Ermenilere “Şehit Türkler Anıtı” ile anlamlı mesaj

Güncel 09.03.2023 - 14:43, Güncelleme: 09.03.2023 - 14:43
 

Ermenilere “Şehit Türkler Anıtı” ile anlamlı mesaj

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Araştırmacı Yazar Serdar Ünsal, anıt müzenin açılışını değerlendirirken, “Ermeniler, anıt müzenin önünden geçerken atalarının yaptığı katliamı görecekler.” dedi.
1915-1920 yıllarında Ermeniler tarafından katledilen Türkleri sembolize eden anıt müze yeniden restore edilerek ziyarete açıldı. Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Araştırmacı Yazar Serdar Ünsal, 2022 yılında Şehit Türkler Anıtı’na 20 binden fazla ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Iğdır’da bulunan ve Türkiye’nin en yüksek anıtı olan Ermeniler tarafından katledilen Türkleri sembolize eden Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi’ni Azerbaycan Devlet Televizyonu (AZTV) Muhabiri Yalçın Tahiroğlu gündeme taşıdı. AZTV’ye açıklamalarda bulunan Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, “ 1997 yılında Iğdır’da yapılan Uluslararası sempozyumda Ermenilerin yaptığı katliam belgelerle ortaya konuldu. Ermenilerin Doğu Anadolu Bölgesi’nde 80 binden fazla Türk’ü şehit ettiği,  Gedikli, Oba ve Hakmehmet köylerinde bulunan toplu mezarlar ve bulgular bugün Şehit Türkler Anıtı ve Müzesinde sergilenmektedir. Nahçıvan yol güzergahında bulunan Türkiye’nin en yüksek anıtı ve müzesinin önünden geçecek olan Ermeniler atalarının yaptığı katliamlar ile yüzleşecekler.”dedi. Ünsal açıklamasında “ Kazım Karabekir Paşa sayesinde bölgemizden Ermeni çeteleri çok şükür temizlendi. Yeniden düzenlenen anıt-müze de ayrıca Kazım Karabekir bölümü oluşturuldu. Ermeni Asala çeteleri tarafından şehit edilen diplomatlar bölümü, kitaplar, canlı tanıklardan elde edilen belgeler yer alıyor. Ayrıca Iğdır bölgesinin Türk bölgesi olduğunu ortaya koyan koçbaşlı mezar taşları var. Bu taşlar Türklüğün simgesi ve tapusudur. 36 metre yüksekliğindeki 5 kılıçlı anıt ise barışı ve Türk milletinin kahramanlığını ifade eder. Kılıçların kabza kısmında Göktürk, Hun, Selçuklu Osmanlı ve Türkiye’yi ifade eden semboller vardır. Anıtın mimarı Azerbaycanlı mimar Cafer Gıyasi’dir. Ermeniler ileride muhtemelen açılmasını beklediğimiz Alican sınır kapısını geçtiklerinde anıt-müzenin önünden geçecekler ve atalarının yaptığı soykırım mezalimini görecekler.”şeklinde konuştu. Azerbaycanlı gazeteci Yalçın Tahiroğlu ve ekibinin yaptığı haber AZTV’de üç ayrı kuşakta yayınlandı.   -ŞEHİT TÜRKLER ANITI Şehit Türkler Anıtı,  1915-1920 yıllında Ermeniler tarafında katledilen şehitleri sembolize eder. Bu anıt, 350 m² kapalı Müze, 2 havuz ve 36 metre yüksekliğinde 5 adet kılıçtan oluşmaktadır. Etrafı yeşil alan ve park olarak inşa edilmiştir. Toplam 14.000 m² alanı kapsamaktadır. Yerden yüksekliği 43,5 metredir. Dolayısıyla Türkiye’nin en yüksek anıtıdır. Şehit Türkler Müzesi ise 1997 yıllında başlanıp 1999 yıllında hizmete açılmıştır.  Müze de 570 adet kitap, 260 adet resim (cinayet resimleri), 1973-1985 yılları arasında Ermeni terör örgütü ASALA tarafından öldürülen diplomatların fotoğrafları sergilenmektedir. 2005 yıllında yeniden restore edilen müze ve anıtı yılda en az 20 bin kişi ziyaret etmektedir.
Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Araştırmacı Yazar Serdar Ünsal, anıt müzenin açılışını değerlendirirken, “Ermeniler, anıt müzenin önünden geçerken atalarının yaptığı katliamı görecekler.” dedi.

