Etimesgut'tan anket sonuçları gelmeye devam ediyor!

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 25.02.2024 - 17:25, Güncelleme: 25.02.2024 - 17:25
 

Etimesgut'tan anket sonuçları gelmeye devam ediyor!

Ankara'da yerel seçim sonucu merak edilen ilçelerden biri Etimesgut. Enver Demirel ile Erdal Beşikçioğlu arasındaki yarış için yeni bir anket sonucu paylaşıldı.
SONAR Araştırma Şirketi, Etimesgut'ta yapılan son anket sonuçlarını paylaştı. Buna göre, mevcut Belediye Başkanı Enver Demirel'in oy oranı yüzde 46,9, CHP adayı Erdal Beşikçioğlu'nun oy oranı yüzde 36,5, İYİ Parti'nin oy oranı ise 9,3 olarak belirlendi. Şirket, açıklamasında, "Herkes 1 Nisan sabahı bana hesabını sorabilir. Bugüne kadar hep sonuçları doğru tahmin ettik. MHP'li aday Enver Demirel, yüzde 10,5 farkla öndedir" ifadelerini kullandı. Anket, Etimesgut'ta bulunan 38 mahallede yaşayan 3781 kişiyle gerçekleştirildi. Ankete göre, Etimesgut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP adayı Enver Demirel, CHP adayı Beşikçioğlu'na yüzde 10,5 fark atmış durumda. Anketin hizmet ve beklentiler bölümünde katılımcılara, "Sizce Etimesgut'un en önemli sorunu nedir?" sorusu yönlendirildi. Katılımcıların yüzde 24'ü "sorun yok" cevabını verirken, yüzde 13,3'ü metro ve ulaşım, yüzde 8,5'i yollar, yüzde 5'i alt yapı (kanalizasyon, elektrik) sorununu öne çıkardı. Etimesgut Belediyesi'nin hizmetlerinden genel olarak memnuniyet sorusu yöneltilerek, katılımcılardan yüzde 74,9'unun "çok memnunum, memnunum" yanıtı geldi. "Memnun değilim, hiç memnun değilim" diyenlerin oranı yüzde 22,6 iken, fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 2,5 olarak belirlendi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in performansı hakkındaki soruda, "Başarılı mıdır, başarısız mıdır?" şeklinde yöneltilen soruya katılımcıların yüzde 71,9'u "çok başarılı ve başarılı" cevabını verirken, yüzde 22,2'si "başarısız ve çok başarısız", yüzde 5,9'u ise "fikrim yok" yanıtını verdi. Siyasi eğilim bölümünde ise katılımcılara, "Önümüzdeki Etimesgut Belediye Başkanlığı seçimlerinde ismini sayacağım partiler ve adaylardan hangisine oy verirsiniz?" sorusu yöneltilerek, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı MHP adayı Enver Demirel'e oy verme oranının yüzde 46,9 olduğu, en yakın rakibi CHP adayı Erdal Beşikçioğlu'nun ise yüzde 36,5'te kaldığı belirlendi. İYİ Parti'yi tercih edeceğini belirtenlerin oranı yüzde 9,3, Zafer Partisi'nin oranı yüzde 2,6, DEM'in oranı yüzde 1,1 ve Değerler Partisi'nin oranı yüzde 3,5 olarak saptandı.
Ankara'da yerel seçim sonucu merak edilen ilçelerden biri Etimesgut. Enver Demirel ile Erdal Beşikçioğlu arasındaki yarış için yeni bir anket sonucu paylaşıldı.

SONAR Araştırma Şirketi, Etimesgut'ta yapılan son anket sonuçlarını paylaştı. Buna göre, mevcut Belediye Başkanı Enver Demirel'in oy oranı yüzde 46,9, CHP adayı Erdal Beşikçioğlu'nun oy oranı yüzde 36,5, İYİ Parti'nin oy oranı ise 9,3 olarak belirlendi. Şirket, açıklamasında, "Herkes 1 Nisan sabahı bana hesabını sorabilir. Bugüne kadar hep sonuçları doğru tahmin ettik. MHP'li aday Enver Demirel, yüzde 10,5 farkla öndedir" ifadelerini kullandı.

Anket, Etimesgut'ta bulunan 38 mahallede yaşayan 3781 kişiyle gerçekleştirildi. Ankete göre, Etimesgut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP adayı Enver Demirel, CHP adayı Beşikçioğlu'na yüzde 10,5 fark atmış durumda.

Anketin hizmet ve beklentiler bölümünde katılımcılara, "Sizce Etimesgut'un en önemli sorunu nedir?" sorusu yönlendirildi. Katılımcıların yüzde 24'ü "sorun yok" cevabını verirken, yüzde 13,3'ü metro ve ulaşım, yüzde 8,5'i yollar, yüzde 5'i alt yapı (kanalizasyon, elektrik) sorununu öne çıkardı.

Etimesgut Belediyesi'nin hizmetlerinden genel olarak memnuniyet sorusu yöneltilerek, katılımcılardan yüzde 74,9'unun "çok memnunum, memnunum" yanıtı geldi. "Memnun değilim, hiç memnun değilim" diyenlerin oranı yüzde 22,6 iken, fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 2,5 olarak belirlendi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in performansı hakkındaki soruda, "Başarılı mıdır, başarısız mıdır?" şeklinde yöneltilen soruya katılımcıların yüzde 71,9'u "çok başarılı ve başarılı" cevabını verirken, yüzde 22,2'si "başarısız ve çok başarısız", yüzde 5,9'u ise "fikrim yok" yanıtını verdi.

Siyasi eğilim bölümünde ise katılımcılara, "Önümüzdeki Etimesgut Belediye Başkanlığı seçimlerinde ismini sayacağım partiler ve adaylardan hangisine oy verirsiniz?" sorusu yöneltilerek, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı MHP adayı Enver Demirel'e oy verme oranının yüzde 46,9 olduğu, en yakın rakibi CHP adayı Erdal Beşikçioğlu'nun ise yüzde 36,5'te kaldığı belirlendi. İYİ Parti'yi tercih edeceğini belirtenlerin oranı yüzde 9,3, Zafer Partisi'nin oranı yüzde 2,6, DEM'in oranı yüzde 1,1 ve Değerler Partisi'nin oranı yüzde 3,5 olarak saptandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.