Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'ye bir park daha

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 12.03.2024 - 16:36, Güncelleme: 12.03.2024 - 16:36
 

Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'ye bir park daha

Yenimahalle Belediyesi, Yakacık ve Kuzey Yıldızı mahallelerine konumlandırdığı Prof. Dr. Türkan Akyol Parkı ve 8 Mart Emekçi Kadınlar Parkı'nın açılışını ilçe sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.
Açılışta, Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası'nın muhteşem konseri eşliğinde halaylar çekilerek parkların hizmete girmesi kutlandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da açılışa katıldı. Yaptıkları yatırımlarla bölgeye değer kattıklarını belirten Başkan Yaşar, "Göreve geldiğim 2009 yılında belediye binası hariç vatandaşa hizmet için bir metre kare kapalı alanı bulunmayan Yenimahalle’ye, eğitim, spor, kültür ve sanat gibi birçok alanda 250’ye yakın hizmet noktasını kazandırmanın haklı gururunu yaşıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği eşit yurttaşlık düşüncesiyle uzak yakın demeden her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz. Merkez mahallemizde ne imkan varsa aynı şartlar Kuzey Yıldızı ve Yakacık gibi uzak mahallelerimizde de bulunsun istedik. 2009 yılında iki mahallemizde de evler ve siteler boş durumdaydı. Bölgemizde yaptığımız Yenimahalle Evi, aile sağlık merkezi, yeni muhtarlık binası, parklar ve yeşil alanlar gibi yatırımlar her iki mahallemizin de gelişimine katkı sundu ve vatandaşın yaşamaktan mutlu olduğu, tercih ettiği bir konuma ulaştı" dedi. Ayrıca, Yakacık ve Kuzey Yıldızı sakinlerine yönelik projeler hakkında müjdeli haberler de veren Başkan Yaşar, "Vatandaşın parasını yine vatandaşa hizmet olarak harcıyoruz diyerek sözlerimi sürdürüyorum. Devletin parası ve imkanı var. Hem genel idare de hem de yerel idarede vatandaşın vergisini kendi parasını harcar gibi dikkatli kullanacak yöneticilere ihtiyaç var. Yenimahalle’de bunu başaran bir belediye başkanı olarak sokaklarda başım dik geziyorum. Vatandaşın vergilerini kullanırken kırk kere düşünüp bir kere hareket ediyorum. Önümüzdeki dönemde de mahalle sakinlerimizin isteği doğrultusunda hem Yakacık hem de Kuzey Yıldızı sakinlerine hizmet edecek şekilde tam donanımlı bir spor merkezi ve yüzme havuzu, kreş ve aile yaşam merkezinin yapımını tamamlayacağız. Bunun yanında pazar yerimizin üzerini güneş enerjili sistemle kapatarak hem enerji üreten hem de temiz bir ortamda alışveriş imkanı sunan bir pazar alanını mahallelimizin kullanımına sunacağız" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Türkan Akyol Parkı, Yakacık Mahallesi'ne 4427 metrekare alana konumlandırıldı ve içerisinde 250 metre uzunluğunda koşu yolu, futbol sahası, çocuk oyun alanı ve fitness alanı bulunmaktadır. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde ise 6100 metrekarelik alana sahip 8 Mart Emekçi Kadınlar Parkı açıldı ve içerisinde 200 metre koşu yolu, çocuk oyun alanı ve fitness alanı yer alıyor.
Yenimahalle Belediyesi, Yakacık ve Kuzey Yıldızı mahallelerine konumlandırdığı Prof. Dr. Türkan Akyol Parkı ve 8 Mart Emekçi Kadınlar Parkı'nın açılışını ilçe sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Açılışta, Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası'nın muhteşem konseri eşliğinde halaylar çekilerek parkların hizmete girmesi kutlandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da açılışa katıldı.

Yaptıkları yatırımlarla bölgeye değer kattıklarını belirten Başkan Yaşar, "Göreve geldiğim 2009 yılında belediye binası hariç vatandaşa hizmet için bir metre kare kapalı alanı bulunmayan Yenimahalle’ye, eğitim, spor, kültür ve sanat gibi birçok alanda 250’ye yakın hizmet noktasını kazandırmanın haklı gururunu yaşıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği eşit yurttaşlık düşüncesiyle uzak yakın demeden her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz. Merkez mahallemizde ne imkan varsa aynı şartlar Kuzey Yıldızı ve Yakacık gibi uzak mahallelerimizde de bulunsun istedik. 2009 yılında iki mahallemizde de evler ve siteler boş durumdaydı. Bölgemizde yaptığımız Yenimahalle Evi, aile sağlık merkezi, yeni muhtarlık binası, parklar ve yeşil alanlar gibi yatırımlar her iki mahallemizin de gelişimine katkı sundu ve vatandaşın yaşamaktan mutlu olduğu, tercih ettiği bir konuma ulaştı" dedi.

Ayrıca, Yakacık ve Kuzey Yıldızı sakinlerine yönelik projeler hakkında müjdeli haberler de veren Başkan Yaşar, "Vatandaşın parasını yine vatandaşa hizmet olarak harcıyoruz diyerek sözlerimi sürdürüyorum. Devletin parası ve imkanı var. Hem genel idare de hem de yerel idarede vatandaşın vergisini kendi parasını harcar gibi dikkatli kullanacak yöneticilere ihtiyaç var. Yenimahalle’de bunu başaran bir belediye başkanı olarak sokaklarda başım dik geziyorum. Vatandaşın vergilerini kullanırken kırk kere düşünüp bir kere hareket ediyorum. Önümüzdeki dönemde de mahalle sakinlerimizin isteği doğrultusunda hem Yakacık hem de Kuzey Yıldızı sakinlerine hizmet edecek şekilde tam donanımlı bir spor merkezi ve yüzme havuzu, kreş ve aile yaşam merkezinin yapımını tamamlayacağız. Bunun yanında pazar yerimizin üzerini güneş enerjili sistemle kapatarak hem enerji üreten hem de temiz bir ortamda alışveriş imkanı sunan bir pazar alanını mahallelimizin kullanımına sunacağız" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Türkan Akyol Parkı, Yakacık Mahallesi'ne 4427 metrekare alana konumlandırıldı ve içerisinde 250 metre uzunluğunda koşu yolu, futbol sahası, çocuk oyun alanı ve fitness alanı bulunmaktadır. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde ise 6100 metrekarelik alana sahip 8 Mart Emekçi Kadınlar Parkı açıldı ve içerisinde 200 metre koşu yolu, çocuk oyun alanı ve fitness alanı yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.