Etimesgut'a yeni halk kütüphanesi

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 07.02.2024 - 09:40, Güncelleme: 07.02.2024 - 09:40
 

Etimesgut'a yeni halk kütüphanesi

Etimesgut Belediyesi, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi (CKM) bünyesinde yeni bir halk kütüphanesi açarak hizmete başladı.
Ankara'nın Etimesgut ilçesi Altay Mahallesi'nde bulunan bin kişilik kütüphanede öğrencilere ücretsiz çay ve kuru pasta ikramı da yapılmaktadır. Belediye Başkanı Enver Demirel, kütüphanenin sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler için önemli bir hizmet sunduğunu belirtti. Etimesgut Belediyesi'nin toplam 7 kütüphanesindeki üye sayısı ise 30 bini aşmış durumda. Her yaş grubuna hitap eden bu kütüphaneler özellikle gençler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Etimesgut Belediyesi, Başkan Enver Demirel yönetiminde açılan bu kütüphanelere 7'den 70'e kadar birçok vatandaşın yoğun ilgi gösterdiğini belirtmektedir. Ahi Elvan Halk Kütüphanesi, Türk Tarih Müzesi Kütüphanesi, Atatürk Okuma Evi, Yunus Emre Kütüphanesi, 30 Ağustos Halk Kütüphanesi, Bağlıca Kütüphanesi ve 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi (CKM) adı altındaki kütüphane, Etimesgutlu vatandaşlara kapılarını açmış durumda. Son dönemde Etimesgut'taki kütüphanelere olan ilginin arttığını gören Başkan Demirel, "Eğitim alanında da halkımıza hizmet sunuyoruz. Öğrencilerimiz, ders çalışmak için yeterli kütüphane olmadığını bildirdiklerinde hemen harekete geçtik ve ilçemize toplamda 7 kütüphane kazandırdık. Binlerce insanımız bu kütüphanelerden faydalanıyor. Yoğun talep aldığımızı gözlemliyorum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla kütüphanelerde ders çalıştığını görmek bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu. Kütüphane üyeleri, sosyalleşebilmenin yanı sıra ücretsiz Wi-Fi hizmetlerinden ve ikramlardan yararlanabiliyor; kitap okuyup ders çalışma imkanı buluyorlar.
Etimesgut Belediyesi, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi (CKM) bünyesinde yeni bir halk kütüphanesi açarak hizmete başladı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Altay Mahallesi'nde bulunan bin kişilik kütüphanede öğrencilere ücretsiz çay ve kuru pasta ikramı da yapılmaktadır. Belediye Başkanı Enver Demirel, kütüphanenin sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler için önemli bir hizmet sunduğunu belirtti.

Etimesgut Belediyesi'nin toplam 7 kütüphanesindeki üye sayısı ise 30 bini aşmış durumda. Her yaş grubuna hitap eden bu kütüphaneler özellikle gençler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Etimesgut Belediyesi, Başkan Enver Demirel yönetiminde açılan bu kütüphanelere 7'den 70'e kadar birçok vatandaşın yoğun ilgi gösterdiğini belirtmektedir. Ahi Elvan Halk Kütüphanesi, Türk Tarih Müzesi Kütüphanesi, Atatürk Okuma Evi, Yunus Emre Kütüphanesi, 30 Ağustos Halk Kütüphanesi, Bağlıca Kütüphanesi ve 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi (CKM) adı altındaki kütüphane, Etimesgutlu vatandaşlara kapılarını açmış durumda.

Son dönemde Etimesgut'taki kütüphanelere olan ilginin arttığını gören Başkan Demirel, "Eğitim alanında da halkımıza hizmet sunuyoruz. Öğrencilerimiz, ders çalışmak için yeterli kütüphane olmadığını bildirdiklerinde hemen harekete geçtik ve ilçemize toplamda 7 kütüphane kazandırdık. Binlerce insanımız bu kütüphanelerden faydalanıyor. Yoğun talep aldığımızı gözlemliyorum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla kütüphanelerde ders çalıştığını görmek bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Kütüphane üyeleri, sosyalleşebilmenin yanı sıra ücretsiz Wi-Fi hizmetlerinden ve ikramlardan yararlanabiliyor; kitap okuyup ders çalışma imkanı buluyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.