Etimesgut'ta ASKİ sel ve taşkın önleyici çalışma başlattı

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 14.02.2024 - 11:04, Güncelleme: 14.02.2024 - 11:04
 

Etimesgut'ta ASKİ sel ve taşkın önleyici çalışma başlattı

ASKİ Genel Müdürlüğü, Etimesgut'un en eski mahallelerinden biri olan Şeker Mahallesi'ndeki 15 yıllık süregelen sel ve su taşkını sorununu çözmek üzere bir proje geliştirdi.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, mahalleye kesintisiz olarak hizmet vermek adına yoğun bir şekilde çalışıyor ve bu kapsamda 2 bin 782 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile 2 bin 637 metre atık su hattı döşeniyor. Zemin tahrip bedelleriyle birlikte projenin toplam maliyetinin 50 milyon TL civarında olması öngörülüyor. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, teknik ekibiyle birlikte Şeker Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Akçay, sahada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akçay, mahallenin mevcut yağmur suyu ve atık su sistemlerinin normal yağışlarda bile yetersiz kaldığını ve sık sık taşmaların yaşandığını belirterek, şunları söyledi: "Kamu yatırımlarında para kadar önemli olan bir diğer faktör de kaynakların etkin kullanımıdır. ASKİ olarak elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Bu çabamızın bir göstergesi de, kaynaklarımızın azalmasına rağmen gerçekleştirdiğimiz iş miktarının neredeyse iki katına çıkmasıdır. Vatandaşlarımızın yıllardır çözülemeyen sorunlarını tek tek ele alarak çözüme kavuşturuyoruz. Bu yatırımların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sonuçta, bu işler halkın parasıyla yapılıyor. Dolayısıyla, harcadığımız her kuruş halkımızın menfaatine olacak şekilde değerlendiriliyor." Ayrıca, Akçay, ekibiyle birlikte Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) yakınındaki boş alanda devam eden çalışmaları denetledi. Burada yapılan işlerin ardından yağmur sularının Ankara Çayı'na taşınması için büyük betonarme boruların yerleştirildiğini açıkladı. Akçay ayrıca, AOÇ yakınına yerleştirilen bu büyük boruların dayanıklılığının Türk Akreditasyon Kurumu'na (TÜRKAK) akredite olan ASKİ Genel Müdürlüğü Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı'nda test edildiğini belirtti. Laboratuvarda ayrıca polietilen boruların iç basınç testleri de gerçekleştiriliyor. Mahalle sakinlerinden Salih Yılmaz, ASKİ'nin yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burada yıllardır çektiğimiz sıkıntılara çözüm bulunması gerçekten sevindirici. Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olmak üzere ASKİ yetkililerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu altyapı çalışmaları sayesinde artık sorun yaşamayız" dedi. Diğer bir mahalle sakini olan Veysi Yaşar da, "Yıllardır süren sorunlarımızı ASKİ yetkililerine ilettik ve şimdi burada görüyoruz ki, çözüm için ciddi bir çalışma yapılıyor. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
ASKİ Genel Müdürlüğü, Etimesgut'un en eski mahallelerinden biri olan Şeker Mahallesi'ndeki 15 yıllık süregelen sel ve su taşkını sorununu çözmek üzere bir proje geliştirdi.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, mahalleye kesintisiz olarak hizmet vermek adına yoğun bir şekilde çalışıyor ve bu kapsamda 2 bin 782 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile 2 bin 637 metre atık su hattı döşeniyor. Zemin tahrip bedelleriyle birlikte projenin toplam maliyetinin 50 milyon TL civarında olması öngörülüyor.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, teknik ekibiyle birlikte Şeker Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Akçay, sahada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akçay, mahallenin mevcut yağmur suyu ve atık su sistemlerinin normal yağışlarda bile yetersiz kaldığını ve sık sık taşmaların yaşandığını belirterek, şunları söyledi: "Kamu yatırımlarında para kadar önemli olan bir diğer faktör de kaynakların etkin kullanımıdır. ASKİ olarak elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Bu çabamızın bir göstergesi de, kaynaklarımızın azalmasına rağmen gerçekleştirdiğimiz iş miktarının neredeyse iki katına çıkmasıdır. Vatandaşlarımızın yıllardır çözülemeyen sorunlarını tek tek ele alarak çözüme kavuşturuyoruz. Bu yatırımların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sonuçta, bu işler halkın parasıyla yapılıyor. Dolayısıyla, harcadığımız her kuruş halkımızın menfaatine olacak şekilde değerlendiriliyor."

Ayrıca, Akçay, ekibiyle birlikte Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) yakınındaki boş alanda devam eden çalışmaları denetledi. Burada yapılan işlerin ardından yağmur sularının Ankara Çayı'na taşınması için büyük betonarme boruların yerleştirildiğini açıkladı.

Akçay ayrıca, AOÇ yakınına yerleştirilen bu büyük boruların dayanıklılığının Türk Akreditasyon Kurumu'na (TÜRKAK) akredite olan ASKİ Genel Müdürlüğü Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı'nda test edildiğini belirtti. Laboratuvarda ayrıca polietilen boruların iç basınç testleri de gerçekleştiriliyor.

Mahalle sakinlerinden Salih Yılmaz, ASKİ'nin yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burada yıllardır çektiğimiz sıkıntılara çözüm bulunması gerçekten sevindirici. Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olmak üzere ASKİ yetkililerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu altyapı çalışmaları sayesinde artık sorun yaşamayız" dedi.

Diğer bir mahalle sakini olan Veysi Yaşar da, "Yıllardır süren sorunlarımızı ASKİ yetkililerine ilettik ve şimdi burada görüyoruz ki, çözüm için ciddi bir çalışma yapılıyor. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.