Emlak piyasasına çağrı: Yetkisi olan ilan versin

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 19.02.2024 - 11:54, Güncelleme: 19.02.2024 - 11:54
 

Emlak piyasasına çağrı: Yetkisi olan ilan versin

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, sarı ilan portalı ile yaptıkları görüşmenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. ..
Görüşmede, portalın emlak danışmanlarını puanlama planlarına değinildiğini ve bu durumun sektördeki daha acil sorunları çözmekten uzak olduğunu ifade etti. Akçam, özellikle yetki belgesi olmayan kişilerin ilan vermesi gibi sorunların öncelikli olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. ATEM Başkanı, ilan portalının daveti üzerine toplantıya katıldıklarını belirterek, öneri ve çözüm önerilerini ilettiklerini ancak toplantıda sunulanların sektörün gerçek sorunlarıyla bağlantısız olduğunu gördüklerini dile getirdi. Akçam, öne sürülen puanlama sisteminin haksız rekabete ve manipülasyona yol açabileceğini, bu durumun müşterileri ve sektör çalışanlarını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. İlan portalının bir emlak pazaryeri olmadığını ve puanlama sisteminin sektörün gerçek sorunlarına çözüm olmadığını ifade eden Akçam, öncelikle ilan sitelerinin gerçek mülk sahipleri ve yetki belgesi olan emlak danışmanlarının ilan vermesini sağlamaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ilan başına maliyet belirleme politikasının da sektörü olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi. Akçam, ilan portalına yapılan önerilerin samimiyetle ele alınmasını ve sektörün gerçek sorunlarına odaklanılmasını istedi. Haksız rekabetin sektörün geleceği açısından tehdit olduğunu belirten Akçam, şeffaflık ve iş birliğiyle her türlü sorunun çözülebileceğini ifade etti.
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, sarı ilan portalı ile yaptıkları görüşmenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. ..

Görüşmede, portalın emlak danışmanlarını puanlama planlarına değinildiğini ve bu durumun sektördeki daha acil sorunları çözmekten uzak olduğunu ifade etti. Akçam, özellikle yetki belgesi olmayan kişilerin ilan vermesi gibi sorunların öncelikli olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

ATEM Başkanı, ilan portalının daveti üzerine toplantıya katıldıklarını belirterek, öneri ve çözüm önerilerini ilettiklerini ancak toplantıda sunulanların sektörün gerçek sorunlarıyla bağlantısız olduğunu gördüklerini dile getirdi. Akçam, öne sürülen puanlama sisteminin haksız rekabete ve manipülasyona yol açabileceğini, bu durumun müşterileri ve sektör çalışanlarını olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

İlan portalının bir emlak pazaryeri olmadığını ve puanlama sisteminin sektörün gerçek sorunlarına çözüm olmadığını ifade eden Akçam, öncelikle ilan sitelerinin gerçek mülk sahipleri ve yetki belgesi olan emlak danışmanlarının ilan vermesini sağlamaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ilan başına maliyet belirleme politikasının da sektörü olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

Akçam, ilan portalına yapılan önerilerin samimiyetle ele alınmasını ve sektörün gerçek sorunlarına odaklanılmasını istedi. Haksız rekabetin sektörün geleceği açısından tehdit olduğunu belirten Akçam, şeffaflık ve iş birliğiyle her türlü sorunun çözülebileceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.