Gazeteci Abbas Satır, “Rüzgarlı Sokak” kitabını imzaladı

Kültür-Sanat 26.11.2023 - 10:31, Güncelleme: 26.11.2023 - 10:31
 

Gazeteci Abbas Satır, “Rüzgarlı Sokak” kitabını imzaladı

Ankara’nın Bab-ı Alisi Rüzgarlı Sokak’ta gazetecilik yapmış isimlerden biri olan Abbas Satır, düzenlenen imza gününde kitabını imzaladı.
ABBAS SATIR VE ERCAN DEVA… Gazeteci-Yazar Abbas Satır’ın Ankara’nın basın tarihine ışık tutan Barış Kitap Yayınevine ait “Rüzgarlı Sokak” kitabı ile Gazeteci-Yazar Ercan Deva’nın kitapları için Zafer Çarşısı’nda Barış Kitabevi’nde düzenlenen imza günü etkinliğine dostları ve kitapseverler katıldı. Bu arada Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman da Abbas Satır’ı yalnız bırakmayarak destek verenler arasındaydı. Rüzgarlı Sokağın duayen ismi Yüksel Kangal’ın da katıldığı imza gününde, Satır ve Deva ile bir süre sohbet eden Oda Başkanı Küçükarzuman, kitap çalışmalarından dolayı yazarları kutladı ve başarılı eserlerinin daim olmasını diledi, yayın hayatına kazandırdığı eserler ve yazarların okuyucularıyla buluşmalarına vesile olan imza gününe ev sahipliğinden dolayı Barış Kitabevi Sahibi Atalay Atmaca’ya teşekkür etti.   İmza gününde konuşan usta gazeteci Abbas Satır da yolu Rüzgarlı’dan geçmiş, Rüzgarlı Sokak kökenli gazeteci dostlarla bir arada olmaktan ve kendilerine gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu belirterek, “Ankara basınının kalbinin attığı Rüzgarlı’da bir çok ünlü gazeteci yetişti. Başkent gazeteciliğinin merkezi, bir gazetecilik okulu gibiydi Rüzgarlı Sokak. Daha önemlisi gazete sahibi gazeteciler vardı burada. Ancak 1980’den sonra bu dönem bitti. Türk Basın tarihinde önemli bir yer tutan ve Ankara’nın Bab-ı Alisi olarak bilinen ‘Rüzgarlı Sokak: Bir Dönemin Basın Tarihi, Mürekkep Kokulu Anılar’ isimli kitapta, Rüzgarlı Sokak’ın dünü ve bugünü olmak üzere hikayesi anlatılıyor. Gazetecilik zor bir meslektir. Meslek ilkelerine bağlı kalınarak yapılan zor ama onurlu bir meslektir gazetecilik. Yolu Rüzgarlı Sokak’tan geçmiş tüm basın emekçilerine selam olsun.” ifadelerini kullandı.
Ankara’nın Bab-ı Alisi Rüzgarlı Sokak’ta gazetecilik yapmış isimlerden biri olan Abbas Satır, düzenlenen imza gününde kitabını imzaladı.

ABBAS SATIR VE ERCAN DEVA…

Gazeteci-Yazar Abbas Satır’ın Ankara’nın basın tarihine ışık tutan Barış Kitap Yayınevine ait “Rüzgarlı Sokak” kitabı ile Gazeteci-Yazar Ercan Deva’nın kitapları için Zafer Çarşısı’nda Barış Kitabevi’nde düzenlenen imza günü etkinliğine dostları ve kitapseverler katıldı.

Bu arada Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman da Abbas Satır’ı yalnız bırakmayarak destek verenler arasındaydı.

Rüzgarlı Sokağın duayen ismi Yüksel Kangal’ın da katıldığı imza gününde, Satır ve Deva ile bir süre sohbet eden Oda Başkanı Küçükarzuman, kitap çalışmalarından dolayı yazarları kutladı ve başarılı eserlerinin daim olmasını diledi, yayın hayatına kazandırdığı eserler ve yazarların okuyucularıyla buluşmalarına vesile olan imza gününe ev sahipliğinden dolayı Barış Kitabevi Sahibi Atalay Atmaca’ya teşekkür etti.  

İmza gününde konuşan usta gazeteci Abbas Satır da yolu Rüzgarlı’dan geçmiş, Rüzgarlı Sokak kökenli gazeteci dostlarla bir arada olmaktan ve kendilerine gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu belirterek, “Ankara basınının kalbinin attığı Rüzgarlı’da bir çok ünlü gazeteci yetişti. Başkent gazeteciliğinin merkezi, bir gazetecilik okulu gibiydi Rüzgarlı Sokak. Daha önemlisi gazete sahibi gazeteciler vardı burada. Ancak 1980’den sonra bu dönem bitti. Türk Basın tarihinde önemli bir yer tutan ve Ankara’nın Bab-ı Alisi olarak bilinen ‘Rüzgarlı Sokak: Bir Dönemin Basın Tarihi, Mürekkep Kokulu Anılar’ isimli kitapta, Rüzgarlı Sokak’ın dünü ve bugünü olmak üzere hikayesi anlatılıyor. Gazetecilik zor bir meslektir. Meslek ilkelerine bağlı kalınarak yapılan zor ama onurlu bir meslektir gazetecilik. Yolu Rüzgarlı Sokak’tan geçmiş tüm basın emekçilerine selam olsun.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.