Esra Gezginci’yi onurlandıran Türkan Şoray ve gururlandıran etkinlik

Kültür-Sanat 22.11.2023 - 17:14, Güncelleme: 22.11.2023 - 17:17
 

Esra Gezginci’yi onurlandıran Türkan Şoray ve gururlandıran etkinlik

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen Türk Filmler Haftasına Türkiye den katılan iki kadın sanatçı vardı; Türkan Şoray ve Esra Gezginci.
ANKHABER 7. Türk Filmler Haftası, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin (KTMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray'ın onur konuğu olduğu programa, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, AK Parti 26-27. Dönem Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Kemal Uysal, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yetkilileri, Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı temsilcileri, Kırgızistan sinema sektörünün temsilcileri, akademisyenler, bilim adamları, oyuncular, diplomatlar ve üniversitenin camiası katıldı.   FORUM VE KATILIMCILAR…   Kırgızistan'da "Aytmatov ve Sinema" forumu düzenlenirken, Türkan Şoray’ın merhum yazar Cengiz Aytmatov'un ailesini ziyaret etmesi büyük jest idi. Bişkek Uluslararası Film Festivali'nin jüri başkanlığını yönetmen Semih Kaptanoğlu üstlendi. Etkinlikte Kaptanoğlu 'nun yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili ve yapımcı Serkan Bayram, yapımcı ve yönetmen İsmail Fidan, yönetmen Cüneyt Karakuş, oyuncu Burak Haktanır, Esra Gezginci, Fatih Osmanlı, Muhammed Emre Kaya, yapımcı Narin Nur Akdi, yapımcı Ahmet Selim Tuncer, oyuncu Azra Aksu ve Türk Filmleri Haftası Koordinatörü ve Yönetmeni Öner Kılıç sinemaseverlerle buluştu.   ESRA GEZGİNCİ VE TÜRKAN ŞORAY   Türkiye den etkinliğe katılan iki kadın sanatçı vardı; Türken Şoray ve Esra Gezginci. Türk Filmler Haftası’nın Esra Gezgince açısından önemi ve anlamı büyüktü. Bu önem ve anlamı anlatırken, annesinin Türkan Şoray’la yaşadığı bir anısını ona anlattığını ve sanatçının duygulandığını belirten Gezginci, “Annemin yapamadığını yaptım ve Türkan Şoray’dan iltifat dolu sözler duyduğum için onurlandım” dedi. Bişkek’te ilk defa düzenlenen film festivalinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirten ve buraya kadın sanatçı olarak Türkan Şoray ile kendisin çağrılmasından duyduğu gururu dile getiren Esra Gezginci, şunları söyledi: “Kırgız Türkü kardeşlerimizi burada görmekten ve bir arada olmaktan çok mutluyum. Türkiye’den geldim. Bu festival ilk kez yapılıyor. Festivalin açılışına katılmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Bir oyuncu olarak festivali yüceltmeye hazırım.”  
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen Türk Filmler Haftasına Türkiye den katılan iki kadın sanatçı vardı; Türkan Şoray ve Esra Gezginci.

ANKHABER

7. Türk Filmler Haftası, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin (KTMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray'ın onur konuğu olduğu programa, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, AK Parti 26-27. Dönem Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Kemal Uysal, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yetkilileri, Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı temsilcileri, Kırgızistan sinema sektörünün temsilcileri, akademisyenler, bilim adamları, oyuncular, diplomatlar ve üniversitenin camiası katıldı.

 

FORUM VE KATILIMCILAR…

 

Kırgızistan'da "Aytmatov ve Sinema" forumu düzenlenirken, Türkan Şoray’ın merhum yazar Cengiz Aytmatov'un ailesini ziyaret etmesi büyük jest idi.

Bişkek Uluslararası Film Festivali'nin jüri başkanlığını yönetmen Semih Kaptanoğlu üstlendi. Etkinlikte Kaptanoğlu 'nun yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili ve yapımcı Serkan Bayram, yapımcı ve yönetmen İsmail Fidan, yönetmen Cüneyt Karakuş, oyuncu Burak Haktanır, Esra Gezginci, Fatih Osmanlı, Muhammed Emre Kaya, yapımcı Narin Nur Akdi, yapımcı Ahmet Selim Tuncer, oyuncu Azra Aksu ve Türk Filmleri Haftası Koordinatörü ve Yönetmeni Öner Kılıç sinemaseverlerle buluştu.

 

ESRA GEZGİNCİ VE TÜRKAN ŞORAY

 

Türkiye den etkinliğe katılan iki kadın sanatçı vardı; Türken Şoray ve Esra Gezginci.

Türk Filmler Haftası’nın Esra Gezgince açısından önemi ve anlamı büyüktü.

Bu önem ve anlamı anlatırken, annesinin Türkan Şoray’la yaşadığı bir anısını ona anlattığını ve sanatçının duygulandığını belirten Gezginci, “Annemin yapamadığını yaptım ve Türkan Şoray’dan iltifat dolu sözler duyduğum için onurlandım” dedi.

Bişkek’te ilk defa düzenlenen film festivalinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirten ve buraya kadın sanatçı olarak Türkan Şoray ile kendisin çağrılmasından duyduğu gururu dile getiren Esra Gezginci, şunları söyledi:

“Kırgız Türkü kardeşlerimizi burada görmekten ve bir arada olmaktan çok mutluyum. Türkiye’den geldim. Bu festival ilk kez yapılıyor. Festivalin açılışına katılmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Bir oyuncu olarak festivali yüceltmeye hazırım.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.