Füzyon’da Sismothon Etkinliği

Yerel 20.04.2023 - 11:30, Güncelleme: 20.04.2023 - 11:30
 

Füzyon’da Sismothon Etkinliği

Etkinlikte deprem öncesi, anı ve sonrası için alınabilecek önlemlere, oluşturulabilecek altyapıya ve bu olası durumların olumsuz etkilerini azaltmaya hatta ortadan kaldırmaya yönelik yenilikçi ve teknolojik çözümler üretildi.
Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde kurulan Mamak Füzyon markasına bağlı Füzyon Community, AFAD,SAR ve Ankara Üniversitesi ortaklığında bir hackathon hayata geçirdi. Deprem öncesi ve sonrası süreçleri için geliştirilen projelerin hackathonunda alanında uzman isimler birbirinden önemli sunumlar gerçekleştirdi. Deprem öncesi ve sonrası için alınabilecek önlemler, oluşturulabilecek altyapıya ve bu olası durumların olumsuz etkilerini azaltmaya hatta ortadan kaldırmaya yönelik yenilikçi ve teknolojik çözümler, etkinlikte geniş yer buldu. Katılımcılara, deprem öncesi ve sonrası eğitimlerin yanı sıra; Ekip Kurabilme, Yalın Kanvas, Sunum Becerisi, Tasarımsal Düşünme eğitimleri ve Yapay Zeka ve Pyhton, Web Tasarımı ve Javascript ve Android ve IOS'da Mobil Uygulama konusunda eğitimler de verildi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Füzyon’un bu kıymetli etkinliğine katılarak önemli bir sunum yaptı ve öğrencilerle buluşup gerçekleştirdikleri projelerle ilgili bilgi aldı. Mandal, Sismothon’a katılan yarışmacı öğrencilere başarılar diledi. Başkan Murat Köse: “Gençlerimize Güveniyoruz” Sismothon etkinliğine katılan ve gençlerle buluşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise, “Biz geçen yüzyılın çocuklarıyız. Siz bu yüzyılın çocuklarısınız. Güzel ülkemizi siz daha da ileriye taşıyacaksınız. Yapabileceğinizden hiç kuşkumuz yok. Gençlerimize güveniyoruz” dedi. Sismothon Etkinliğinde Dereceler Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Abdullah Onur Yılmaz, Ali Talip Coşkun, Muhammed Talha Kızılgül META takımı ile birinci olurken; Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Umut Güzel, Samet Burhan, Ahmet Burak İmal, Tolga Selimoğlu ikinci; Ankara Beştepe Koleji 10.sınıf öğrencilerinden Arif Emre Özden, Nail Erdem Demir, Bahar Demirbaş ve Zeynep Aziz üçüncü oldu.
Etkinlikte deprem öncesi, anı ve sonrası için alınabilecek önlemlere, oluşturulabilecek altyapıya ve bu olası durumların olumsuz etkilerini azaltmaya hatta ortadan kaldırmaya yönelik yenilikçi ve teknolojik çözümler üretildi.

Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde kurulan Mamak Füzyon markasına bağlı Füzyon Community, AFAD,SAR ve Ankara Üniversitesi ortaklığında bir hackathon hayata geçirdi.

Deprem öncesi ve sonrası süreçleri için geliştirilen projelerin hackathonunda alanında uzman isimler birbirinden önemli sunumlar gerçekleştirdi.

Deprem öncesi ve sonrası için alınabilecek önlemler, oluşturulabilecek altyapıya ve bu olası durumların olumsuz etkilerini azaltmaya hatta ortadan kaldırmaya yönelik yenilikçi ve teknolojik çözümler, etkinlikte geniş yer buldu.

Katılımcılara, deprem öncesi ve sonrası eğitimlerin yanı sıra; Ekip Kurabilme, Yalın Kanvas, Sunum Becerisi, Tasarımsal Düşünme eğitimleri ve Yapay Zeka ve Pyhton, Web Tasarımı ve Javascript ve Android ve IOS'da Mobil Uygulama konusunda eğitimler de verildi.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Füzyon’un bu kıymetli etkinliğine katılarak önemli bir sunum yaptı ve öğrencilerle buluşup gerçekleştirdikleri projelerle ilgili bilgi aldı. Mandal, Sismothon’a katılan yarışmacı öğrencilere başarılar diledi.

Başkan Murat Köse: “Gençlerimize Güveniyoruz”

Sismothon etkinliğine katılan ve gençlerle buluşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise, “Biz geçen yüzyılın çocuklarıyız. Siz bu yüzyılın çocuklarısınız. Güzel ülkemizi siz daha da ileriye taşıyacaksınız. Yapabileceğinizden hiç kuşkumuz yok. Gençlerimize güveniyoruz” dedi.

Sismothon Etkinliğinde Dereceler

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Abdullah Onur Yılmaz, Ali Talip Coşkun, Muhammed Talha Kızılgül META takımı ile birinci olurken; Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Umut Güzel, Samet Burhan, Ahmet Burak İmal, Tolga Selimoğlu ikinci; Ankara Beştepe Koleji 10.sınıf öğrencilerinden Arif Emre Özden, Nail Erdem Demir, Bahar Demirbaş ve Zeynep Aziz üçüncü oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.