelerini barındırıyor.  Hepimizin de bir anısı var. Bizi geçmişe götürür. Her şeye sahip olduğu halde, çocukken bisikleti olmayan kişiler var.  Bisikletlerim, hayata ilişkin düşüncelerimin ve hedeflerimin sembollerle resimlenmesi. Serginin adını ise, Kıymet Hoca ile birlikte ''Mesafe'' koyduk. Neden mesafe? Mesafe mi koyacağız, bu mesafeleri kaldıracak mıyız? sorusunu irdelemek.  Sergide tuval üzeri akrilik çalıştığım 20 bisiklet resmim yer alıyor.    Ana konum bisiklet ama 22 parçadan oluşan Atatürk serisi çalıştım. Ulusal resim yarışmalarına katılıyorum. Bisiklet dışında ki çalışmalarımda 'Neler yapabilirim'? diye kendimi denemek istiyorum.  Şu an yine küratörlüğünü Kıymet Giray'ın yaptığı 100. Yıla özel ''Atatürk'ün İzindeyiz'' solo sergim Bodrum Belediyesi Artemisia Sanat Galerisi'nde sergileniyor" diye ifade etti.    Çok güzel bir sergide, sevgili Burak ile yaptığımız söyleşi hoş bir seda olarak kalacak. Sanatı, beyefendiliği ve güler yüzü için de kendisini kutluyorum. Hep sanatla ve bizimle kal Burak Erim.
Sema KUMRULU / Ressam Burak Erim, küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray'ın yaptığı ''Mesafe'' temalı resim sergisini 25 Aralık 2023 tarihinde Kuğulu Sanat Galerisi'nde açtı.26 Ocak 2024 tarihine kadar açık olan sergi, görülmeye değer.

   Görsel sanatın, genç sanatçısı Burak Erim, 1987 Eskişehir doğumlu. 2006 yılında Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'nü ardından 2010'da Adnan Menderes Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. 2017 yılında ise Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Tasarım Yüksek Lisans programını tamamladı. Şu an ise Aydın Bahçeşehir Koleji'nde görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapıyor. Başarılı bir resim öğretmeni olan Erim öğrencilerinin, Pınar Çocuk Resim Yarışmasında Aydın bölge 1 inciliği, Memorial Hastanelerinin düzenlediği Yarışmada Türkiye 1 inciliği ve Dalin'in Türkiye Genelinde düzenlediği Resim Yarışmasında ise 10 öğrencisinin ödül aldığını söyledi. ''Mümkün olduğu kadar öğrencilerimi resim yarışmalarına gönderiyorum'' diyor.

    24. kişisel sergisini açan sanatçı, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 250 karma sergide yer aldı. 2. Yunus Ensari Resim Yarışması, 2. Söbütay Özer Resim Yarışması, Uluslararası Portekiz 7. Genç Ressamlar Resim Yarışması olmak üzere toplam 37 ödül sahibi.

  Sanatçıya ait eserler, birçok kurumsal ve kişisel koleksiyonun yanı sıra Polonya (Varşova), Singapur, Amerika ( New York) ve Fransa (Paris) koleksiyonunda yer alıyor.

  Bisiklet resimleri ile tanınan Burak Erim'e Neden bisiklet diye sordum:

  "Bisikletleri çok estetik buluyorum. Aynı detayda yuvarlaklar, dikeyler, yataylar dağınık ve dik kompozisyonların olduğu estetik bir obje gibi geliyor bana. Bisikletlerle ortamı birleştirdiğiniz zaman tüm sanat ögelerini barındırıyor.  Hepimizin de bir anısı var. Bizi geçmişe götürür. Her şeye sahip olduğu halde, çocukken bisikleti olmayan kişiler var.  Bisikletlerim, hayata ilişkin düşüncelerimin ve hedeflerimin sembollerle resimlenmesi. Serginin adını ise, Kıymet Hoca ile birlikte ''Mesafe'' koyduk. Neden mesafe? Mesafe mi koyacağız, bu mesafeleri kaldıracak mıyız? sorusunu irdelemek.  Sergide tuval üzeri akrilik çalıştığım 20 bisiklet resmim yer alıyor.

   Ana konum bisiklet ama 22 parçadan oluşan Atatürk serisi çalıştım. Ulusal resim yarışmalarına katılıyorum. Bisiklet dışında ki çalışmalarımda 'Neler yapabilirim'? diye kendimi denemek istiyorum.  Şu an yine küratörlüğünü Kıymet Giray'ın yaptığı 100. Yıla özel ''Atatürk'ün İzindeyiz'' solo sergim Bodrum Belediyesi Artemisia Sanat Galerisi'nde sergileniyor" diye ifade etti.

   Çok güzel bir sergide, sevgili Burak ile yaptığımız söyleşi hoş bir seda olarak kalacak. Sanatı, beyefendiliği ve güler yüzü için de kendisini kutluyorum. Hep sanatla ve bizimle kal Burak Erim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.