Etimesgut Belediyesi alt ve üst yapıyı yeniliyor

Yerel 22.08.2023 - 15:55, Güncelleme: 22.08.2023 - 15:55
 

Etimesgut Belediyesi alt ve üst yapıyı yeniliyor

Etimesgut Belediyesi ilçenin eski yerleşim yerlerinin çoğunlukta olduğu merkez mahallelerin alt ve üst yapısını yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında merkez mahallelerin yol ve kaldırımları belirlenen plan program çerçevesinde yenileniyor. Kazım Karabekir, 30 Ağustos, Alsancak, Süvari, Piyade, Topçu, İstasyon ve Elvan Mahallelerinde asfalt kaldırım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. ETİLER YENİLENİYOR İlçenin diğer bir merkez mahallesi olan Etiler Mahallesi’nde kapsamlı bir çalışma başlatıldı.Etimesgut Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarla mahallenin bozuk asfaltları kazınarak yerine sıcak asfalt serimi yapıldı. Kaldırımların bordür ve tretuvarları yenilendi. İlgili kurumlarla görüşülerek, havai elektrik hatları kaldırıldı, elektrik hatları toprak altından yeniden çekildi. Daha önce karanlık olan sokaklarda sokak aydınlatma direkler konuldu. Telekom altyapısı arttırıldı fiber olmayan binalara fiber (hızlı) internet çekildi. 400 CADDE VE SOKAK YENİLENDİ Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçe merkezinin 1990’ların klasik parseline göre planlamasının yapıldığını hatırlatarak “İlçe merkezimizde sosyal kültürel tesis ve yeşil alan yerleri çok kısıtlı. Yapılacak tesisler, parklar yapıldı. Yeni imara açılan bölgelerimizde planlarımızı daha kolay yapıyoruz, tesislerimizi,  park ve ormanlarımızı hayata geçiriyoruz. Merkez mahallerimiz istediğimiz hizmeti gerçekleştiremiyoruz. Merkez mahallerimizin yol ve kaldırımlarımızı alt ve üst yapımızı yeniliyoruz. Son iki yılda 400’ün üzerinde sokak ve caddemizin asfaltını ve kaldırımını tamamladık. Şu anda Etiler Mahallemizde çok yoğun bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.
Etimesgut Belediyesi ilçenin eski yerleşim yerlerinin çoğunlukta olduğu merkez mahallelerin alt ve üst yapısını yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında merkez mahallelerin yol ve kaldırımları belirlenen plan program çerçevesinde yenileniyor. Kazım Karabekir, 30 Ağustos, Alsancak, Süvari, Piyade, Topçu, İstasyon ve Elvan Mahallelerinde asfalt kaldırım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

ETİLER YENİLENİYOR
İlçenin diğer bir merkez mahallesi olan Etiler Mahallesi’nde kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Etimesgut Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarla mahallenin bozuk asfaltları kazınarak yerine sıcak asfalt serimi yapıldı. Kaldırımların bordür ve tretuvarları yenilendi.

İlgili kurumlarla görüşülerek, havai elektrik hatları kaldırıldı, elektrik hatları toprak altından yeniden çekildi. Daha önce karanlık olan sokaklarda sokak aydınlatma direkler konuldu. Telekom altyapısı arttırıldı fiber olmayan binalara fiber (hızlı) internet çekildi.

400 CADDE VE SOKAK YENİLENDİ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçe merkezinin 1990’ların klasik parseline göre planlamasının yapıldığını hatırlatarak “İlçe merkezimizde sosyal kültürel tesis ve yeşil alan yerleri çok kısıtlı. Yapılacak tesisler, parklar yapıldı. Yeni imara açılan bölgelerimizde planlarımızı daha kolay yapıyoruz, tesislerimizi,  park ve ormanlarımızı hayata geçiriyoruz. Merkez mahallerimiz istediğimiz hizmeti gerçekleştiremiyoruz. Merkez mahallerimizin yol ve kaldırımlarımızı alt ve üst yapımızı yeniliyoruz. Son iki yılda 400’ün üzerinde sokak ve caddemizin asfaltını ve kaldırımını tamamladık. Şu anda Etiler Mahallemizde çok yoğun bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.