1915-1920 yıllarında Ermeniler tarafından katledilen Türkleri sembolize eden anıt müze yeniden restore edilerek ziyarete açıldı.

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Araştırmacı Yazar Serdar Ünsal, 2022 yılında Şehit Türkler Anıtı’na 20 binden fazla ziyaretçinin geldiğini açıkladı.

Iğdır’da bulunan ve Türkiye’nin en yüksek anıtı olan Ermeniler tarafından katledilen Türkleri sembolize eden Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi’ni Azerbaycan Devlet Televizyonu (AZTV) Muhabiri Yalçın Tahiroğlu gündeme taşıdı.

AZTV’ye açıklamalarda bulunan Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, “ 1997 yılında Iğdır’da yapılan Uluslararası sempozyumda Ermenilerin yaptığı katliam belgelerle ortaya konuldu. Ermenilerin Doğu Anadolu Bölgesi’nde 80 binden fazla Türk’ü şehit ettiği,  Gedikli, Oba ve Hakmehmet köylerinde bulunan toplu mezarlar ve bulgular bugün Şehit Türkler Anıtı ve Müzesinde sergilenmektedir. Nahçıvan yol güzergahında bulunan Türkiye’nin en yüksek anıtı ve müzesinin önünden geçecek olan Ermeniler atalarının yaptığı katliamlar ile yüzleşecekler.”dedi.

Ünsal açıklamasında “ Kazım Karabekir Paşa sayesinde bölgemizden Ermeni çeteleri çok şükür temizlendi. Yeniden düzenlenen anıt-müze de ayrıca Kazım Karabekir bölümü oluşturuldu. Ermeni Asala çeteleri tarafından şehit edilen diplomatlar bölümü, kitaplar, canlı tanıklardan elde edilen belgeler yer alıyor. Ayrıca Iğdır bölgesinin Türk bölgesi olduğunu ortaya koyan koçbaşlı mezar taşları var. Bu taşlar Türklüğün simgesi ve tapusudur. 36 metre yüksekliğindeki 5 kılıçlı anıt ise barışı ve Türk milletinin kahramanlığını ifade eder. Kılıçların kabza kısmında Göktürk, Hun, Selçuklu Osmanlı ve Türkiye’yi ifade eden semboller vardır. Anıtın mimarı Azerbaycanlı mimar Cafer Gıyasi’dir. Ermeniler ileride muhtemelen açılmasını beklediğimiz Alican sınır kapısını geçtiklerinde anıt-müzenin önünden geçecekler ve atalarının yaptığı soykırım mezalimini görecekler.”şeklinde konuştu.

Azerbaycanlı gazeteci Yalçın Tahiroğlu ve ekibinin yaptığı haber AZTV’de üç ayrı kuşakta yayınlandı.

 

-ŞEHİT TÜRKLER ANITI

Şehit Türkler Anıtı,  1915-1920 yıllında Ermeniler tarafında katledilen şehitleri sembolize eder. Bu anıt, 350 m² kapalı Müze, 2 havuz ve 36 metre yüksekliğinde 5 adet kılıçtan oluşmaktadır. Etrafı yeşil alan ve park olarak inşa edilmiştir. Toplam 14.000 m² alanı kapsamaktadır. Yerden yüksekliği 43,5 metredir. Dolayısıyla Türkiye’nin en yüksek anıtıdır. Şehit Türkler Müzesi ise 1997 yıllında başlanıp 1999 yıllında hizmete açılmıştır.  Müze de 570 adet kitap, 260 adet resim (cinayet resimleri), 1973-1985 yılları arasında Ermeni terör örgütü ASALA tarafından öldürülen diplomatların fotoğrafları sergilenmektedir. 2005 yıllında yeniden restore edilen müze ve anıtı yılda en az 20 bin kişi ziyaret etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.