Ekolojik Köy’de Arıcılık Eğitimi

Ekonomi 29.11.2023 - 12:11, Güncelleme: 29.11.2023 - 12:11
 

Ekolojik Köy’de Arıcılık Eğitimi

Mamak Belediyesi, kış sezonunun gelmesi ve arıcılık sezonunun yavaşlamasının ardından Ekolojik Köy’de arıcılık eğitimine başladı.
Kırsal kalkınmayı ve kadın istihdamını destekleyen Mamak Belediyesi başlatmış olduğu arıcılık seferberliğinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kış sezonunun gelmesi ile birlikte arıcılık eğitimleri başladı. Ekolojik Köy’de arıcılık eğitimlerine katılan kursiyerler teorik ve uygulamalı derslerle arıcılık konusunda bilgileniyor. Hanımlar Ekolojik Köy’de arıcı kıyafetlerini ve maskelerini giyerek kovan başında dersler alıyor. Arıların beslenmesi, iyi bal üretimi hakkında işin ustasından eğitim alan kadınlar, Mamak Belediyesi’ne ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye kırsal kalkınma ve kadınlara yönelik verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. Hanımlar arıcılık eğitimleri sonunda arıcılık sertifikası almaya hak kazanacaklar. Mamak Belediyesi eğitim verdiği hanımlara her yıl arı ve kovan desteğinde de bulunuyor. Ayrıca Ekolojik Köy'e ilçe okullarından geziler düzenleniyor. Öğrenciler kırsal kalkınma konusunda bilgilenirken, arıcılık eğitimlerine da katılarak konu ile alakalı bilgi sahibi oluyor. 
Mamak Belediyesi, kış sezonunun gelmesi ve arıcılık sezonunun yavaşlamasının ardından Ekolojik Köy’de arıcılık eğitimine başladı.

Kırsal kalkınmayı ve kadın istihdamını destekleyen Mamak Belediyesi başlatmış olduğu arıcılık seferberliğinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kış sezonunun gelmesi ile birlikte arıcılık eğitimleri başladı. Ekolojik Köy’de arıcılık eğitimlerine katılan kursiyerler teorik ve uygulamalı derslerle arıcılık konusunda bilgileniyor.

Hanımlar Ekolojik Köy’de arıcı kıyafetlerini ve maskelerini giyerek kovan başında dersler alıyor. Arıların beslenmesi, iyi bal üretimi hakkında işin ustasından eğitim alan kadınlar, Mamak Belediyesi’ne ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye kırsal kalkınma ve kadınlara yönelik verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

Hanımlar arıcılık eğitimleri sonunda arıcılık sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Mamak Belediyesi eğitim verdiği hanımlara her yıl arı ve kovan desteğinde de bulunuyor.

Ayrıca Ekolojik Köy'e ilçe okullarından geziler düzenleniyor. Öğrenciler kırsal kalkınma konusunda bilgilenirken, arıcılık eğitimlerine da katılarak konu ile alakalı bilgi sahibi oluyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.