Emin Antik’te kaçırılmaması gereken bir konferans

Kültür-Sanat 22.10.2023 - 20:46, Güncelleme: 22.10.2023 - 20:46
 

Emin Antik’te kaçırılmaması gereken bir konferans

Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, 28 Ekim 2023 Cumartesi saat 14.00’te Emin Antik Sanat Merkezinde “Bilge Kağan'dan Atatürk'e Türk Damgaları Konferansı”nda Başkentlilerle buluşacak.
ANKHABER Emin Antik Sanat Merkezi, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili Ve Edebiyatı, Eski Türk Dili Anabilim Dalı’ndan, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ı Ankaralılarla buluşturuyor. Prof. Alyılmaz, “Bilge Kağan'dan Atatürk'e Türk Damgaları Konferansı”nda Başkentlilere hitap edecek. Etkinlikle ilgili olarak Emin Antik Sanat Merkezi’nden yapılan duyuruda, herkese açık davet yapılarak şu ifadeler kullanıldı: Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Türkistan coğrafyasının genişçe bir alanına yayılmış  (Kök)Türk harfli yazıtlar üzerinde en teferruatlı çalışmış dünyaca bilinen bir bilim insanıdır... Cengiz Hoca, “Belleklerde benden de bir iz kalsın” düşüncesiyle, eşi Prof. Dr. Semra Alyılmaz ile Türklük bilimine adanmışlık duygu ve düşüncesiyle düştü yollara. Bu kutlu yürüyüş bütün Turan illerinde 35 yıl sürdü. ‘Külü içinde közü kalsın, ulusun dilinde yaşayan sözü olsun’ diye, sayısız yazılı eserler verdi. Cumhuriyetin 100.Yılında “Bilge Kağan'dan Atatürk'e Türk Damgaları Konferansı”nda 28 Ekim 2023 Cumartesi saat 14.00’te Emin Antik Sanat Merkezinde sizlerle birlikte olmaktan onur duyarız...
Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, 28 Ekim 2023 Cumartesi saat 14.00’te Emin Antik Sanat Merkezinde “Bilge Kağan'dan Atatürk'e Türk Damgaları Konferansı”nda Başkentlilerle buluşacak.

ANKHABER

Emin Antik Sanat Merkezi, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili Ve Edebiyatı, Eski Türk Dili Anabilim Dalı’ndan, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ı Ankaralılarla buluşturuyor.

Prof. Alyılmaz, “Bilge Kağan'dan Atatürk'e Türk Damgaları Konferansı”nda Başkentlilere hitap edecek.

Etkinlikle ilgili olarak Emin Antik Sanat Merkezi’nden yapılan duyuruda, herkese açık davet yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Türkistan coğrafyasının genişçe bir alanına yayılmış  (Kök)Türk harfli yazıtlar üzerinde en teferruatlı çalışmış dünyaca bilinen bir bilim insanıdır...

Cengiz Hoca, “Belleklerde benden de bir iz kalsın” düşüncesiyle, eşi Prof. Dr. Semra Alyılmaz ile Türklük bilimine adanmışlık duygu ve düşüncesiyle düştü yollara. Bu kutlu yürüyüş bütün Turan illerinde 35 yıl sürdü. ‘Külü içinde közü kalsın, ulusun dilinde yaşayan sözü olsun’ diye, sayısız yazılı eserler verdi.

Cumhuriyetin 100.Yılında “Bilge Kağan'dan Atatürk'e Türk Damgaları Konferansı”nda 28 Ekim 2023 Cumartesi saat 14.00’te Emin Antik Sanat Merkezinde sizlerle birlikte olmaktan onur duyarız...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.