Etimesgut'ta 25. Anadolu Günleri Festivali coşkusu

Güncel 04.09.2023 - 09:27, Güncelleme: 04.09.2023 - 09:27
 

Etimesgut'ta 25. Anadolu Günleri Festivali coşkusu

Sema KUMRULU / Etimesgut Belediyesi 25. Uluslararası Anadolu Günleri ve Sanat Festivali 1 Eylül 2023 tarihinde başladı.
   Asırlık Türkiye Cumhuriyeti'nin çeyrek asırlık festivali, bu yıl da Adriyatik'ten Çin'e büyük Türk dünyasını bir araya getirdi.    Etimesgut Piyale Mahallesi Salı Pazarı yerinden başlayan korteje, Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, STK'lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran ve atlı cirit takımının da yer aldığı kortej Türk Beyleri Kent Meydanı'nda tamamlandı.    Başkan Demirel festival alanında ki stantları ziyaret ederek yöresel ürünleri inceledi, geleneksel lezzetleri tattı.    Festivalin akşam bölümünde Sivas ve Çankırı geceleri ile Uluslararası Türk Kültür ve Teşkilatı (TÜRKSOY) programları sahnelendi.    Türk Beyleri Kent Meydanında önce Sivas halayları çekildi, Sivas türküleri okundu. Çankırılılar Yaren Ekibi gösterisi festivale renk kattı. TÜRKSOY ise Kültür ve Turizm Bakanlığı korosu ile Türk dünyasından ezgiler seslendirdi.    TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, teşkilatın 30. yıl anısına Enver Demirel'e plaket takdim etti. Raev, festivalin Türk dünyasını buluşturan büyük bir organizasyon olduğunu söyledi.     Etimesgut Festivali 2023, konser programlarıyla devam edecek. 1 Eylül de sahne alan Zara sevilen türkülerini başkentliler için söyledi.  Mustafa Taş, Sefo, Mustafa Yıldızdoğan, Öykü Gürman, Ziynet Sali, Hüseyin Kağıt, Mustafa Taş, Özgürcan Çoban ve Funda Arar gibi sanatçılar müzikleriyle güzel anlar yaşatacaklar.     Başkan Demirel, on gün sürecek olan festivale tüm Ankaralıları davet etti.
Sema KUMRULU / Etimesgut Belediyesi 25. Uluslararası Anadolu Günleri ve Sanat Festivali 1 Eylül 2023 tarihinde başladı.

   Asırlık Türkiye Cumhuriyeti'nin çeyrek asırlık festivali, bu yıl da Adriyatik'ten Çin'e büyük Türk dünyasını bir araya getirdi.

   Etimesgut Piyale Mahallesi Salı Pazarı yerinden başlayan korteje, Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, STK'lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran ve atlı cirit takımının da yer aldığı kortej Türk Beyleri Kent Meydanı'nda tamamlandı.

   Başkan Demirel festival alanında ki stantları ziyaret ederek yöresel ürünleri inceledi, geleneksel lezzetleri tattı.

   Festivalin akşam bölümünde Sivas ve Çankırı geceleri ile Uluslararası Türk Kültür ve Teşkilatı (TÜRKSOY) programları sahnelendi.

   Türk Beyleri Kent Meydanında önce Sivas halayları çekildi, Sivas türküleri okundu. Çankırılılar Yaren Ekibi gösterisi festivale renk kattı. TÜRKSOY ise Kültür ve Turizm Bakanlığı korosu ile Türk dünyasından ezgiler seslendirdi.

   TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, teşkilatın 30. yıl anısına Enver Demirel'e plaket takdim etti. Raev, festivalin Türk dünyasını buluşturan büyük bir organizasyon olduğunu söyledi.

    Etimesgut Festivali 2023, konser programlarıyla devam edecek. 1 Eylül de sahne alan Zara sevilen türkülerini başkentliler için söyledi.  Mustafa Taş, Sefo, Mustafa Yıldızdoğan, Öykü Gürman, Ziynet Sali, Hüseyin Kağıt, Mustafa Taş, Özgürcan Çoban ve Funda Arar gibi sanatçılar müzikleriyle güzel anlar yaşatacaklar.

    Başkan Demirel, on gün sürecek olan festivale tüm Ankaralıları davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.