Gastronomide İç Anadolu birinci, Ankara merkez

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.07.2021 - 09:30, Güncelleme: 28.07.2021 - 09:30
 

Gastronomide İç Anadolu birinci, Ankara merkez

İç Anadolu mutfağının tanıtımı için Ankara’da Gastronomi Merkezi kurulacak. Ankara mutfağının da tanıtılacağı bu merkezde, yurtdışından gelecek misafirin de ağırlanacağını belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye’nin lezzet haritasında 455 çeşit yiyecek ve içeceğiyle İç Anadolu Bölgesi'nin birinci sırada geldiğini söyledi. Yılmaz, yeni lezzetleri tatmak, üretim aşamasını gözlemlemek ve tadım etkinliklerine katılmanın tüm dünyada popüler bir turizm faaliyetine dönüştüğünü belirtti. Yılmaz, "Bu sebeple Ankara'da yeme-içme kültürünün tanıtımının yapılacağı ve tüm ilçeleriyle yöresel ürünlerin tüm yıl boyunca yaşatılacağı bir Gastronomi Merkezi oluşturulmasını planlıyoruz. Buna ilişkin Kent Konseyimiz tarafından bir tavsiye kararı alındı. Detaylı bir rapor hazırlanması sonrasında süratle çalışmalara başlayacağız" dedi. Türkiye’nin lezzet haritasına göre ülkemize özgü 2 bin 205 adet yöresel yiyecek ve içecek bulunduğunu anlatan Yılmaz, "Bölgeler arası sıralamada 455 çeşit yiyecek ve içeceğiyle İç Anadolu Bölgesi birinci sırada geliyor. 291 özgün lezzete sahip Gaziantep ve 154 lezzete sahip Elazığ'ın ardından Türkiye'deki en zengin üçüncü il ise, 'öllüğün körü', 'uruş kapama', 'Ankara tava', 'haside tatlısı' gibi 93 çeşit yöresel yiyecek ve içeceğiyle Ankara" ifadelerini kullandı. Beypazarı mutfağına ilgi Ankara'da yeme içme sektöründe 8 bin 929 işletmenin, 66 bin 385 çalışanı ile hizmet verdiğini aktaran Yılmaz, "Pandemi öncesi olan 2019'da Ankara'yı 600 bin yabancı turist ziyaret etti. Gastronomi turizmi çalışmalarımız ile gelen turistlere Ankara’ya özgü lezzetler, bağbozumu etkileşimli etkinlikler, Türk mutfağı, dünya mutfağı, sokak satıcıları, fast-food zincirleri ve lüks restoranlarımızla hizmet vermeye hazırız" diye konuştu. 50 bin nüfuslu Beypazarı'nın yılda 500 bin turist ağırladığına dikkati çeken Yılmaz, "Bunun en önemli sebebi evlerde saklı kalan Beypazarı mutfağına gösterilen ilgidir. Bunu her ilçemize yayacağız" dedi. Turist, yeme-içmeye 157 dolar harcıyor Yılmaz, ATO'nun hazırladığı Gastronomi Turizmi Raporu'na göre küresel çapta gastronomi turizminin 2024 sonuna kadar yüzde 6.53 büyüyerek, 416 milyon dolar seviyesine yükseleceğini belirtti. TÜRSAB gastronomi turizmi raporuna göre de Türkiye'ye gelen bir turistin yeme-içmeye ortalama 157 dolar harcadığını ifade eden Yılmaz, "Yabancı turistlerin yüzde 93,2'si ikamet ettikleri ülkeye döndüğünde çevresini Türk mutfağı hakkında bilgilendireceğini belirtiyor" dedi.

İç Anadolu mutfağının tanıtımı için Ankara’da Gastronomi Merkezi kurulacak. Ankara mutfağının da tanıtılacağı bu merkezde, yurtdışından gelecek misafirin de ağırlanacağını belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye’nin lezzet haritasında 455 çeşit yiyecek ve içeceğiyle İç Anadolu Bölgesi'nin birinci sırada geldiğini söyledi.

Yılmaz, yeni lezzetleri tatmak, üretim aşamasını gözlemlemek ve tadım etkinliklerine katılmanın tüm dünyada popüler bir turizm faaliyetine dönüştüğünü belirtti. Yılmaz, "Bu sebeple Ankara'da yeme-içme kültürünün tanıtımının yapılacağı ve tüm ilçeleriyle yöresel ürünlerin tüm yıl boyunca yaşatılacağı bir Gastronomi Merkezi oluşturulmasını planlıyoruz. Buna ilişkin Kent Konseyimiz tarafından bir tavsiye kararı alındı. Detaylı bir rapor hazırlanması sonrasında süratle çalışmalara başlayacağız" dedi. Türkiye’nin lezzet haritasına göre ülkemize özgü 2 bin 205 adet yöresel yiyecek ve içecek bulunduğunu anlatan Yılmaz, "Bölgeler arası sıralamada 455 çeşit yiyecek ve içeceğiyle İç Anadolu Bölgesi birinci sırada geliyor. 291 özgün lezzete sahip Gaziantep ve 154 lezzete sahip Elazığ'ın ardından Türkiye'deki en zengin üçüncü il ise, 'öllüğün körü', 'uruş kapama', 'Ankara tava', 'haside tatlısı' gibi 93 çeşit yöresel yiyecek ve içeceğiyle Ankara" ifadelerini kullandı. Beypazarı mutfağına ilgi Ankara'da yeme içme sektöründe 8 bin 929 işletmenin, 66 bin 385 çalışanı ile hizmet verdiğini aktaran Yılmaz, "Pandemi öncesi olan 2019'da Ankara'yı 600 bin yabancı turist ziyaret etti. Gastronomi turizmi çalışmalarımız ile gelen turistlere Ankara’ya özgü lezzetler, bağbozumu etkileşimli etkinlikler, Türk mutfağı, dünya mutfağı, sokak satıcıları, fast-food zincirleri ve lüks restoranlarımızla hizmet vermeye hazırız" diye konuştu. 50 bin nüfuslu Beypazarı'nın yılda 500 bin turist ağırladığına dikkati çeken Yılmaz, "Bunun en önemli sebebi evlerde saklı kalan Beypazarı mutfağına gösterilen ilgidir. Bunu her ilçemize yayacağız" dedi. Turist, yeme-içmeye 157 dolar harcıyor Yılmaz, ATO'nun hazırladığı Gastronomi Turizmi Raporu'na göre küresel çapta gastronomi turizminin 2024 sonuna kadar yüzde 6.53 büyüyerek, 416 milyon dolar seviyesine yükseleceğini belirtti. TÜRSAB gastronomi turizmi raporuna göre de Türkiye'ye gelen bir turistin yeme-içmeye ortalama 157 dolar harcadığını ifade eden Yılmaz, "Yabancı turistlerin yüzde 93,2'si ikamet ettikleri ülkeye döndüğünde çevresini Türk mutfağı hakkında bilgilendireceğini belirtiyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.